Ovako ljudi imam jakaaako velik problem s monitorom odnosno s monitorima. Trenutacno imam 2 monitora, jedan je samsung syncmaster 206bw, a drugi je syncmaster 710n. Sve je pocelo prije 2 tjedna tada sam primjetio da syncmaster 206bw blinka kad upalim računalo isprva je blinkao 10 min pa bi prestao no to vrijeme je raslo te mu je prije 3 dana bilo potrebno 7 sati da prestane blinkat tražeći rješenje na internetu našao sam ovu stranicu koja savršeno opisuje moj problem http://normsweb.com/tektips/sam206bw.shtml na toj stranici piše kako su problem neka 3 caps vjerojatno misle na kondenzator da provjerim je li problemstvarno u monitoru spojio sam ga na laptop te je isto blinko, međutim informatičar koji mi je došao pogledati monitor je rekao kako se monitor ne isplati popravljati te da moram novog kupit tada mi je prijatelj posudio syncmaster 710n i kad sam ga prvi put ukopćao nije radio odnosno slika je sva bila razlomljena kao neki mozaik treperila itd. međutim restarto sam računalo i monitor je radio savršeno jedno 3 sata i onda je opet krepo odnosno prikazivao prethodne simptome. Sad ja više nisam siguran što je problem dal je problem računalo ili monitor ili ac power cable ili vga connector ili šteker il nešto sasvim treće , prijatelj me uvjeravao kako je monitor ispravan, a nakon sto je bio prikopcan na moje racunalo 3 sata uopce vise ne radi i taj sam monitor takodjer spojio na laptom međutim pokazivao je iste simptome. BTW ne znam dal vrijedi reci da oba monitora i kad su ugaseni odnosno kad su samo ukopcani u struju a da racunalo ne radi pokazuju opisane simptome.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Za ovaj tvoj 206bw bi dao obje ruke u vatru da su kondenzatori i to se itekako isplati popravljati! Drugo taj tvoj "informaticar" ili nema pojma ili te oce svaljat pa ti uzet taj tvoj 206bw "pod djelove" pa si ga popravit. Stoga nosi monitor u neki rtv servis da ti oni pogledaju kvar i ja ti garantiram da te nece puno kostat popravak, ako bude preskup i ako je istina da se ne moze popravit onda ga salji na njuskalo za djelove. Taj 710N je isto problematicna serija tako da bi bilo najbolje da taj 710N odneses kod nekog i spojis ga tamo da se uvjeris dali je on ispravan, ako je onda ti I grafa na umoru ili se pregrijava. Ja da sam iz ZG ja bi ti doso i pomogo ti...Ovako si mi daleko...
ma znao sam da je informatičar budala, došo je prtljo nes 10 min i ustanovio da je monitor u kvaru i za to pobro 100 kn, a u vezi 710n hvala na savjetu.
A u mater tolko bi te dosla zamjena kondenzatora u nekom normalnom rtv servisu...Zato lijepo monitor pod ruku i odnesi ga decki ce ti to zamjenit cas posla i imat ces brand new monitor :)
ma znao sam da je informatičar budala, došo je prtljo nes 10 min i ustanovio da je monitor u kvaru i za to pobro 100 kn, a u vezi 710n hvala na savjetu.
- samo pitanje? - zašto je točno on budala?
Postoji jedna priča o čudnovatim sjemenkama jabuke, koštaju 100kn, kad ih pojedeš postaneš pametan... 'majstor' ih je pojeo, sad je na tebi bio red. Svaka škola se plaća.
To je biznis (ne glupost). Recimo da je taj informatičar možda (pre)skup za 'solarno' plaćanje i posao od par minuta bez popravka. Servis (s računom) bi vjerojatno koštao podjednako. Polovni monitor malo više, pa sad za idući put znaš, ili barem pitaj prije koja je cijena dolaska bez popravka.
Prvo budala je jer je ustanovio da je monitor za baciti bez vjerovatno da ga je rastavio i do kraja diagnosticirao kvar i naplatio 100kn. Nije problem 100kn, nego je problem taj sto ce on to napraviti ili je napravio mnogim ljudima koji su možda mogli za jeftine novce popravit svoje stvari. To je isto kao da zoves majstora za veš masinu i pitas ga sto ne valja, a on ti kaze otisla vam je ves masina ne vrijedi popravljat i naplati 100kn izlazak, a na kraju nema struje u utičnici. Znači poanta je ta reci mi što ne valja na uređaju koji ne valja jer i sam znam da on ne valja...
Uspio sam rješit problem s drugim monitorom samo sam trebao namjestit refresh rate na 75 i sad je sve u redu. A u vezi informatičara, znam ja da ne rade oni za kikiriki al on je došao do mene ukljucio racunalo vidio da monitor ne radi iskopco monitor iz racunala opet ga ukopcao opet upalio računalo i onda mudru ustanovio kako monitor ne rad i kako se ne isplati popravljat ga i otišao sa 100 kn u džepu. Toliko od mene, Metalac - hvala na savjetima.