Problemi sa univerzalnim daljinskim

poruka: 6
|
čitano: 2.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Nov novcati daljinski s novim novcatim baterijama, ne radi. Nezgodacija je što sam ga naručio iz Slovenije - kad zbrojim koliko im je dosad trebalo vremena da pošalju, troškovi slanja, dok servis pogleda, dok pošalju... nisam siguran isplati li mi se slati ga nazad. Je li možda bio netko u sličnoj situaciji? Ima li možda netko na području Zagreba ili V. Gorice da je voljan malo pogledati? Ne radi nekoliko (ključnih) gumba pri vrhu, pa mislim da je možda pukao neki vod na tiskanoj pločici ili nešto slično jednostavno. Probao bih nešto i sam, ali ne znam kako da ga rastavim. {#} One for all URC 7962

(Zašto podforum hardverski problemi? Ima mikrokontroler (MAXQ612), ima flash memoriju, ima serijski port = hardver je...)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Želiš reči,da daljinski radi,ali ne rade sve tipke? Daljinski je ispravan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je univerzalni daljinski koji treba podesiti za pojedine uređaje, bilo tako da se upiše predefinirani kod ili kopiranjem drugih daljinskih. E, tipka za početi programiranje ne radi... tako da efektivno ništa ne mogu isprobati niti išta. Ne radi niti selekcija uređaja, to vidim jer se ne miče selekcija. Za preostale tipke ne znam, ne mogu ih isprobati niti imaju neku indikaciju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Problemi sa univerzalnim daljinskim

Znam nije riješenje problema ALI troškovi slanja vamo-tamo, na to dodaj troškove popravka, predlažem uzmi neki model iz Logitech Harmony serije, u punom smislu riječi "zamjenski daljinac" i puno više od toga... 

15 godina
odjavljen
Re: Problemi sa univerzalnim daljinskim
DigiMagic kaže...

To je univerzalni daljinski koji treba podesiti za pojedine uređaje, bilo tako da se upiše predefinirani kod ili kopiranjem drugih daljinskih. E, tipka za početi programiranje ne radi... tako da efektivno ništa ne mogu isprobati niti išta. Ne radi niti selekcija uređaja, to vidim jer se ne miče selekcija. Za preostale tipke ne znam, ne mogu ih isprobati niti imaju neku indikaciju.

Srednjoškolska praksa u RTV servisu {#} Dakle, ako je riječ o funkcionalnim tipkama, odnosno koje se koriste za upravljanje uređajem pute IR zraka, a ne za programiranje daljinskog, usmjeri daljinski sa IR LED-icom prema mobitelu na kojem je uključena kamera, ako tipke rade, odnosno daljinac, vidjet ćeš bijelu zraku svjetlosti iz daljinskog. Kako znaš koji čip je unutra?

17 godina
neaktivan

Rješeno! Rastavio, sastavio nazad, radi. {#} Tko će ga znati, valjda je neki gumb ili nešto već bilo mehanički nekako ukrivo, ništa posebno nisam primjetio. Hvala svima na komentarima.

Čip je zaliven nekom smolom pa se ništa ne vidi, ali dosta toga se može izguglati, npr. na www.hifi-remote.com ima brdo informacija. A i piše na poklopcu od baterija.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice