Računalo se restarta

poruka: 7
|
čitano: 919
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Računalo se restarta

Pozdrav, problem je slijedeći... Pokušat ću bit kratak.Kupio sam preko njuškala polovno računalo(ecs h61h2-m2, intel i5 2500k, 8gb rama, radeon r9 290 i 650W napanje neko golden edition covjek mi je rekao da je to jedno od najkvalitetnijih napajanja) i događa mi se,nekad, ne uvijek, da kada pokrećem neku igricu racunalo se restarta kao da nestane struje i opet se upali ili kada otvorim mapu sa slikama,pa otvorim sliku i listam sa strelicama i prođe par slika i isto... Sinoć mi se ugasio dok sam radio u Photoshopu. Na jednoj od igrica imam opciju da je stavim u safe mode,npr ako je tri puta pokrenem i tri puta se ugasi,stavim je u safe mode i onda mi on stavi prije nego pokrene igricu najmanju rezoluciju i sve video postavke na low pa se upali. Onda vratim sve na high u igrici i radi normalno. Bilokakav savjet je dobrodošao. Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Računalo se restarta

Temperature? HWMonitor

Moglo bi takvo ponašanje ukazivati na problem sa napajanjem, a pošto se iz tvoga posta vidi da je taj prodavač istaknuo da se radi o dobrom napajanju, moguće je da je htio samo prekriti i prebiti ikakvu sumnju pri kupnji zbog potencijalnog problema.

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.3.2017 12:50 (IVOX).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Računalo se restarta

Teško da ćemo ti na ovaj način ikako pomoći.Računar može da se restartuje iz milion razlloga.Treba ispitati jednu po jednu komponentu.

Pogledaj napone i temperature.Pogledaj na koliko se grije grafička,vrte li se svi ventilatori (CPU i grafička).

Može biti i do loših drajvera.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.3.2017 15:53 (Zelja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
Re: Računalo se restarta
Imam problem, upalim witcher 3 i nakon 5 min mi se ugasi komp. To se često događa u samo zahtjevnim igrama. Kad upalim opet vidim da su mi srušeni biosi i da mi je ram srušen sa 2133 na 1600. Uvijek mi vrati ram na tu frekvenciju valjda zbog northbridgea jer radi na istoj. Nekako najviše sumnjam na napajanje, da ne moze isporučit dovoljno ili matična zeza. Samo se ugasi komp i gotovo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Gogy i Smoky, ako imate nekoga za posuditi grafičku karticu probajte je zamijeniti i vidjeti kako se ponaša. Bilo bi dobro da je procesor grafičke od istog proizvođača kao i na onoj vašoj. Ako imate integriranu grafiku probajte izvaditi postojeću grafičku i probajte bez nje (podesite u biosu primarni izlaz za monitor). Imao sam slične probleme kada mi je krepavala grafička....

11 godina
Grafa je nova ima 5 mj. Zasto mi se ruše rami na 1600mhz.
11 godina
Sad mi se samo ugasi komp i pise samo hdmi gore u kutu. Ledica na kučištu ostaje upaljena al komp se ugasi. :( Temperature su pokazivale 42 cpu i 35 matična. Grafa na 55 tako da njen fan ni ne radi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice