Prvi put slažem PC, neželi se pokrenuti!

poruka: 18
|
čitano: 4.212
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Prvi put slažem PC, neželi se pokrenuti

Pozdrav, prvi put slažem pc, kad pritisnem gumb za paljenje čujem je jedan dugački beeeep i zatim dva kratka beepa

u papirima koje sam dobio sa matičnom piše "Monitor or graphics card error" , odnio sam grafičku kod prijatelja i radi savršeno a sumjam da je u monitoru problem jer kad ga priključim na drugi komp sve je u redu,je li moguće da je problem u memoriji ili mozda moram napraviti update biosa da mi prepozna procesor?

konfiguraciju mozete vidjeti pod moj pc

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 18:38 (Ericsson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

da li si uključija napajanje na gpu

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Jesam,čini mi se da sam sve uključio

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

možeš li u bios ući

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina

Daj još jednom provjeri je li sve pokopčano kako treba, ili ako matična ima integriranu grafiku probaj tamo ukopčati monitor.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nemogu,na monitoru nemam nikakvu sliku ali siguran sam da radi jer kad ga prikljucim na drugi komp sve je normalno

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ima mi procesor intergriranu grafiku,ali nemam hdmi kabel,probat cu nabavit kabel od prijatelja pa vam javim 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prvi put slažem PC, neželi se pokrenuti!
Ericsson kaže...

nemogu,na monitoru nemam nikakvu sliku ali siguran sam da radi jer kad ga prikljucim na drugi komp sve je normalno

trebas imat gore f10 bios inace 0 bodova ako nemas to ti je razlog zasto pc ne zeli bootat..

nabavit ili posudit od nekog proc pa updejtat bios

Keep Calm and Carry On
12 godina
neaktivan

1dugačak beep 2kratka beep-problem sa videom

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

nije problem sa videom zato sto sam testiro sve sto meze imat bilo kakve veze sa videom i u redu je,neznam zasto mi uopce salje te zvukove kad su monitor i graficka u redu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zelis rec da mi trenutna verzija biosa ne podrzava ivy bridge?da zato moram update napravit?nadam se da je u tom slucaj, iako neznam zasto mi onda šalje signal da mi video nije u redu

17 godina
neaktivan
Ericsson kaže...

zelis rec da mi trenutna verzija biosa ne podrzava ivy bridge?da zato moram update napravit?nadam se da je u tom slucaj, iako neznam zasto mi onda šalje signal da mi video nije u redu

vrlo lako moguce sto sam proc ima integrušu {#}.

http://www.vortez.net/news_story/intel_ivy_bridge_i5_3570k_igpu_benchmarked.html

Keep Calm and Carry On
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 19:45 (toxic).
12 godina
neaktivan

jel zna itko mozda kako da prikljucim monitor sa maticnom bez grafičke kartice?mislio sam hdmiom ali tek sam sad skuzio da mi maticna nema hdmi izlaz 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Ericsson kaže...

jel zna itko mozda kako da prikljucim monitor sa maticnom bez grafičke kartice?mislio sam hdmiom ali tek sam sad skuzio da mi maticna nema hdmi izlaz 

pokupi sve sto imas i idi u neki servis, plati ljudima 150kn pa neka ti to sloze kako spada, koliko vidim samo ces spaliti nesto pa ces imati vise stete nego koristi

drzi se ti motike i lopate, nisu komp. za tebe

14 godina
neaktivan

A sto ako ne moze dati novac? Sto ako zeli nesto nauciti? Najlakse je dati nekomu drugom da se on muci a ti dobijes gotov proizvod...Bez muke nema nauke {#}

@Ericsson: Koliko vidim tvoja maticna nema izlaz za monitor, tako da monitor ne mozes spojiti na nista osim na graficku.

http://www.xtremeshack.com/photos/8ed79301.jpg

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 23:30 (coso9288).
12 godina
neaktivan

kad prikljucim graficku,svjetle dvije zelene lampice na njoj i to znaci da je sve u redu s njom,prikljucio sam jos svoju staru hd 3670 koja crpi snagu samo iz PCIe slota i ventilator se normalno vrti,pa predpostavljam da je s pcie slotovima sve u redu,tako da ne vidim kako je ikako moguce da je problem sa videom

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
SlavkecD3 kaže...
Ericsson kaže...

pokupi sve sto imas i idi u neki servis, plati ljudima 150kn pa neka ti to sloze kako spada, koliko vidim samo ces spaliti nesto pa ces imati vise stete nego koristi

drzi se ti motike i lopate, nisu komp. za tebe

po cemu si zakljucio da kompjuteri nisu za mene,samo zato sto ga prvi put sastavljam??svi koji sastavlju kompjutere su ga nekad prvi put slagali,sta su se oni isto trebali drzat motike i lopate??

16 godina
{#}

Pričaš kao da se dečko u najmanju ruku planira početi baviti profesionalnim tenisom...

{#} A i neš ti  posla. Sastaviti komp, pa nije to viša matematika. Jednostavno nije upalio iz prve i sad treba probati kombinirati druge komponente. Moja je pretpostavka isto da se vjerovatno radi o biosu s obzirom da ta ploča podržava  i5 3570k tek od F10 biosa. E to je dio zbog kojeg bi ipak morao otići do servisera jer on ima i može upiknuti slabiji procesor koji radi na nižem biosu pa vidjeti da li se o tome radi i flashati noviji bios.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 9:20 (dastefan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice