problem sa P6T6 WS i HD 5870

poruka: 32
|
čitano: 3.225
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav dragi ljudi

eto ovako,kod prijatelja sam naisao na cudan problem..nakon formatiranja diska,instalacije windowsa sve radi super do trenutka kad instaliram drivere za graficku,cim windozi prepoznaju grafu,pocinje smrzavanje (nekad vec na loading screenu od windowsa,nekad nakon sto racunalo radi 10 sekundi)..ako pokrenem racunalo u safe modu,znaci bez grafickih drivera radi sve bez problema..ja mislim da je stvar il u maticnoj il u grafi..al nisam siguran,pa molim za pomoc ako je neko naisao na slicnu stvar..

unaprijed hvala

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

grafička? verzija drivera? mobo? temperature komponenata?

također, psu?

Whoever undertakes to set himself up as judge in the field of truth and knowledge is shipwrecked by the laughter of the gods.
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 14:28 (Immartu).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: problem sa P6T6 WS i HD 5870

posto nisam kod njega nemogu rec tocno al evo ovako..graficka je je xfx hd5870xxx,maticna je asus P6T6 workstation,napajanje je neko od 750-1kW tak da to nebi trebao bit problem,temperature su normalne,neznam tocno broj,al znam da sam gledao i bilo ok,nista iznad 50 ;) drivere sam isprobao one sa cd-om od grafe i nove sa atijeve odnosno amdove stranice..

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 14:36 (swampcore).
15 godina
neaktivan
swampcore kaže...

posto nisam kod njega nemogu rec tocno al evo ovako..graficka je je xfx hd5870xxx,maticna je asus P6T6 workstation,napajanje je neko od 750-1kW tak da to nebi trebao bit problem,temperature su normalne,neznam tocno broj,al znam da sam gledao i bilo ok,nista iznad 50 ;) drivere sam isprobao one sa cd-om od grafe i nove sa atijeve odnosno amdove stranice..

http://www.sevenforums.com/graphic-cards/152798-ati-hd-5870-driver-problem.html

Bahrija
15 godina

Da li je prije imao problema sa XFX 5870?Te kartice su imale problema sa biosom pa je XFX izbacio novi bios,dakle reflash je pomogao.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

hm,ja sam isprobao drivere koji dolaze sa karticom,isprobao najnovije drivere svake od njih na cistu instalaciju windowsa,tako da nije problem u uninstallu drivera..i probao upaliti glazbu cim se racunalo upali,smrzne se nakon 10-20 sekundi,al zamrzne sve ne samo ekran..

breakORdie
16 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...

Da li je prije imao problema sa XFX 5870?Te kartice su imale problema sa biosom pa je XFX izbacio novi bios,dakle reflash je pomogao.

kolko mi je pricao,imao je problema sa cijelim sistemo odkad ga je kupio...bila cijela konfa na servisu u linksu ovi vele da sve radi,al ocito nije tako..znaci trebalo bi flashat karticu?

breakORdie
15 godina

Da,trebalo bi flashat karticu sa tim biosom.Javi se XFX-u na mail da ti daju primjerak biosa.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
swampcore kaže...

hm,ja sam isprobao drivere koji dolaze sa karticom,isprobao najnovije drivere svake od njih na cistu instalaciju windowsa,tako da nije problem u uninstallu drivera..i probao upaliti glazbu cim se racunalo upali,smrzne se nakon 10-20 sekundi,al zamrzne sve ne samo ekran..

skini drivere 10.6-10.7 i probaj-..imal sam slučaj s g karticom 4850 kaj nije htela raditi s najnovijim driverima-samo sa verzijom 10.xx...

smrzavanje može biti do napajanja,proca,čak i harda jbga..daj pogledaj kolka ti temperatura proca-mbo-možeš pogledati u biosu matične-i voltaže za napajanje usput ...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 15:02 (bahrija).
16 godina
neaktivan
bahrija kaže...
swampcore kaže...

skini drivere 10.6-10.7 i probaj-..imal sam slučaj s g karticom 4850 kaj nije htela raditi s najnovijim driverima-samo sa verzijom 10.xx...

smrzavanje može biti do napajanja,proca,čak i harda jbga..daj pogledaj kolka ti temperatura proca-mbo-možeš pogledati u biosu matične-i voltaže za napajanje usput ...

temperature su bile u biosu od 30-40,idem navecer do njega pa cu probat sa flashanjem kartice

breakORdie
15 godina

Prije toga testiraj i napajanje.

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

evo spojio graficku kod cure,asrock m3n78d maticna,4gb rama, athlon x2 240 i radi sve bez problema..pretpostavljam da onda nije stvar u grafickoj il se varam?

breakORdie
15 godina
swampcore kaže...

evo spojio graficku kod cure,asrock m3n78d maticna,4gb rama, athlon x2 240 i radi sve bez problema..pretpostavljam da onda nije stvar u grafickoj il se varam?

Vjerojatno napajanje.Freeza se komp pri opterecenju jer ne daje dovoljno kartici,nije sposobno.

16 godina
neaktivan

hm,znaci opterecenje na grafu kod ucitavanja windowsa je tolko da mu 750w nije dosta? ja sam ovo pisem na kompu od 450w,gore se vrtio navedena grafa,odigrao malo MW3 na full postavkama 1900x1080,i sve bez problema..

breakORdie
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
swampcore kaže...

hm,znaci opterecenje na grafu kod ucitavanja windowsa je tolko da mu 750w nije dosta? ja sam ovo pisem na kompu od 450w,gore se vrtio navedena grafa,odigrao malo MW3 na full postavkama 1900x1080,i sve bez problema..

Nije stvar da nije dosta 750 watti.Ocito to napajanje od 750 watti vise nije funkcionalno.Pokusaj staviti to napajanje od 450 watti u njegov komp sa njegovim komponentama pa javi da li radi onda uredno.Ako i tada ne bude radilo kako treba onda je napajanje uredu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 16:30 (zoharbizo).
16 godina
neaktivan

da razmisljao sam o tome,samo se bojim,ako stavim 450w u njegov komp da ne ode napajanje,jer je nutra jos disk od 1tb,i7 920 proc i navedena graficka..

breakORdie
15 godina
swampcore kaže...

da razmisljao sam o tome,samo se bojim,ako stavim 450w u njegov komp da ne ode napajanje,jer je nutra jos disk od 1tb,i7 920 proc i navedena graficka..

O kojem se napajanju radi?

16 godina
neaktivan

kod njega je neki corsair a ona ima lc power od 450w

breakORdie
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 16:37 (swampcore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
swampcore kaže...

Koji LC power?GP3 460?

16 godina
neaktivan

LC power LC500H-12 V2.2...sad vidim,mozda je to 500w..pardon na dezinformaciji ;)

breakORdie
15 godina
neaktivan
swampcore kaže...

ja sam jedno vrijeme imal fortrona 400w-s ovim  pod moj komp-sve isto samo je grafička bila 5870..nemaš brige-450w corsair je dovoljan za probanje-testiranje...

i taj lc power isto!

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.1.2012 16:42 (bahrija).
15 godina
swampcore kaže...

LC power LC500H-12 V2.2...sad vidim,mozda je to 500w..pardon na dezinformaciji ;)

To je office serija napajanje.Testiraj sa njim,ima ono zastite tako da problema nece biti.

16 godina
neaktivan

ok,probat cu navecer,javim rezultate..wish me luck i hvala puno,zohar

breakORdie
15 godina
swampcore kaže...

ok,probat cu navecer,javim rezultate..wish me luck i hvala puno,zohar

Nema na cemu.Javi rezultate.

15 godina
neaktivan
swampcore kaže...
zoharbizo kaže...

kolko mi je pricao,imao je problema sa cijelim sistemo odkad ga je kupio...bila cijela konfa na servisu u linksu ovi vele da sve radi,al ocito nije tako..znaci trebalo bi flashat karticu?

Ti u linksu nemaju pojima. Kupio sam jednom komponente kod njih i nikad više, a ono dijete koje radi u servisu neću ni komentirati. Naravno da ako je računalo pod garancijom oni moraju srediti problem, ali kako će srediti kad u servisu SSS sa 2 tjedna iskustva radi na rješavanju problema.

Probaj podignuti default bios, a prije nego što instaliraš nanovo drivere za grafičku instaliraj sve drivere za matičnu. Mislim da je problem u grafičkoj kartici.

16 godina
neaktivan

podignuo vec sve defaultne postavke u biosu i opet ista stvar..sve manje sumnjam u grafu,posto radi u drugim racunalima

breakORdie
15 godina
swampcore kaže...

podignuo vec sve defaultne postavke u biosu i opet ista stvar..sve manje sumnjam u grafu,posto radi u drugim racunalima

Grafa nije.Napajanje je 99%.

15 godina
neaktivan
swampcore kaže...

Htio sam napisati matična...

Meni su u linksu uvalili matičnu sa jednom otkinutom nogicom pa dobro pogledaj sve nogice na matčnoj (procesoru).

Isto tako probaj u svoj komp ubaciti drugu grafičku(drugi model) posudi ju.

16 godina
neaktivan

eto,isprobana druga grafa u kompu,drugo napajanje,svaka plocica rama zasebno i stvar je ista..tako da sumnjam da je maticna u pitanju..nisam ni znao da je prije 2 mjeseca bila na servisu u linksu i navodno je jedan pin od socketa bio svinut,to su oni izravnali ako im je vjerovat al dal je moguce da je nastala zbog tog neka steta na maticnoj?

breakORdie
15 godina
neaktivan

ak su kaj kemijalu u linksu s matičnom-nije ni čudo kaj je nestabilna...

Bahrija
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2012 12:38 (bahrija).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice