Smanjena brzina procesora, zašto?

poruka: 9
|
čitano: 4.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Smanjena brzina procesora pomoc!!!!!!

kupio sam amd sempron 2.4 ghz (znam los procesor)

i nakon nekoliko mjeseci smanji mi se brzina na 2.2 ghz. Nisam nista prckao po kompu, cistim ga svakih 2 mjeseca i nista pa ako mi netko moze pomoc

Konfiguracija:

MATIČNA: asrock N68PV-GS AM2 SOCKET

PROCESOR: AMD SEMPRON le-1250 2.4 ghz

GRAFICKA KARTICA: NVIDIA GEFORCE 9500GT 512 MB

RAM: 2GB DDR2

P. S. memorija graficke mi se povecala na 1.2 gb

0 0 hvala 0
17 godina

moguce je da ti se u BIOS-u uključila neka opcija za reguliranje brzine proca?Ili si možda softverski to učinio?

Što se tiče grafičke memorije,to ti je VRAM(virtual RAM).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pogledaj si u BIOS-u za opciju Cool'n'Quiet, ako je postavljeno na Enabled ili Auto, stavi na Disabled. To ti je AMD-ova tehnologija koja smanjuje i povečava radni takt procesora u ovisnosti o opterečenju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ugasio sam cool n quiet i nista, opet isto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ajde probaj učitati default postavke BIOS-a Veliš da se nisi igrao po BIOS-u ? CnC je isključen, nema razloga da ti se takt smanji.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

opet isto

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Meni se brzina isto smanji, pogledam cpu-z negdje na 1600mhz, a proc mi je intel i5 2500k. U biosu(uefi) nista nisam dirao. Ima tko kakvu ideju sto bi trebalo iskljuciti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Smanjena brzina procesora, zašto?
roky46 kaže...

Meni se brzina isto smanji, pogledam cpu-z negdje na 1600mhz, a proc mi je intel i5 2500k. U biosu(uefi) nista nisam dirao. Ima tko kakvu ideju sto bi trebalo iskljuciti?

A koji će vam vrag to da procesor stalno radi na maximalnom taktu,ako aplikacije to ne zahtijevaju??Digne si on sam kad ako aplikaciji zatreba,a spusti,kad ne treba.Koji ste vi čudaci..{#}

14 godina
neaktivan
Re: Smanjena brzina procesora, zašto?
linuxjuzer kaže...
roky46 kaže...

A koji će vam vrag to da procesor stalno radi na maximalnom taktu,ako aplikacije to ne zahtijevaju??Digne si on sam kad ako aplikaciji zatreba,a spusti,kad ne treba.Koji ste vi čudaci..{#}

Neam pojma {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice