Naime ne znam u kojem dijelu od navedenih je problem. Radi se o tome recimo, kada sam na desktopu windowsa 7 default, ono plavo, kad mičem očima, bilo kakav najsitniji pokret očiju pogleda na ekran vidim malene crne tačkice koje dosta iritiraju ponekad kad se skoncetrišem baš na to. Zatim, to mi se dešava u videu kada gledam, a najizraženije je u igrama, najviše u minecraftu, uglavnom prilikom pokretanja slike (mrdanja miša), te tačkice/mrljice NISU veće od samog piksela, znači ne prekriva veći dio monitora niti 1 milimetar, već su jako sitne ali ih bude po cijelom monitoru prilikom recimo okretanja miša u minecraftu. Kad je mozak skoncetrisan na to onda je to užas, a kada igram i ne obraćam pažnju na to onda se rijetko vidi, pogotovo ako sam na većoj daljini.
Računar je nov, znači nov, danas kupljen (tako reći u utorak). Grafika je ASUS VGA 6870 1GB, monitor je B2230N a napojna je Fortron od 650W. Znači, pazite, nisu veliki obrisi, već jaaaaaaaaaaaaaaako sitne tačkice, manje od jednog pixela, koje se kad su mnogobrojne primijete, mada je to toliko sitno da ne znam ni da li je tačkica već možda sjenčica ili podebljana crta, nije bitno, manje je od pixela, a mnogobrojno je. U čemu je problem? Grafička radi super ok u igrama bez ikakvih padova fpsa... Da li da nosim njima tamo gdje sam kupio? Također PC sam sastavljao sam kući (to mi je uživancija i to znam raditi), i 100% sam siguran da nema nikakvih oštećenja kakve sam mogao ja uzrokovati jer sam bio potpuno pažljiv.
Također evo kad sam na ovoj bijeloj boji foruma ili bilo kojoj drugoj stranici (statičnoj) nema tih malenih napasti, dok recimo, iznad toolbara u novoj mozilli (gdje je windows aero proziran) ima...