RAM usage

poruka: 14
|
čitano: 1.614
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
RAM usage

Pozdrav,

imam veliki problem s novom konfiguracijom,

možda neko zna riješenje?

složio sam komp od dosta dobrih komponenti,

i5 4690k

MBO Asrock Fatal1ty Z97 Killer

RAM 8GB DDR3 1600Mhz

SSD 240GB

HDD 5TB

AMD Radeon R9 3GB

Windows 10

ali problem je i na win7 jedino se nije pokazao na linuxima,odnosno u 2 dana koliko su bili gore nije toliko dolazilo  do izričaja,

Prroblem je slijedeći:

od pokretanja računala RAM bude 1,3-1,5 gb,do kraja dana se popne na 7 -8GB a da se ništa ne radi,samo da je upaljen,

kad se restarta sve bude uredu i nakon nekog vremena počne rast,

reinstalirao sam win 7-8 puta misleći da nije neki software u pitanju ili utility... ali nisam nikako uspio...

Jel ima netko ideju ili pitanje?

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
RAM usage

kako ti je namjestena virtualna memorija?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Re: RAM usage

nisam to ništa dirao,vjerojatno po defaultu...

kak da provjerim?

9 godina
neaktivan
RAM usage

sad vidim da je na 8192MB

jel to OK?

0 0 hvala 0
16 godina
RAM usage

Da nije onda RAM neispravan ili možda matična ploča? RAM možeš testirati sa Memtestom, a sigurno ima i drugih programa za to. Pa, provjeri. Meni se na prijenosniku pojavio takav problem i nisam mogao ustanoviti zbog čega se RAM puni, ali problem je riješen vraćanjem OS-a na tvorničko stanje. I od onda je sve u redu. Zbog toga kažem da je možda hardverski problem s obzirom da ni višestruke reinstalacije OS-a ne pomažu.

Moj PC  
0 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
sutra ću od frenda uzet njegov RAM,on ima isti,pa ako problema neće biti onda je do hardwarea...
14 godina
RAM usage

Imao virus koji je to radio ima godina dana, mislim da sam ga rijeso sa malaware bytes.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Što se tiče virtualne memorije, vjerujem da je ta rezervirana količina ok i mislim da mora odgovarati količini RAM-a, ali to se može mijenjati (smanjiti ili povećati). Virtualni RAM (to je rezervirani prostor na HDD-u) se koristi kada ponestane RAM-a. A na što točno cilja Stjepan - ne znam. Neka on kaže. Ima još nešto vezano za količinu RAM-a, a to je hibernacija. Kada je ona uključena, ako se ne varam, tada se također rezervira na disku prostor proporcionalan količini RAM-a. No, to tek tako sada usput kažem i ne vjerujem da ima ikakve veze sa tvojim problemom.

9 godina
neaktivan
Nije virus jer sam nekoliko puta reinstalirao OS... brisao disk bas iz tog razloga...
13 godina
protjeran
gocika kaže...

sad vidim da je na 8192MB

jel to OK?

klikni na "promjenu" da vidimo postavke

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

Da... A reci nakon koliko vremena od instalacije OS-a počnu problemi? Spajaš li možda USB stick nedugo nakon instalacije? Ako da, tko zna, možda je zaražen pa onda prijeđe na disk i iznova uzrokuje problem.

Recimo, ja sam skenirao prijenosnik tj. HDD sa Avirom, MBAM, SAS i Hijackthis i nešto smeća je bilo pronađeno, ali problem je i dalje bio prisutan sve dok nisam izvršio reinstalaciju Windowsa 8.1 u mom slučaju.

9 godina
neaktivan
Hm... da... uvijek stavim stick na kojem su mi driveri da instaliram za mreznu drivere... onda ga izvadim i ostale skidam sa sluzbene stranice...
9 godina
neaktivan
Sad sam ga vec ugasio i pripremio da ga nosim sutra sa sobom na posao da isprobam drugi par RAM-a... ako se to ne rijesi postavit cu i daljne slike postavki... tnx
16 godina

Kakva je situacija?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice