Računalo se pali, ali nema slike zaključana tema

poruka: 8
|
čitano: 1.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Računalo se pali, ali nema slike
Ljudi pomagajte, išao sam rastaviti računalo kako bi promijenio termalnu pastu i kod skidanja hladnjaka se s hladnjakom odvojio zajedno procesor jer je t.pasta bila zapečena, opteretio sam ga prije, ali nije pomoglo. Procesor nije bio oštećen. Staru termalnu pastu sam očistio i stavio novu termalnu Arctic Ceramique. Sklopio sam normalno računalo i kad sam ga spojio ono se upali, ali nema slike, čuju se svi ventilatori( napajanje, procesor, grafička) ali se ne pojavljuje nikakva slika. Jel ima veze ako sam prolio malo alkohola po procesoru?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

A jesi ga posusio nakon prolijevanja ?? Jesi pregledao u kakvom je stanju procesor s obzirom da si ga cupao iz socketa. Koji je procesor u pitanju ??

Spija
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Računalo se pali, ali nema slike

Posusio sam ga, nije imao vidljivih oštećenja nožica i sl., u pitanju je AMD Sempron 2800+

11 godina
neaktivan

Je li moguće da je otišla matična zbog statičkog elektriciteta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jesi probao reset biosa?? Zna pomoći. Izvadi bateriju na cca 5-10 minuta, pa vidi ima li vajde

Spija
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

Evo raskopao sam skroz računalo i složim konfiguraciju izvan kućišta i normalno proradilo, očito je došlo do kratkog spoja u kućištu.

17 godina
kompmaher kaže...

... očito je došlo do kratkog spoja u kućištu.

-distanceri bi morali osiguravati da nema kratkog spoja. Ako to nisi dirao tad nije za očekivati da je baš to razlog.

-samo 'možda', jer može biti bilo što, npr kontakti koji su sad 'sjeli'. Starije komponente su upravo takve npr MBO se može svinuti i drugačije se ponaša kad se npr RAM ugrađuje na ravnoj podlozi (stol) nego u MBO (distanceri i meki pleh). Kao što je već bilo predloženo reset BIOSa, raskapanje je često automatski detektirano i BIOS se drugačije ponaša (zbog nestanka struje). Tako da se neki problemi rješavaju upravo iskapčanjem struje (povezano s boot guard i sl. nazivima), nakon čega obično BIOS proradi...

btw, kad tražiš gdje je problem, najpouzdaniji način je upravo na stolu s minimumom komponenata, eliminiraju se npr banalni problemi npr prekidača za paljenje i sl. Tad se postupno dodaju komponente i kao posljednja HDD.. jer svaka komponeta može biti problematična (kontakti ili ispravnost).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
kompmaher kaže...
Ljudi pomagajte

http://www.bug.hr/forum/search/topic/?txt=nema+slike&ss=t&sa=&t=210811&f=29&sort=act

Koristit tražilicu i pomoć potražiti u sličnim temama.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice