Računalo se ne pali

poruka: 9
|
čitano: 2.789
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
Računalo se ne pali

eto problema. danas ujutro meni draga osoba slučajno zapela za kućište od računalo i palo je na bok. računalo se ugasilo, pritisnem tipku za paljenje i nema znakova života. provjerio sam kablove ali sve je kako treba biti. ono što me brine je smrt neke komponente zbog udarca. kada uključim sklopku od struje na kablu gdje je sve spojeno, u napajanju čujem jako lagano zujanje cijelo vrijeme ali računalo ne reagira na pritiske tipke za paljenje. ventilatori se ne pokreću, nikakve lampice ne rade i po svemu sudeći izgleda kao da ga i nisam uključio u struju osim što čujem to tiho zujanje. 

gdje bi mogao biti problem, jer umrlo napajanje?

Proud member of Lore Breakers

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Računalo se ne pali

testiraj napajanje: skini konektor s matične i na njemu kratko spoji zelenu i crnu žicu i uključi napajanje u struju,a ko ne vrti ventilator onda je riknulo.

Svatko želi biti netko; nitko ne želi raditi na tome.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Re: Računalo se ne pali

misliš na power conector na matičnoj u kojem je uključeno točno 20 žica iz napajanja? 

15 godina
protjeran

odspojio sam taj veliki konektor, nema nikakvih žica nego su sve unutar te plastike, tj. konektora koji se samo uključi na matičnu. ista stvar je i sa atx-12 koji daje struju iz napajanja procesoru, 4 žice ( 2 crne-2 žute) i sve upakirano i plastiku koja se samo upikne u matičnu. kablovi dalje idu do hard diska, dvd pržilice, do gumba za paljenje itd.. ne vidim nigdje mogućnosti da probam ovo što si rekao

15 godina
neaktivan
skullscar kaže...

odspojio sam taj veliki konektor, nema nikakvih žica nego su sve unutar te plastike, tj. konektora koji se samo uključi na matičnu. ista stvar je i sa atx-12 koji daje struju iz napajanja procesoru, 4 žice ( 2 crne-2 žute) i sve upakirano i plastiku koja se samo upikne u matičnu. kablovi dalje idu do hard diska, dvd pržilice, do gumba za paljenje itd.. ne vidim nigdje mogućnosti da probam ovo što si rekao

jasnije? uzmeš vodljivu žicu (bakar,alumini)  jedan kraj žice upikneš u rupicu gdje je zelena žica, a drugi kraj u rupicu gdje je crna ( bilo koja crna pored zelene) i uključiš u struju.. ako bude vrtilo onda je ispravno...

slika...

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 0:16 (ilija2010lukic).
15 godina
protjeran

slika vrijedi više nego tisuću riječi hehehe.. sad još da vidim jel imam išta da upiknem ili nemam.. ako ne nađem ništa počupat ću si kosu

15 godina
protjeran

ideja +1

napajanje -1

nema znaka života

15 godina
neaktivan
skullscar kaže...

ideja +1

napajanje -1

nema znaka života

ošlo u vječna lovišta, niš kupi drugo, kaj da ti kažem {#}

15 godina
protjeran

hvala na pomoći, sad čekat frenda da dođe pogledat koji dan i donese napajanje... 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice