Racunalo ne ucitava ram

poruka: 11
|
čitano: 1.203
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Racunalo ne ucitava ram
Sve se dogodilo od kako sam stavio DRUGU Cmos bateriju (koristena u drugom kompu,stara baterija prestala je raditi) racunalo se normalno pokrene ali cijelo vrijeme pise 3 gb. Stavio sam drugi ram ali svejedno. Hvala na pomoči! :)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Racunalo ne ucitava ram

Znam kako je kad imaš problem pa ti neko daje blentave prijedloge, ali eto cisto da pitam, da nije 32 bitni windows ? Također probaj druge slotove, i resetiraj jumper na mobo/izvadi bateriju na 10ak min ili probaj treću bateriju jer cisto sumnjam da je ram vrisnuo zbog mjenjanja baterije, jedino ako nije bio neki peh pa ga/slot ubila statika ali male su šanse

Battlelog: D3lBoy-00
16 godina

podesi BIOS.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan

kako? hvala

9 godina
neaktivan
Imam 64 bitni windows. evo spec kompa : intel dual core 2.6-2.7 ghz ATI radeon s450
320 hdd 3 gb rama(cetverti ne radi)
17 godina

Obzirom na količnu informacija o problemu prvo procitaj

https://support.microsoft.com/en-us/kb/978610

pa onda podesi bios ako si siguran da je memorija i utori na ploči ispravni

16 godina
Miha_69 kaže...
Imam 64 bitni windows. evo spec kompa : intel dual core 2.6-2.7 ghz ATI radeon s450
320 hdd 3 gb rama(cetverti ne radi)

-što četvrti.. ? imaš 4 modula RAMa (po 1GB) ili 1-od-4GB i dostpuno 3GB.

ako je modul (keks) neispravan, tad ne radi, ako je DIMM utor neispravan, opet ne radi..

ako je saw hardware isrpravan i pravilno podešen, kompatibilan, tad radi.

prva nepoznanica, koja MBO (i chipset), provjeri specifikacije, npr koliko je max RAMa.

zapravo barem navedi podatke ako želiš ikakakv odgovor-rješenje.

MBO, RAM..

dok se BIOS podešava ovisno o potrebi (kad znaš što-zašto) ili ostaviš defaultne postavke.

pošto se govori o zamijeni baterije (CMOS - BIOS baterija?) to može biti više godina staro računalo (jer bateije bez problema izdrže 5-10 godina), ako je te starosti, tad je možda maximalna količina RAMa 2-3-4GB.. uz još poneko orgraničenje (npr da ne rade svi utori, ili kompatibilnost-gustoća RAMa itd.) + možda potreban update BIOSa i sl.

Podesiti BIOS (postoji manual, na str. proizvođača MBO, sve piše.. ako nešto nije jasno, google ili pitanje u temi), jer npr u to vrijeme je uobičajeno u BIOSu postojala opcija ograničenja RAMa na 3GB (često nešto za XP..).

9 godina
neaktivan
Racunalo mi je ucitavalo 4 gb rama svi utori rade jer sam probao svaki
9 godina
neaktivan
i imam 4 po 1 gb rama
9 godina
neaktivan
Miha_69 kaže...
Sve se dogodilo od kako sam stavio DRUGU Cmos bateriju (koristena u drugom kompu,stara baterija prestala je raditi) racunalo se normalno pokrene ali cijelo vrijeme pise 3 gb. Stavio sam drugi ram ali svejedno. Hvala na pomoči! :)

Moguće da ti su se izbrisale one postavke u Biosu koje su ti odgovarale vađenjem baterije. Resetirao ti se Cmos i sad to treba ispravno podesiti. Pogledaj si dobro u Biosu postavke za radni takt memorije, latencije, XMP ukoliko ga imaš i ostale postavke koje utjeću na rad.

16 godina
Miha_69 kaže...
i imam 4 po 1 gb rama

- tad je po logici starost MBO +5 godina.. vjerojatno u BIOSu postoji opcija za ograničavanje dostupnog RAMa (nešto kao XP ili 3GB..). Podesiti BIOS, testirati s bootabilnog medija npr memtest86+.. a prije svega provjeriti specifikacije MBO (max količina RAMa i kombinacija utora koji tad (ne)rade) i možda updateati BIOS.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice