Problem sa monitorom/grafičkom/napojnom

poruka: 10
|
čitano: 3.316
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Naime ne znam u kojem dijelu od navedenih je problem. Radi se o tome recimo, kada sam na desktopu windowsa 7 default, ono plavo, kad mičem očima, bilo kakav najsitniji pokret očiju pogleda na ekran vidim malene crne tačkice koje dosta iritiraju ponekad kad se skoncetrišem baš na to. Zatim, to mi se dešava u videu kada gledam, a najizraženije je u igrama, najviše u minecraftu, uglavnom prilikom pokretanja slike (mrdanja miša), te tačkice/mrljice NISU veće od samog piksela, znači ne prekriva veći dio monitora niti 1 milimetar, već su jako sitne ali ih bude po cijelom monitoru prilikom recimo okretanja miša u minecraftu. Kad je mozak skoncetrisan na to onda je to užas, a kada igram i ne obraćam pažnju na to onda se rijetko vidi, pogotovo ako sam na većoj daljini.

Računar je nov, znači nov, danas kupljen (tako reći u utorak). Grafika je ASUS VGA 6870 1GB, monitor je B2230N a napojna je Fortron od 650W. Znači, pazite, nisu veliki obrisi, već jaaaaaaaaaaaaaaako sitne tačkice, manje od jednog pixela, koje se kad su mnogobrojne primijete, mada je to toliko sitno da ne znam ni da li je tačkica već možda sjenčica ili podebljana crta, nije bitno, manje je od pixela, a mnogobrojno je. U čemu je problem? Grafička radi super ok u igrama bez ikakvih padova fpsa... Da li da nosim njima tamo gdje sam kupio? Također PC sam sastavljao sam kući (to mi je uživancija i to znam raditi), i 100% sam siguran da nema nikakvih oštećenja kakve sam mogao ja uzrokovati jer sam bio potpuno pažljiv.

Također evo kad sam na ovoj bijeloj boji foruma ili bilo kojoj drugoj stranici (statičnoj) nema tih malenih napasti, dok recimo, iznad toolbara u novoj mozilli (gdje je windows aero proziran) ima...

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 3:19 (BannedOnThisForum).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

mislim da je grafička,nisam siguran,ali jednostavno provjeriš,samo stavi drugu grafičku u kompjuter,zamoli nekoga da ti posudi,napajanje nije jer je to dosta dobro napajanje koje drži bilo koju grafičku.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 3:18 (antimadridista).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem sa monitorom/grafičkom/napojnom
antimadridista kaže...

mislim da je grafička,nisam siguran,ali jednostavno provjeriš,samo stavi drugu grafičku u kompjuter,zamoli nekoga da ti posudi,napajanje nije jer je to dosta dobro napajanje koje drži bilo koju grafičku.

Ne znam nikog u komšiluku da ima DDR5 grafičku, ali imam neki PCI x4 utor na matičnoj, hmm, da priključim nVidia 9600 GT ?

You and me baby ain't nothing but mammals. So let's do it like they do on the Discovery Channel. Gettin' horny now! Fine opcije foruma :) +38761299744
15 godina
BannedOnThisForum kaže...
antimadridista kaže...

Ne znam nikog u komšiluku da ima DDR5 grafičku, ali imam neki PCI x4 utor na matičnoj, hmm, da priključim nVidia 9600 GT ?

nema veze koji je DDR na grafičkoj,bitno da je PCIe utor,možeš i 9600gt,znači izvadiš tu grafičku koju imaš i umjesto nje staviš 9600gt.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2011 3:22 (antimadridista).
15 godina

jesi li uopće instalirao drivere za grafičku kad si prvi puta upalio računalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
antimadridista kaže...
antimadridista kaže...

nema veze koji je DDR na grafičkoj,bitno da je PCIe utor,možeš i 9600gt,znači izvadiš tu grafičku koju imaš i umjesto nje staviš 9600gt.

Oke, znači sutra ću to probati pa ti javim, sad sam umoran od rješavanja ovog je*enog problema pa odoh leći, hvala, pozdrav.

16 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

Da, ali nisam posljednje već sa CD-a, a da instaliram najnovije?

15 godina
antimadridista kaže...

Da, ali nisam posljednje već sa CD-a, a da instaliram najnovije?

ma nema veze koji su driveri,bitno da su instalirani,jesi probao staviti drugu grafičku?

16 godina
neaktivan
antimadridista kaže...

ma nema veze koji su driveri,bitno da su instalirani,jesi probao staviti drugu grafičku?

Ne, ali evo, počeo sam se navikavati na ovo, sad jedva primjećujem.

15 godina
antimadridista kaže...

Ne, ali evo, počeo sam se navikavati na ovo, sad jedva primjećujem.

ma samo probaj staviti drugu grafičku da vidiš dali je u tome problem,pa ako je do grafičke,samo je odnesi na reklamaciju i reci da ne radi,tj.da pokazuje artifakte,nećeš valjda pokvarenu grafičku držati u kompjuteru.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice