Problemi sa Racunarom

poruka: 19
|
čitano: 3.490
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Problemi sa Racunarom

Imam problem sa racunarom, prvo sam igrao jednu igricu i odjedom se ugasio. Kad sam ga ponovo upalio posto imam led traku u kucistu svijetlo je pocelo da treperi i komp pocne da se pali pa se ugasi i tako par puta, posto mi je napajanje modularno uzeo sam svaki kabal i malo pritisnuo i uspio sam upaliti. Ali je Bios resetovo, pa mi je drug objasnio da moram valjda prebaciti memoriju sa IDE na AHCI mislim da tako bi, i ponovo sam uspio uci u racunar i sad mi se to opet desava. Da li je moguce da je do napajanja ili je do neceg drugog? Napajanje Je LC POWER LC8850 850 W 80 plus. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Problemi sa Racunarom

Lako moguce da je do napajanja, provjeri kabel od napajanja (onaj od zida do kompa) i probaj neko drugo napajanje.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Problemi sa Racunarom

Kabal od napajanja je dobar, komp sam nosio kod covjeka kod kojeg sam kupio i probavao ga i i testirao u programu OCCT i kaze da je dobro. Da li postoji neki drugi nacin da ga testiram da znam sigurno do cega je?

10 godina
neaktivan
Problemi sa Racunarom

imam jedan problem meni se laptop gasi iz cistog mira.je li mi moze neko objasniti sta trebam napraviti . model je acer aspire 5750z

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Problemi sa Racunarom

Koliko je star?

Jel se grije? Koliko dugo vremena prođe dok se ugasi iz "čistog mira"? jel na bateriji ili na punjaču?

Malo više opisa i detalja...

to je isto kao da ja kažem...

Imam mlijeko u frižideru  i ukiselilo se, jel znaš od kojeg je proizvođača?

Seriously?
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

star je 2 god.

bude topal ventilator radi

par sati neznam tocno

na punjacu je

acer je proizvodac

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 17:52 (asault).
12 godina
neaktivan
Problemi sa Racunarom

Aj instaliraj ovo pa provjeri temperature. i napiši ovdje

Seriously?
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 17:56 (compov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

od 73 do 81

12 godina
neaktivan
Problemi sa Racunarom

to ti je previsoka temperatura i zato se gasi da sačuva komponente... odnesi ga na detaljno čišćenje. Ako neznaš sam to odraditi kupi stalak sa ventilatorom da mu produžiš ako ništa životni vijek, iako prioritetno preporučam odlazak na čišćenje.

Seriously?
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.4.2015 18:35 (compov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
asault kaže...

od 73 do 81

za početak s usisavačem usiši otvore od ventilatora i onda ponovo pogledaj temperature

ali čišćenje obavezno!!!

(nadam se da ne moram govoriti da prije usisavanja ugasi laptop)

MPLAB C18
9 godina
neaktivan
Problemi sa Racunarom

Nedavno kupio sam novu graficku (stara se pokvarila). Stavio sam je u racunar, povezao monitor na integrisanu (koju koristim duze vreme zato sto je na staroj grafickoj ventilator otisao pa se pregrevao) kako bi instalirao drajver za novu, ali kada ukljucim racunar nece slika na ekranu da se prikaze (ni na integrisanoj ni na novoj). Posle nekoliko sekundi racunar se gasi, pa me interesuje da li mozda neko zna sta bi ovde mogao da bude problem. Ja sam mislio da je napajanje, ali na kutiji sam nasao da pise da je potrebno bar 400w, u prodavnici su mi rekli 500w a toliko i imam. Kada izvadim novu graficku iz racunara integrisana ponovo normalno radi. Hvala unapred

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Pozdrav,
Evo jutros pokusavam upaliti komp ali bezuspjesno, znaci on se cuje kao da radi i svijetli led lampica no na monitoru ne prikazuje nista, probao sam ga spojiti preko drugog kabla na tv no i dalje ne radi. Takodjer ukljuceni su mis i tipkovnica koji isto tako ne svijetle. Prvo mi je na pamet pala maticna no nezz kakvi su "simptomi".. molim vas za pomoc

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
xGoku kaže...
Pozdrav,
Evo jutros pokusavam upaliti komp ali bezuspjesno, znaci on se cuje kao da radi i svijetli led lampica no na monitoru ne prikazuje nista, probao sam ga spojiti preko drugog kabla na tv no i dalje ne radi. Takodjer ukljuceni su mis i tipkovnica koji isto tako ne svijetle. Prvo mi je na pamet pala maticna no nezz kakvi su "simptomi".. molim vas za pomoc

Pozdrav, 

Probaj izvaditi bateriju iz matične na 10-ak minuta pa vidi ako se boota. Može biti matična u pitanju ali isto može biti grafička ili rami. Simptomi su slični za više komponenata...

13 godina
El Munjoko kaže...

Pozdrav, 

Probaj izvaditi bateriju iz matične na 10-ak minuta pa vidi ako se boota. Može biti matična u pitanju ali isto može biti grafička ili rami. Simptomi su slični za više komponenata...

Pozdrav i tebi!

Primjetio sam da u zadnje vrijeme,forumasi preporucuju vadenje baterije da 10-tak minuta,sto bas i nije preporucljivo.

Još se sjecam iz skole kada nam je profa govorio da je idealno,vadis bateriju,zapalis cigaru i kada izgori cigara,vratis bateriju!

Znaci jedno 6-7 minuta je sasvim dovoljno,sve preko je riskiranje.

Ja od kada radim sa racunalima(a ne pušim XD),nikada krace od 5 niti duze od 7 min ne drzim bateriju vani.

9 godina
neaktivan
I ja sam procitao da nije preporucljivo no pokusao sam i to, nista..sve isto

10 godina
odjavljen
Milka30 kaže...

Pozdrav i tebi!

Primjetio sam da u zadnje vrijeme,forumasi preporucuju vadenje baterije da 10-tak minuta,sto bas i nije preporucljivo.

Još se sjecam iz skole kada nam je profa govorio da je idealno,vadis bateriju,zapalis cigaru i kada izgori cigara,vratis bateriju!

Ja od kada radim sa racunalima(a ne pušim XD),nikada krace od 5 niti duze od 7 min ne drzim bateriju vani.

Pozdrav, kažem 10-ak minuta pa si siguran da će nešto biti (ili neće :)), a ne 1-2min pa nisi ništa napravio. Neki pokušavaju par sekundi pa vrate i kažu da nema efekta. :) Ne znam šta bi moglo biti osim da se bios resetira...

Edit: Xgoku, probaj grafičku testirati u drugom kompu. Morat ćeš ići procesom eliminacije, matična je u "kvaru" kad si se uvjerio da je sve drugo ispravno... 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 11:19 (El Munjoko).
9 godina
neaktivan
El Munjoko kaže...
Milka30 kaže...

Pozdrav i tebi!

Pozdrav, kažem 10-ak minuta pa si siguran da će nešto biti (ili neće :)), a ne 1-2min pa nisi ništa napravio. Neki pokušavaju par sekundi pa vrate i kažu da nema efekta. :) Ne znam šta bi moglo biti osim da se bios resetira...

Edit: Xgoku, probaj grafičku testirati u drugom kompu. Morat ćeš ići procesom eliminacije, matična je u "kvaru" kad si se uvjerio da je sve drugo ispravno... 

Pokusao sam jos jednom s baterijom na kratko, pošto sam shvatio da ni sam dovoljno držao vani i uspio sam doci do boot-a te upaliti comp.
E sad, vjerovatno nešto ne radi kako treba pošto se sve to dogodilo i smijati cete se kad vam kazem da sam komp kupio prije više od 6 godina ( tj. roditelji moji) i u njega nije lipe uloženo. Tako da vas molim za još pokoji savjet. Imao sam u planu na ljeto promijeniti. Unaprijed hvala!

10 godina
odjavljen
Problemi sa Racunarom
xGoku kaže...

Pokusao sam jos jednom s baterijom na kratko, pošto sam shvatio da ni sam dovoljno držao vani i uspio sam doci do boot-a te upaliti comp.
E sad, vjerovatno nešto ne radi kako treba pošto se sve to dogodilo i smijati cete se kad vam kazem da sam komp kupio prije više od 6 godina ( tj. roditelji moji) i u njega nije lipe uloženo. Tako da vas molim za još pokoji savjet. Imao sam u planu na ljeto promijeniti. Unaprijed hvala!

Kao da je bitno koji pc imaš, osobno ne vidim razloga za smijeh. 

Ako radi normalno, ništa ne prčkati. Bios se zna izblesirati sam od sebe. 

Moj savjet je ako nisi i ako znaš, promijeniti paste na procesoru, grafičkoj. Otvoriti komp i očistiti od prašine, isto tako i napajanje jer se zna nakupiti dosta prašine (pogotovo u 6 godina:)).  

1 0 hvala 1
9 godina
neaktivan
Hmm.. mjenjao sam pastu na procesoru prije 4 dana jer mi je otpao hladnjak :P isto tako sam ga usput ispuhao...hvala ti puno na savjetima, necu nista dirati dok n3 budem morao opet :) e da.. sretan Bozic i sve najbolje u 2016. Svima Vama :D
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice