Pozz svima,molio bih ako itko ima kakvu ideju u čemu bi ovdje moglo bit problem....
Naime,u petak sam rastavio računalo kao i mnogo puta do sad s namjerom da ga počistim od prašine i promjenim pastu na CPU i GPU.
Kad sam ponovo složio stroj nije mi htio normalno bootati OS (radi se o dual bootu,Win 7 x86 & Win XP SP3)
Nije pomogao niti system repair...pa sam se odlučio srušiti sve i ponovo install OS
Pri instalaciji 7-ice na disc menagmentu mi je zahtjevano da mi kreira system reserved particiju jer se kao windowsi neće dobro install
Odabirem tu opciju i majstor mi kreira particiju od 100 Mb.(Systemski HDD je ovaj Seagate iz My PC)...
krećem s instalacijom(ne na tu particiju,ofcourse) i to onda traje satima...tu gubim živce i prekidam instalaciju,restartam stroj i krećem s instalacijom XP-a
No i to ne poluči uspjehom...sve je užasno sporo...pokušavam još par puta,gubim 2 puna dana i odustajem.
Ovo pišem sa starog stroja AMD Athlon 1700+,na njega ne mogu nažalost priključit SATA diskovekao niti neku drugu komponentu
pa ne mogu niti testirati da li je stvar do HDD-a ili do neke druge komponente iz novog računala...
Pitanje je...da li mi je možda otišao MBR k vragu na tom Seagate-u i kojim alatom bih mogao iz boota pokušati eventualno popraviti to.
Da li postoji neka live linux distra (za nas neznalice
) koju bih mogao pokrenuti s USB disca....i pomoću koje bih mogao eventualno testirati/manipulirati disc?
Nažalost,nemam pojma da li mi je i drugi HDD u failu,jer na njemu imam i previše vrijednih podataka pa mi ga je žao formatirati da bih eventualno pokušao na njega install system....
Molim Vas ako itko ima bilo koju soluciju,predložite...na ovom stroju jednostavno nisam komforan,hvala:)

.....
Oznaci taj disk pa odradi Short Test, a posle i Long Test obavezno koji ce popravit Bad Sectors ak ih ima pa buš videl kakav je rezultat na kraju.