Restartiranje racunala

poruka: 11
|
čitano: 2.462
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Restartiranje racunala

Novo, tek kupljeno racunalo nakon dva tjedna koristenja mi stvara probleme. Ovaj problem se dogada samo jutrom (prvo paljenje). Kada se racunalo upali, prva stvar koju pokrenem prouzrokuje restart, te mi na paljenju izbaci poruku do ASUS Anti Surge-a kako je to napravljeno da se zastiti racunalo od PSU-a. Nakon toga racunalo se restartira nekih 10 puta (razmak 2-3 sekunde) i proizvodi vrlo cudne zvukove, kao da zapinje(izvor HDD). Moram naglasiti da svaku noc sve bude istekano iz struje, pa mu mozda to smeta - a kada to nenapravim sve bude ok.

Any help?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Restartiranje racunala

Pred spavanje ga svaku noc iskljucis iz struje??

0 0 hvala 0
15 godina
Restartiranje racunala

- Ako imaš problema, nosi na garanciju.{#}

---- Vara se onaj koji misli da se može odreći cijeloga svijeta.Onaj pak, koji misli da svijet ne može bez njega,vara se još više. --------- Sva pitanja ili nejasnoće, molim na PM. Hvala. :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Restartiranje racunala
coso9288 kaže...

Pred spavanje ga svaku noc iskljucis iz struje??

Da

Problem je sto je kupljen preko Amazona iz njemacke, iako ima garanciju procedura bi bila duga, te bi sigurno bilo vise troska puta nego vrijednosti popravka(zamjene).

17 godina
Restartiranje racunala

Koje je napajanje?

Je li na matičnoj najnoviji bios?

Jesi provjerio kondenzatore na matičnoj i ostalome, da nema koji napuhan?

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Restartiranje racunala

Hitno trebam pomoc, nesto mi je riknilo a nema pojma sta , kada se dize sustav po ekranu mi budu neka cudna slova i i dalje u nastavku krene pokretanje tj. Prikaze mi se logo od wind. I ona trakica ide jedno dvije sekunde i onda se samo pokaze plavi ekran i resetira se racunalo i tako u nedogled.Molim pomoc

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fric22 kaže...

Hitno trebam pomoc, nesto mi je riknilo a nema pojma sta , kada se dize sustav po ekranu mi budu neka cudna slova i i dalje u nastavku krene pokretanje tj. Prikaze mi se logo od wind. I ona trakica ide jedno dvije sekunde i onda se samo pokaze plavi ekran i resetira se racunalo i tako u nedogled.Molim pomoc

Prilikom prvog crnog screen-a  pritisni tipku f8 i ako imaš opciju "Last Known Good Configuration" odi na to.Ako to ne uspije opet odi u f8 i u safe mode pa idi system restore.Ako i to ne uspije onda ako imaš instalacijski disk od windowsa podigni nove.

12 godina
neaktivan
Balkana kaže...

Novo, tek kupljeno racunalo nakon dva tjedna koristenja mi stvara probleme. Ovaj problem se dogada samo jutrom (prvo paljenje). Kada se racunalo upali, prva stvar koju pokrenem prouzrokuje restart, te mi na paljenju izbaci poruku do ASUS Anti Surge-a kako je to napravljeno da se zastiti racunalo od PSU-a. Nakon toga racunalo se restartira nekih 10 puta (razmak 2-3 sekunde) i proizvodi vrlo cudne zvukove, kao da zapinje(izvor HDD). Moram naglasiti da svaku noc sve bude istekano iz struje, pa mu mozda to smeta - a kada to nenapravim sve bude ok.

Any help?

Nikakav recept. Isti sam problem imao i mogu ti rec da ako imas sta gore brzo vadi te podatke ako si mislio da ti HDD skrljoca onda je to to. moguce ti je da 1. radi comp 2 puta ne i tako mozes 1 tjedan. kasnije je samo pitanje vremena kad ce riknut. pravac trgovina.  {#}

14 godina
neaktivan
Restartiranje racunala

Kondenzatori mi izgledaju uredu, modelu psu-a je HM K-23/400W 3-SATA, a jedino mi glupo zvuci model HDD-a (Seagate Certified Repaired HDD)
Last good known configuration nepomaze, a ako su stvarno uzrok windowsi onda cu ih promijenit. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.8.2013 8:39 (Balkana).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Balkana kaže...

Kondenzatori mi izgledaju uredu, modelu psu-a je HM K-23/400W 3-SATA, a jedino mi glupo zvuci model HDD-a (Seagate Certified Repaired HDD)
Last good known configuration nepomaze, a ako su stvarno uzrok windowsi onda cu ih promijenit. 

Ako win. ti to uspije i radi duze od 1 TJ onda je Ok. A ako disk srkljoca nista drugo nego novi, nema ti tu pomoci. Isti sam i ja imao problem Seagate je jako kvalitetan disk valjda tvornicka greska. LP

14 godina
neaktivan
Restartiranje racunala

Par dana je bilo sve u redu, cijelo vrijeme je imao dotok struje. No jucer sam skidao jednu igru, te prilikom instalacije je doslo do restarta. Poslije idem pobrisati taj download on se opet restartira. Poslije skidam nesto s chromom ono se opet srusi, isto se dogada kada stavljam nesto na USB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice