Računalo se zamrzava i gasi samo od sebe

poruka: 8
|
čitano: 1.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Znači ovako, problemi su počeli prije nekoliko dana , kada mi se prilikom igranja counter strikea pojavio BSOD, iz screena sam pročitao da su u pitanju driveri koje sam ponovno instalirao i tu je problem sa tim bio rješen, međutim sutradan mi se dogodilo da se računalo samo od sebe restartalo, i to prilikom surfanja tako da nije bilo pod nekim većim opterećenjem.Nakon toga računalo se još par puta samo resetiralo kroz nekoliko dana.Ranije danas, isto tako prilikom surfanja, računalo se ugasilo međutim ovoga puta ekran se nije zacrnio nego je postao šaren(puno boja izmješano na zaslonu dok kroz slušalice dolazi zvuk kao da netko siječe stablo motornom pilom).Prije pisanja ovog posta računalo se još jednom samo zamrznulo i to prilikom pokretanja startup programa(Nisam mogao upaliti ledice na tipkovnici ni micati miš, a monitor se zaustavio u vremenu).Meni osobno nije jasno u čemu je problem jer se ne ponavlja jedan problem, već se više njih izmjenjuje pa bih molio za pomoć.

Unaprijed hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Testiraj RAM, provjeri da ti se ne pregrijava grafička.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Računalo se zamrzava i gasi samo od sebe

RAM sam promijenio prije par mjeseci tako da sa njim stvarno ne bi trebalo biti problema, a koji program da koristim za temperaturu grafičke?

17 godina
crocop122 kaže...

RAM sam promijenio prije par mjeseci tako da sa njim stvarno ne bi trebalo biti problema, a koji program da koristim za temperaturu grafičke?

Testiraj RAM, nema veze što si ga mijenjao. Što se programa za pregled temperature grafičke tiče, ja koristim GPU-Z sa uključenom opcijom logiranja. Poslije log importiram u Excel, to jest Calc.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
10 godina
neaktivan

RAM testiran sa MEMtestom bez greške, a grafička prilikom surfanja 55, a nakon petnaestak minuta igranja(CS:GO) 75 stupnjeva.

14 godina
neaktivan

Priključi monitor na integrisanu gpu i vidi da li imaš isti problem, tu grafičku očisti, 75c može proći ali na duže vrijeme nije baš za pohvaliti.
Ako si skoro vadio grafičku provjeri možda nisi najbolje uklopio ili su možda slotovi prljavi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan

Očistio sam cijeli komp i to je izgleda rješilo problem.Trenutno sve super radi, sad ćemo vidjeti do kada.

Hvala na savjetima.

16 godina
crocop122 kaže...

Očistio sam cijeli komp i to je izgleda rješilo problem.Trenutno sve super radi, sad ćemo vidjeti do kada.

Hvala na savjetima.

Za sada jest riješilo problem,bilo bi dobro pogledati temperature jer je očito problem bio s temperaturom(možeš s programom CPUID HWMonitor) i nanijeti novu termalnu pastu na procesor.

Softwer
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice