Pwr i restart svijetle istodobno, komp se ne pali

poruka: 58
|
čitano: 3.787
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Znači, svijetle mi istodobno power i restart led svijetla (ne blinkaju nego su cijelo vrijeme upaljena, samo stoje) i neće mi dignuti windowse. Mogu ući i u bios, ali dalje od toga ne ide. Već mi je to i prije radio, ali bi nakon nekog vremena digao sustav. Sad baš nema šanse. Samo stoji na  mjestu...

Ne kužim u čemu je stvar, guglao sam, ali ništa značajno nisam uspio naći...

Ima ko kakav savjet ili prijedlog?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako veliš da do biosa možeš,probaj izvadit cmos bateriju (prvo ištekat komp) pa ostavit tako nekoliko min (ili 30 sec drži gumb za paljenje)... Pa vrati bateriju i probaj upalit.

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da, izvadio sam bateriju, vratio je nazad nakon cca 20 min, usput očistio cijeli komp i stavio novu termalnu, i kad sam ga upalio pisalo je da je bios bio resetiran i ja sam stavio da navravi optimized defaults i da ga resetira...e sad, kad ga je resetirao, javilo mi se "automatic repair" i ne ide dalje od toga...samo crni ekran i jedino pointer od miša...koji k??? i opet mi svijetle pwr i restart ledice...

ne znam šta je, pojma nemam stvarno???

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Izgleda da je do Windowsa pa bi bilo najbolje da ih reinstaliraš.

0 0 hvala 0
17 godina

Ajd mi molim te objasni kako to da imaš RESTART ledicu.

0 1 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Pwr i restart svijetle istodobno, komp se ne p
Marko :D kaže...

ma ne valjda jbt pa šta ću sa svim podacima od tamo...neda mi se to sad prebacivat negdje...a i nemam di, šta ako sam ih reinstalirao bezveze? a guglao sam malo, i čitam sad ovaj manual od gigabyta i ništa ne piše. a i stvarno ne shvaćam kako windowsi mogu samo tako crknut, pa do sad su radili sasvim zadovoljavajuće (win 10)

Dardevil kaže...

Ajd mi molim te objasni kako to da imaš RESTART ledicu.

lampica, nije ledica, moje isprike. a ako nemaš šta konkretno za napisat, to jest pomoći, molio bih da se kloniš ove teme i ne spamaš bezveze. doviđenja

16 godina
moderator
starvinmarvin kaže...

da, izvadio sam bateriju, vratio je nazad nakon cca 20 min, usput očistio cijeli komp i stavio novu termalnu, i kad sam ga upalio pisalo je da je bios bio resetiran i ja sam stavio da navravi optimized defaults i da ga resetira...e sad, kad ga je resetirao, javilo mi se "automatic repair" i ne ide dalje od toga...samo crni ekran i jedino pointer od miša...koji k??? i opet mi svijetle pwr i restart ledice...

Nije to restart nego HDD ledica

Ako ti nudi automatic repair probaj promijeniti sata postavke iz IDE u AHCI ili obrnuto pa onda pokrenuti komp.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 20:21 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan
starvinmarvin kaže...

ma ne valjda jbt pa šta ću sa svim podacima od tamo...neda mi se to sad prebacivat negdje...a i nemam di, šta ako sam ih reinstalirao bezveze? a guglao sam malo, i čitam sad ovaj manual od gigabyta i ništa ne piše. a i stvarno ne shvaćam kako windowsi mogu samo tako crknut, pa do sad su radili sasvim zadovoljavajuće (win 10)

Probaj ući u Safe Mode (stiskaj F8 pri bootu), otvori CMD -> upiši "sfc /scannow" (bez navodnika) i stisni Enter. Ova komanda će izvršiti popravljanje svih oštećenih dijelova Windowsa.

Nakon toga stisni kombinaciju tipki Win+R -> upiši "msconfig" (bez navodnika) -> Startup tab i ugasi nepotrebne programe.

Imaš li backup image Windowsa?

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 20:22 (Marko :D).
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
starvinmarvin kaže...

Nije to restart nego HDD ledica

Ako ti nudi automatic repair probaj promijeniti sata postavke iz IDE u AHCI ili obrnuto pa onda pokrenuti komp.

uglavnom, svijetle svijetla oko botuna za pwr i za restart simultano. valjda je sad jasnije. a ovo šta si predložio ću probat, hvala

starvinmarvin kaže...

Probaj ući u Safe Mode (stiskaj F8 pri bootu), otvori CMD -> upiši "sfc /scannow" (bez navodnika) i stisni Enter. Ova komanda će izvršiti popravljanje svih oštećenih dijelova Windowsa.

Nakon toga stisni kombinaciju tipki Win+R -> upiši "msconfig" (bez navodnika) -> Startup tab i ugasi nepotrebne programe.

Imaš li backup image Windowsa?

nemam backup, nema veze, šta je tu je. probat ću i iz safe moda pa javim...

16 godina
neaktivan

Ok,ja sam skuzil da ti uđe u bios al se onda smrzne. Znači problem je u winzima,probaj repairad sa CD-a. A kod reinstala ne moras radit format pa ti sve ostaje (sam moras nac).

--------------------------------------------------------------------------------------------

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da, u safe mode ne mogu niti ući, probao i f8 i f6, iz ahci u ide i obratno, isto neće. svašta...ali mi je čudno kad on krene ući u automated repair, nakon toga samo crni ekran i pointer od miša mi se vidi i to je to...probao izvadit jedan keks rama, pa drugi, i isto je...rade oba dva. znači to nije. proc koliko vidim isto radi, a i napajanje...ne znam, čudna situacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Ok,ja sam skuzil da ti uđe u bios al se onda smrzne. Znači problem je u winzima,probaj repairad sa CD-a. A kod reinstala ne moras radit format pa ti sve ostaje (sam moras nac).

sad ću probat sa cd-om pa javim, tu mi je negdje ipak...

13 godina
neaktivan

probao bootat sa cd-a, i javlja mi ovo...m da...

nemam pojma...nebi nikad rekao da je ssd u pitanju, pa star je 3 mjeseca...a možda i nije to u pitanju. toliko put sam ga restartao na silu danas, da mi ga je žao sad opet mrcvarit...ali stvarno ne znam šta bi još probao...pa jbt..

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
starvinmarvin kaže...

nemam pojma...nebi nikad rekao da je ssd u pitanju, pa star je 3 mjeseca...a možda i nije to u pitanju. toliko put sam ga restartao na silu danas, da mi ga je žao sad opet mrcvarit...ali stvarno ne znam šta bi još probao...pa jbt..

Dal ima i HDD? Pokušaj izvaditi SSD... PSU, GPU, RAM i CPU možeš prekrižiti, u njima nije problem.

17 godina

Nebi bilo loše da provjeriš i SATA kabel od hard diska, čisto preventivno, meni su dva u radu stvarala slične probleme.

Skini kabel pa ponovo stavi, provjeri da li dobro naliježe na konektore, a ako imaš neki drugi probaj sa njime. Čisto da ga isključiš kao mogući uzrok.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 21:49 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Imaš li negdje uštekan USB ili eksterni HDD? Ako da, iskopčaj ih i probaj ponovno.

Jesi napravio sfc /scannow u Safe Mode-u?
17 godina
starvinmarvin kaže...

lampica, nije ledica, moje isprike. a ako nemaš šta konkretno za napisat, to jest pomoći, molio bih da se kloniš ove teme i ne spamaš bezveze. doviđenja

Očekuješ da ti se pomogne, a ne znaš koje ti lampice svijetle na kućištu. To više govori o tebi nego o meni.

13 godina
neaktivan
Dex.pwn kaže...
starvinmarvin kaže...

Dal ima i HDD? Pokušaj izvaditi SSD... PSU, GPU, RAM i CPU možeš prekrižiti, u njima nije problem.

da imam i hdd, probat ću izvadit ssd pa opet ispočetka...

boxer kaže...

Nebi bilo loše da provjeriš i SATA kabel od hard diska, čisto preventivno, meni su dva u radu stvarala slične probleme.

Skini kabel pa ponovo stavi, provjeri da li dobro naliježe na konektore, a ako imaš neki drugi probaj sa njime. Čisto da ga isključiš kao mogući uzrok.

evo provjerio upravo. a i sad sam se sjetio da mi je čini mi se već jednom javio tu grešku i kabel od ssd-a mi je bio malo van utora pa mi nije htio instalirat windoze :-)

Imaš li negdje uštekan USB ili eksterni HDD? Ako da, iskopčaj ih i probaj ponovno.

Jesi napravio sfc /scannow u Safe Mode-u?

nemam ne, probao prvo samo sa tastaturom pa samo sa mišem, neće s nijednim od toga...a u safe mode ne mogu ući jer mi ne hvata f8...ne znam zašto, ali našao sam to kao čestu grešku kod gigabytovih novijih matičnih..

Dardevil kaže...
starvinmarvin kaže...

Očekuješ da ti se pomogne, a ne znaš koje ti lampice svijetle na kućištu. To više govori o tebi nego o meni.

hvala svima koji se trude da mi pomognu, a tebi sam rekao da temu zaobiđeš jer ne pridonosiš konstruktivno temi koja je meni očito jako bitna. zbogom

16 godina
neaktivan

Mozes probat bootnut ubuntu s usb-a pa pogledat sto ti kaze SMART za disk dal je sve ok.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zerocool12 kaže...

Mozes probat bootnut ubuntu s usb-a pa pogledat sto ti kaze SMART za disk dal je sve ok.

znači nakon šta sam probao sve moguće opcije, ovo je na šta sam naišao:

kad je hdd odspojen, a ssd spojen (bez win10 cd-a unutra), piše mi da stavim boot disc i restartam komp ponovo sa istim unutra (cd-a nema unutra i u biosu mi je boot 1 opcija ssd, a druga Windows Boot Manager)

kad je sve spojeno (i hdd i ssd i kad je cd od win unutra), i kad stavim boot 1 opciju dvd, dođe mi opet onaj isti error na ulasku u setup od windowsa, s tim da mi dvd-rom jako buči, a sve je spojeno kako treba, i slika počne titrat (to još nisam do sad vidio), pa pretpostavljam da je do dvd-roma očito.

kad odspojim dvd-rom i ostavim hdd i ssd, opet mi piše automated repair in process, ekran se zacrni i ostane mi samo pointer od miša...

ne znam više koju kombinaciju da probam. imam negdje win 8.1 na sticku koje sam napravio bootable, za curin laptop, pa ću s njim probat stavit nove windowse kao krajnju opciju. a onda probat izvlačit sve podatke sa diskova koji su mi u kompu....

i još jednom hvala na pomoći,

17 godina

Ovako bi ja to pokušao riješti:

Odspoji sve SATA kablove sa matične, ostavi samo SSD i DVD, uđi u Bios i vidi kakve su ti SATA postavke? 

1) Provjeri da li je SSD očitan u HDD opcijama u Biosu, ako jeste stavi da je SATA type AHCI, a SSD first boot device.

Ako je sve tako postavljeno i Bios prepoznaje SSD, resetiraj i vidi hoće li podići Windows.

2) Ako ne podiže Windows, promjeni SATA kabel (ovo mi je najsumnjivije) i probaj ponovo resetirati PC da vidiš da li je do kabela.

3) Ako opet ne podiže Windows, ubaci DVD ili USB Windows instalaciju i napravi recovery (moraš malo pričekati jer zna potrajati).

4) Ako opet neće, iskopčaj SSD, stavi samo HDD, instaliraj Windows na njega (ako možeš zbog podataka), zatim prikopčaj SSD i vidi hoće li Windows prepoznati SSD (Device Manager i Disk Management), ako ga prepoznaje, formatiraj SSD.

5) Iskopčaj HDD, stavi samo SSD i instaliraj Windows.

Ja nisam mogao upogoniti novi SSD baš zbog kabela i imao sam slične probleme.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 23:58 (boxer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Mislim da nije do HDDa/SSDa jer bi BIOS izbacio poruku da nema storage uređaja.

0 0 hvala 0
17 godina
Dex.pwn kaže...

Mislim da nije do HDDa/SSDa jer bi BIOS izbacio poruku da nema storage uređaja.

Ne mora značiti da je do HDD/SSD-a, može biti ispravan ali mu ovi problemi mogu nastati ako je SATA kabel neispravan, ako mu je podešeno IDE native ili Legacy IDE mode u SATA opcijama u Biosu, ili mu je pokvaren MBR u instalaciji  jer po svemu  ovome mi se čini da ne prepoznaje Win instalaciju na SSD-u.

Neka on odradi savjete step by step da otkloni te mogućnosti i pokuša napraviti recovery. 

13 godina
neaktivan
boxer kaže...

Ovako bi ja to pokušao riješti:

Odspoji sve SATA kablove sa matične, ostavi samo SSD i DVD, uđi u Bios i vidi kakve su ti SATA postavke? 

1) Provjeri da li je SSD očitan u HDD opcijama u Biosu, ako jeste stavi da je SATA type AHCI, a SSD first boot device.

Ako je sve tako postavljeno i Bios prepoznaje SSD, resetiraj i vidi hoće li podići Windows.

2) Ako ne podiže Windows, promjeni SATA kabel (ovo mi je najsumnjivije) i probaj ponovo resetirati PC da vidiš da li je do kabela.

3) Ako opet ne podiže Windows, ubaci DVD ili USB Windows instalaciju i napravi recovery (moraš malo pričekati jer zna potrajati).

4) Ako opet neće, iskopčaj SSD, stavi samo HDD, instaliraj Windows na njega (ako možeš zbog podataka), zatim prikopčaj SSD i vidi hoće li Windows prepoznati SSD (Device Manager i Disk Management), ako ga prepoznaje, formatiraj SSD.

5) Iskopčaj HDD, stavi samo SSD i instaliraj Windows.

Ja nisam mogao upogoniti novi SSD baš zbog kabela i imao sam slične probleme.

boldano jesam, i sve štima...

1) očitan je ssd, ali samo kad hdd nije ukopčan (taj problem je i meni poznat jer sam isto tako morao instalirat windoze na ssd da mi hdd bude odspojen pa sam ga naknadno spojio, tako da se i ja toga sjećam ). i ne diže ih, nego ide u automated repair i tamo zašteka (crni ekran, samo pointer od miša)

2) ma tražio sam ko manijak po kući te kablove, to sve cura sprema, ona kaže da ne zna di su, a ja znam da sam imao još barem 2 kabla, ako ne i više, skupljajući hardver kroz godine...

3) kad ubacim dvd u dvd rom, dođe do instalacije, ali izbaci onaj error error 0xc00000e9 koji sam prije naveo, dvd počne užasno jako zujat i slika počne treperit (prvi put vidim). tako da sam skoro pa siguran da je dvd rom u k****.

4 i 5 nisam probao, ali izgleda da ću morati. i to ću morat 8.1 staviti jer ih imam na sticku bootanom, budući da je očito dvd crko.

ali čak i da je dvd crko-što očito je, to mi ne objašnjava zašto ja ne mogu ući u safe mode pa probat ono šta je kolega rekao, ili zašto mi dođe do automated repair screena i tamo samo stane, to nema veze sa dvd-om...ne znam

e da, čisto još par dodatnih informacija, ako su uopće bitne....

skinuo sam 2 igre nedavno( ). i isti problem mi se znao dešavat nakon šta sam ih probao pokrenut (teško boota windowse), ali su se nekako dignuli. ali evo zadnji put, kad sam probao pokrenut jednu od igara, ona se nije htjela pokrenut, i ja sam probao restartat komp da vidim ako bi to riješilo problem (mada sam znao da neće), i nakon toga mi stoji ovako kako sam naveo...

14 godina
odjavljen

Pogledaj taj DVD dal ima oštećenja, moguće je da ti zato baca error.

0 0 hvala 1
14 godina
starvinmarvin kaže...

Znači, svijetle mi istodobno power i restart led svijetla

Restart "led" svjetlo ne postoji, svaki PC ima lampice za kad je računalo upaljeno (power on - zelena kod većine kućišta)

i lampicu za kad HDD nešto radi (čitanje, pisanje - crvene boje).

Probaj nešto od predloženoga, imaš ili kvar HDDa (SSDa), kabela za prijenos podataka ili oštećenu instalaciju windowsa.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 8:14 (Valentin17).
15 godina
neaktivan
Vrlo vjerojatno da ti je DVD oštećen ili da ti je CD/DVD čitač otišao. Probaj instalirati Windowse s USB-a, mislim da je tako najbolje.
13 godina
neaktivan

-prva slika mi dođe kad mi je sve spojeno (zamijenio sam sve kablove, našao sam ih na kraju)

-druga slika kad bootam sa dvd-a. otkad sam zamijenio sata kabel, više mi ne zuji i ne treperi mi više slika onako, barem nešto. ali opet neuspješno

-i treća slika, neovisno koji od driveova je odspojen (probao sam sve kombinacije)

a sad ću najvjerojatnije probat boot sa usb-a pa javim

svi uređaji spojeni (i hdd i ssd i dvd) svi uređaji spojeni (i hdd i ssd i dvd)
bootanje s dvd-a bootanje s dvd-a
sve kombinacije kad je jedan od driveova odspojen sve kombinacije kad je jedan od driveova odspojen
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Poruka sa treće slike se meni pojavljivala kada mi je u Biosu SATA bio postavljen na IDE native ili legacy. 

Kada sam prebacio na AHCI, nestalo je greške, no ne znam zašto kod tebe javlja tu grešku kada si postavio na AHCI. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

da, ali najfascinantnije mi je šta na guglu ima dosta velik broj primjera takvog problema, ali baš nigdje nisam našao neko konkretno rješenje. većina ih je vezana za popravljanje direktno iz windowsa ili iz safe moda, što bi bilo super kad bi ja mogao ući u windowse ili barem safe mode

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice