Procesor opterećen i kada je idle

poruka: 7
|
čitano: 7.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, nedavno sam išao gledati u task manageru Performance tab i CPU usage. Ne sviđa mi se da procesor ima spikove i do 50% i kada se apsolutno ništa ne radi, kada je u idle modu, jel. Priložio sam sliku kako izgleda njegova aktivnost dok nisu pokrenuti nikakvi programi. Imao sam prije sa laptopom probleme oko tih spikeova, i to se nikako nije otklonilo i na kraju je bio zamjenjen i prodao sam ga. Nije valjda procesor u kvaru? Jer sam nosio već 3 puta kompjuter na popravak. Učinilo mi se kao da se i usporio nakon nekih windows updatea. Je li to moguće? Inače mrzim te updateove, redovito mi uspore računalo. I što mi je sada za raditi, je li se može smanjiti aktivnost procesora da bude do 1-2% u idle načinu rada.

Hvala unaprijed.

Edit: Trenutno nejde ispod 25% {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.9.2012 14:31 (V3ctor).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozda je do nekog pozadinskog procesa, otvori task manager opet i stavi sliku od svih procesa.Moras kliknuti show process from all users.

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

@IVOX Yeah! Izolirao sam krivca! To je proces stdrt.exe*32 točno tako piše. Eee, sada me zanima koji je to qrac i kako to isključiti? Jel virus ili što? Kada to zgasim u tasku, procesor je normalan i ima opterečenje u idleu 0%.

Molim vas da mi kažete kako da zgasim taj proces i što uopće je.

0 0 hvala 0
17 godina

Koliko sam skužio prema googleu to je neki maliciozni proces. Skini Malwarebytes, instaliraj i otiđi u safe mode i napravi full scan, obriši sve pa se vrati u normalne Windowse i budeš vidio jel otišao.

We are nothing but the stones to pave the way...

0 0 hvala 0
17 godina

I ja imam sličan problem, osim šta je kod mene slučaj da explorer uzme 100%, gleda

sam po netu, samo ništa šta bi moglo rješit moj problem..

FJAKA =psihofizicko stanje prilikom teznje ni za cime. Ucestala je greska zamijeniti fjaku s lijenoscu. Za razliku od ove potonje, fjaka je uzviseno stanje uma i tijela kojem tezi cijelo covjecanstvo
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Procesor opterećen i kada je idle
V3ctor kaže...

@IVOX Yeah! Izolirao sam krivca! To je proces stdrt.exe*32 točno tako piše. Eee, sada me zanima koji je to qrac i kako to isključiti? Jel virus ili što? Kada to zgasim u tasku, procesor je normalan i ima opterečenje u idleu 0%.

Molim vas da mi kažete kako da zgasim taj proces i što uopće je.

To ti je virus toga se rijesi tako da skeniras cijeli komp sa antivirusom i skini Malwarebytes i skeniraj s njim kao što je vec receno.

Never let a computer know you're in a hurry.
17 godina
Re: Procesor opterećen i kada je idle
V3ctor kaže...

Pozdrav, nedavno sam išao gledati u task manageru Performance tab i CPU usage. Ne sviđa mi se da procesor ima spikove i do 50% i kada se apsolutno ništa ne radi, kada je u idle modu, jel. Priložio sam sliku kako izgleda njegova aktivnost dok nisu pokrenuti nikakvi programi. Imao sam prije sa laptopom probleme oko tih spikeova, i to se nikako nije otklonilo i na kraju je bio zamjenjen i prodao sam ga. Nije valjda procesor u kvaru? Jer sam nosio već 3 puta kompjuter na popravak. Učinilo mi se kao da se i usporio nakon nekih windows updatea. Je li to moguće? Inače mrzim te updateove, redovito mi uspore računalo. I što mi je sada za raditi, je li se može smanjiti aktivnost procesora da bude do 1-2% u idle načinu rada.

Hvala unaprijed.

Edit: Trenutno nejde ispod 25% {#}

Kad smo več kod tog čokljavog Task Managera, kojeg si pokazal obavezno ga zamjeni sa System Explorer tako češ imat puno bolji pregled procesa i ostalih stvari na Windowsima.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice