Punjac za laptop - popravka kabla

poruka: 16
|
čitano: 12.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Pozdrav ljudi!

Na punjacu od laptopa mi je otisao kabl, situacija je takva da je na 1-2 cm ispod prikljucka koji ide u laptop izolacija pukla, i bas taj dio kabla je uvijek bio neobicno savijen, i izgleda kao da se izolacija istopila i sad je taj dio kad je ukljucen jako topao. Adapter super radi i ne zagrijava se, ali ovaj kabl je uzas i ne bih ga bas obmotavao izolacijom.

Pitanje je je li mi bolje i sigurnije zamijeniti taj dio kabla (ako treba mogu zamijeniti i prikljucak) ili da kupujem citav novi adapter?

You better run, you better take cover!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Punjac za laptop - popravka kabla
Ukoliko si mislia kupovat originalni punjac ok,inace baci oko na ebay gdje imas upravo te kabele s konektorom od nekih 1m koje samo zalemis direktno u postojeci punjac. Ponajveci problem u tome je otvaranje samog punjaca jer je uglavnom rijec o uzv varenoj plastici...
15 godina

Pa ako bih kupovao kupio bih svakako originalni polovni punjac sto se moze naci za 30-40 KM kod nas (oko 120-160 kuna) ili cu samo da odrezem taj dio kabla i zamijenim konektor, tj. zalemim o cemu sam ja razmisljao.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pokušaj zalemiti i onda dobro izolirati samo pazi da zalemiš kako je bilo, obrati pažnju na + i - .

Nebi ti preporučio da ga koristiš takvog oštećenog, negdje je očito u spoju pa se zbog toga grije i topi izolacija.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Gdje u HR kupiti jeftinije punjče za laptop. Ovo original što sam gledao je bezobrazno skupo.

(trebam jedan HP i jedan Toshiba)

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

originalni obicno i jesu skupi... pogledaj na njuskalu, tamo su od 100-150kn, rabljeni ali originalni, sto je opet bolje nego falsete... 

15 godina

za firmu, trebao bi račun.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

nabava.net

nazalost, poznato mi je kako je zeznuto trazit stvari kad se mora kupit u RH i kad moras imat racun... za neke stvari to je ili nemoguce, ili 5x (500% da ne bude zabune) skuplje. 

15 godina

Popravljeno, hvala za savjete, lemilica u ruke i sve je moguce :) odrezao pokidani dio kabla, zalemio, fino izolirkom obmotao, ucvrstio, radi kao nov :) Definitivno daleko bolja opcija, uz jako malo znanja i alata, preko 100 kuna ustede.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

Može se to tako uraditi (otkinuti problematični dio i prespojiti), ali ako je problem blizu konektora koji ulazi u laptop to nije trajno riješenje. Problem je što je taj dio podložan stalnom savijanju (zato je i pukao) i malo-pomalo opet će puknuti. Nikakvim postupcima se ne može to napraviti onako kako je fabrika napravila.

Ja u servisu generalno i ne popravljam te kvarove ako je problem blizu konektora. Kažem ljudima da se to ne može trajno riješiti i ponudim im zamjenski ili polovan originalni punjač. Ukoliko je kvar na onom kraju kabla koji ulazi u punjač to se već može trajno riješiti da se punjač otvori i kabl skrati. Doduše, punjači su malo nezgodni za otvoriti, ali sve se može. Kasnije se učvrsti tečnom plastikom i to bez problema radi.

15 godina

Pa da, slazem se, mada je moj problem bio bas takav, tacno na izlazi iz konektora, pa sam morao i dio plastike na konektoru odrezati, ali mislim da sam jako dobro ucvrstio i isprobao, tako da se sad jako tesko moze saviti. Eh sad problem je sto ljudi ne paze na taj kabl nikad i on se savija, neka ovo traje dok traje, a mislim da hoce, da kupim nov opet ce isto biti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

za sve postoji rjesenje, naravno ukljucuje otvaranje punjaca, samo je potrebno uzet citavi kabel s konetorom koji ide od punjaca do laptopa, nesto poput ovog, ovisno o tipu laptopa... 

15 godina

Mozda bi bilo dobro da neko ko se bolje razumije objasni kako se na najlaksi nacin otvara taj punjac, ja nisam probavao, ali imam osjecaj da bih sve razvalio :) vecina ljudi ovdje zna se sluziti lemilicom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

najidealnije bi bilo vrucom zicom (to se jos u osnovnim skolama radilo za rezat stiropor), zatim malim rotacijskim pilicama (dremel, proxxon), ili brute force kacavidom... 

18 godina
neaktivan

Moja omiljena metoda je da oprezno skalpelom napravim rupicu i onda otvaram šrafcigerom na principu poluge.

Bez oštećenja ne može proći nikako jer to nije ni predviđeno da se otvara.

Može polako i listom pile za metal sa dužih strana ali onda previše zijeva pa to sve kasnije treba zatvoriti tečnom plastikom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Može i ovako {#} Provjereno radi, al ne treba baš toliko udarati. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice