Računalo usporeno WTF!

poruka: 41
|
čitano: 5.479
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Računalo usporeno WTF!

Pozz svima,molio bih ako itko ima kakvu ideju u čemu bi ovdje moglo bit problem....

Naime,u petak sam rastavio računalo kao i mnogo puta do sad s namjerom da ga počistim od prašine i promjenim pastu na CPU i GPU.

Kad sam ponovo složio stroj nije mi htio normalno bootati OS (radi se o dual bootu,Win 7 x86 & Win XP SP3)

Nije pomogao niti system repair...pa sam se odlučio srušiti sve i ponovo install OS

Pri instalaciji 7-ice na disc menagmentu mi je zahtjevano da mi kreira system reserved particiju jer se kao windowsi neće dobro install

Odabirem tu opciju i majstor mi kreira particiju od 100 Mb.(Systemski HDD je ovaj Seagate iz My PC)...

krećem s instalacijom(ne na tu particiju,ofcourse) i to onda traje satima...tu gubim živce i prekidam instalaciju,restartam stroj i krećem s instalacijom XP-a

No i to ne poluči uspjehom...sve je užasno sporo...pokušavam još par puta,gubim 2 puna dana i odustajem.

Ovo pišem sa starog stroja AMD Athlon 1700+,na njega ne mogu nažalost priključit SATA diskovekao niti neku drugu komponentu

pa ne mogu niti testirati da li je stvar do HDD-a ili do neke druge komponente iz novog računala...

Pitanje je...da li mi je možda otišao MBR k vragu na tom Seagate-u i kojim alatom bih mogao iz boota pokušati eventualno popraviti to.

Da li postoji neka live  linux distra (za nas neznalice{#}) koju bih mogao pokrenuti s USB disca....i pomoću koje bih mogao eventualno testirati/manipulirati disc?

Nažalost,nemam pojma da li mi je i drugi HDD u failu,jer na njemu imam i previše vrijednih podataka pa mi ga je žao formatirati da bih eventualno pokušao na njega install system....

Molim Vas ako itko ima bilo koju soluciju,predložite...na ovom stroju jednostavno nisam komforan,hvala:)

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Računalo usporeno WTF!

*****Bump*****

Itko? Išta? Please:)

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Računalo usporeno WTF!

Istestiraj disk i RAM sa Ultimate Boot CDom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
16 godina
Računalo usporeno WTF!

OK,probat ću to{#}

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo usporeno WTF!

Banalno, ali da nisi malo povukao sata kabel iz diska?

Kadir beneath Mo Moteh
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Računalo usporeno WTF!

ne kužim čemu gašanje kompa ili rastavljanje komponenti?? sve se može očistiti sa četkicom i usisavačem dok komp radi...

mijenjanje paste?? čemu? da je nije bilo, CPU-i bi ti krepali par dana prije tog čiščenja, jer nije bilo odvoda topline, a ako su radili kak treba to je znakl da ne treba mijenjat pastu...

Moj PC  
0 23 hvala 0
16 godina
Računalo usporeno WTF!

A ja fakat ne kužim čemu uopće ovaj tvoj post?

Jesi mi rekao nešto što bi mi pomoglo da riješim problem?

Sorry,nisi...samo si spammao....

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
cassini kaže...

ne kužim čemu gašanje kompa ili rastavljanje komponenti?? sve se može očistiti sa četkicom i usisavačem dok komp radi...

mijenjanje paste?? čemu? da je nije bilo, CPU-i bi ti krepali par dana prije tog čiščenja, jer nije bilo odvoda topline, a ako su radili kak treba to je znakl da ne treba mijenjat pastu...

ti nemaš pojma o kompovima jel tako?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
Računalo usporeno WTF!

Molio bih da se suzdržite od spammanja,ako imate kakav prijedlog/riješenje

da riješim ovaj problem,hvala Vam...ako nemate,hvala što nećete spammati temu:)

Insomniac XD
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Računalo usporeno WTF!

Blacko ti je dobro rekao!

Iz aviona se vidi da je hardware problem.(bravo ja otkrio toplu vodu)

Nisi nista novo ustekavao?

Sve je pristekano ok?

Kada si skidao proc da slucanjo nisi savio koji pin?(vjerovali ili ne i to je moguce)

Da ti nije pasta usla medu pinove proca?(iako mislim da ne bi trebalo zahebavati)

JBG vidi care,provjeri opet!Ima takvih glupih stvari na milione,na koje se uopce ne obaziremo.

Nemam pojma-zato budite nježni!
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
Računalo usporeno WTF!

kao što su ti rekli, rastavi sve i provjeri svaku sitnicu ponovo

nešto je hardverski 100%

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Računalo usporeno WTF!

U biti 90% sam siguran da je u jednom od keksa RAMA problem,ako se ne varam imas 4 kom po gigu?!

Jedan ti je garant riknuo!

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Računalo usporeno WTF!

Ne,nije RAM u pitanju,testirao sam i sve je ok....idemo dalje...

Insomniac XD
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
Godfahter kaže...
Kada si skidao proc da slucanjo nisi savio koji pin?(vjerovali ili ne i to je moguce)

Da ti nije pasta usla medu pinove proca?(iako mislim da ne bi trebalo zahebavati)

a ovo??

16 godina
Računalo usporeno WTF!

nebi išlo...jer...da je kojim slučajem(a,provjerio sam)...takvo što,onda stroj zasigurno ne bi davao znakove života...

uvjeren sam da je HDD  odprdio,ali i to je čudno...jer se dade i formatirati i installirati na njega OS...samo što je sve usporeno:(

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo usporeno WTF!

Problem sa kablom koje povezuje HDD sa maticnom ili HDD odlazi u vjecna lovista.100% jedno od ovog meni se desilo ovo prvo,sve usporeno pa se zamrzne......nakon toga nazalost ovo drugo{#}

probaj malo sa cimanjem kabla a ako nece.......novi HDD ti slijedi

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 3:14 (Quilombo23).

0 0 hvala 0
16 godina
Računalo usporeno WTF!

najžalosnije je to što sam nedavno mijenjao sata kablovinje(podatkovno)...čini mi se da su kablovi ok...

no,budem ponovo promjenio pa ću vidjeti...

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

najžalosnije je to što sam nedavno mijenjao sata kablovinje(podatkovno)...čini mi se da su kablovi ok...

Probaj ga prvo malo mrdat gore-dole,kazu da nebi trebalo visiti{#}.....

17 godina
fromcelltohell kaže...

Kak imaš Seagate disk, onda skini Seatols ISO pa ga zaprzi na CD-R i bootaj na tom kompu pa provjeri taj disk di su Windowsi gore jel za smece ili nije imaš na drugom linku upute za Seatols Boot CD alat.{#} Oznaci taj disk pa odradi Short Test, a posle i Long Test obavezno koji ce popravit Bad Sectors ak ih ima pa buš videl kakav je rezultat na kraju.{#}

http://www.seagate.com/staticfiles/support/seatools/SeaToolsDOS220EURO.144.ISO

http://seagate.custkb.com/seagate/crm/selfservice/search.jsp?DocId=201271&NewLang=en

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.12.2010 3:35 (rambox).
16 godina
neaktivan
fromcelltohell kaže...

Ima pitanje al znam šta bi mogao uzrok u usporavanju računala. Prvo, vidim da si sve očistio. Da nisi u kojem slučaju izvadio baterije iz matične? Ako da ,. tad je deufalno i zato usporava. Provjeri u Biosu kolika je brzina CPU, ako je niže treba postaviti kako je na procu navedeno isto tako provjeri ram na kojoj je latencija. Akio je na Auto tad je s razloga može bit spor. Ako niste sigurni, skini  programom Speccy i pogledaj CPU i RAM. Ako je sve ok, Testiraj HD tune da nema bad sectora. Javi rezultate.

Nenad
15 godina
protjeran
Računalo usporeno WTF!

Evo bas si me zaintrigirao,pa sam si malo dao truda i prosurfao:

U BIOS-u provjeri CPU compatibility mode,vele da abnormalno zna usproriti ako nije na NORMAL MODE-u(bravo Nelo) Citiram jednoga sto je to napravio:

Your suggestion to check / switch the CPU from compatible to normal worked amazingly. My pc was soo slow after a reinstall of XP. I spent 8 hours on chat with Dell support and they had no idea of the problem. Outstanding, thank you very much, it flies again with great speed.

But why?? It worked for me as well. I had tried a repair install on a noisy HD that tested good. Setup took way too long, so I tried a fresh install with a new drive. Same results. Switched out any possible component- optical drive, RAM... this trick worked, but why? What gets changed when going from "compatible" to "normal" and how does this affect a windoes install? Is this only a Dell issue? I was working with a Dimension 4600.
"Compatability Mode" called something else This worked for me as well! Thank you sooo much! The XP install was so slow and it ran so slow after the install that I was about to go caveman on the case! But there was nothing called "compatibility" or "normal" mode in my BIOS, but I think it had something to do with the "CPU Internal Cache" that I enabled. It's probably the same thing, just some mobos call it "Cache" and some call it "Normal." Disabling the cache is the same as turning on "compatability" mode. At least that's my deduction.
I had turned this off because I was getting crashes left and right when trying to reinstall Windows onto any of my 3 hard drives, after it was off, Windows installed fine, just really really slowly. Now that I re-enabled the cpu internal cache, everything's running quick as lightning!
Jos jednom-bravo Nelo!{#}

Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Nello kaže...

Ima pitanje al znam šta bi mogao uzrok u usporavanju računala. Prvo, vidim da si sve očistio. Da nisi u kojem slučaju izvadio baterije iz matične? Ako da ,. tad je deufalno i zato usporava. Provjeri u Biosu kolika je brzina CPU, ako je niže treba postaviti kako je na procu navedeno isto tako provjeri ram na kojoj je latencija. Akio je na Auto tad je s razloga može bit spor. Ako niste sigurni, skini  programom Speccy i pogledaj CPU i RAM. Ako je sve ok, Testiraj HD tune da nema bad sectora. Javi rezultate.

Ne radi se uopće o tome,no svejedno hvala:)

Sve postavke u BIOS-u su kako treba...brzina procesora i memorijske latencije kao i voltaže....

Godfahter kaže...

Evo bas si me zaintrigirao,pa sam si malo dao truda i prosurfao:

U BIOS-u provjeri CPU compatibility mode,vele da abnormalno zna usproriti ako nije na NORMAL MODE-u(bravo Nelo) Citiram jednoga sto je to napravio:

Your suggestion to check / switch the CPU from compatible to normal worked amazingly. My pc was soo slow after a reinstall of XP. I spent 8 hours on chat with Dell support and they had no idea of the problem. Outstanding, thank you very much, it flies again with great speed.

But why?? It worked for me as well. I had tried a repair install on a noisy HD that tested good. Setup took way too long, so I tried a fresh install with a new drive. Same results. Switched out any possible component- optical drive, RAM... this trick worked, but why? What gets changed when going from "compatible" to "normal" and how does this affect a windoes install? Is this only a Dell issue? I was working with a Dimension 4600.
"Compatability Mode" called something else This worked for me as well! Thank you sooo much! The XP install was so slow and it ran so slow after the install that I was about to go caveman on the case! But there was nothing called "compatibility" or "normal" mode in my BIOS, but I think it had something to do with the "CPU Internal Cache" that I enabled. It's probably the same thing, just some mobos call it "Cache" and some call it "Normal." Disabling the cache is the same as turning on "compatability" mode. At least that's my deduction.
I had turned this off because I was getting crashes left and right when trying to reinstall Windows onto any of my 3 hard drives, after it was off, Windows installed fine, just really really slowly. Now that I re-enabled the cpu internal cache, everything's running quick as lightning!
Jos jednom-bravo Nelo!{#}

CPU nije u compatibility mode-u...

Instalirao sam 7-icu ponovo...momentalno je gola instalacija,javim kad vidim hoće li sad biti sve OK:)

Insomniac XD
16 godina
Računalo usporeno WTF!

Ipak je Seagate HDD u banani,oslobodio sam particiju na WD HDD-u i instalirao 7-icu bez problema,

sad formatiram Seagate-a pa ću vidjeti da li ću ga moći koristiti za nešto drugo...

Zahvaljujem svima koji su se trudili pomoći{#}

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Računalo usporeno WTF!

Dakle,definitivno je problem u Seagate-e HDD-u

Ako ima tko kakav link na nekakav kvalitetan tool za eventualni pokušaj popravka,molio bih da posta,hvala:)

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...

Dakle,definitivno je problem u Seagate-e HDD-u

Ako ima tko kakav link na nekakav kvalitetan tool za eventualni pokušaj popravka,molio bih da posta,hvala:)

Seatols moze popravit Bad Sectors za to i služi, i to preko onog postupka Long Test s boot CD-a koji sam gore spomenul.{#} To je i jedino kaj moš napravit sam, popravit Bad Sectors a ostalo na disku se ne moze popravit ak je neki menahicki kvar to je to nema pomoci.{#}

16 godina
Računalo usporeno WTF!

Ma,hebe me upload slika...ja sam skinuo i instalirao Seatools,s njime sam odradio testove i ne prolazi:

1. slika-Seagate Long DST-Fail

2. slika-Seagate Long Generic-Fail

Ja bih to iz windoza ako je ikako moguće...

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...

Ma,hebe me upload slika...ja sam skinuo i instalirao Seatools,s njime sam odradio testove i ne prolazi:

1. slika-Seagate Long DST-Fail

2. slika-Seagate Long Generic-Fail

Ja bih to iz windoza ako je ikako moguće...

Ak ne prolazi sigurno ima Bad Sectors itekak, jer Long Generic ih detektira i popravi ak moze pa kaj bude. Moš i preskenirat kasnije i sa Hd Tune, onak da vidiš kolko imaš Bad Sectors pa ak ih ima puno onda je disk u lošem stanju pa ne moš puno napravit.{#}

16 godina
Računalo usporeno WTF!

A,jel taj HD Tune i popravlja bad sectore?

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
fromcelltohell kaže...

A,jel taj HD Tune i popravlja bad sectore?

Ne on nist ne popravlja, samo ti pokaze kolko ima Bad Sectors i to je to pa ak ih ima puno disk je za otpis kaj drugo.{#} Seatols iz Windowsa obicno ne moze popravit Bad Sectors cini mi se, moras s boot CD-a napravit Long Test izvan Windowsa i onda ce ih popravit.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.12.2010 23:41 (rambox).
16 godina
Računalo usporeno WTF!

Pa,zar nema neki HD Doctor,koji to može izliječit drito iz windoza?

Insomniac XD
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice