neznam da li je problem, imam napajanje Corsair 450 W i ne okrece se ventilator na njemu, okreće se ali malo. Sad je li to normalno ili je neki kvar. Inaće imam još 2 ventilatora u kučištu.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako ti komp normalno radi znači da je sve u redu inače bi ti napajanje bilo sprženo.
To ti je toplinska regulacija
vidit ćeš kad ti se ugrije kako će vrtjeti
Da, on sam vrti koliko je potrebno da se održi na optimalnoj temperaturi
Ako ti se i nakon dugog rada sporo vrti malo ispuši i očisti napajanje al nemoj ga otvarat ako neznaš da ne kratko spojiš nešto metalnim odvijačem ili ako se bojiš da nešto ne strgaš... Za ventilator i štapić za uši pomaže ako imaš (a vjerojatno imaš) metalnu zaštitu izvana od dodira - lakše ćeš sa njime očistit nego sa krpom.
Ma novo je najpajanj, netrebam ga ispuhivati. A valjda je to jer imam u kučištu 2 ventilatora, temp mi j dijelova oko 30 stupnjeva, prvenstveno procesora i matične, tako da je valjda zbog toga.
.... i štapić za uši pomaže
Jeli ima netko ovo napajanje da vidim kako vama radi ventilator na ovom napajanju. Skroz slabo ispuhuje zrak, skoro neprimjetno. I kad igram cod 4 ili cod 2 onda osjetim da se malkice ugrije. Sad stvarno neznam jeli to normalno, mozda treba tako???
Jeli ima netko ovo napajanje da vidim kako vama radi ventilator na ovom napajanju. Skroz slabo ispuhuje zrak, skoro neprimjetno. I kad igram cod 4 ili cod 2 onda osjetim da se malkice ugrije. Sad stvarno neznam jeli to normalno, mozda treba tako???
Ako se napajanje ne grije, onda je sve OK.
Imam isto Corsair 450VX i ventilator se okreće relativno sporo, a uz to je napajanje hladno.
Pozitivna stvar je da je zbog toga tišina u računalu, ali zato s druge strane ne možeš očekivati od napajanja da značajnije sudjeluje u hlađenju kućišta.
To je kvalitetno napajanje i to je normalno. Ne boj se.
E puno hvala!!!