ovako..kupio sam novi komp pred 3 tjedna..nakon tjedan dana zamrzne mi se slika..isprobavam sve i na kraju dodem do toga da mi je problem grafa..naravno imo garanciju u hg-spotu i sve lijepo i uredno..dobio novu grafu probam ju staviti opet ne radi..pokaze se na monitoru ona treptajuća(za pisanje)i nakon toga nista..rami,grafa,hard,procesor sve uredno radi(testirano na drugom kompu)..sta je poslo po zlu?maticna?zna mozda netko?Ako je nek mi malo objasni bolje sta bi moglo biti tocno u vezi s matičnom. Hvala! matična ploča asus m4a78
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
ovako..kupio sam novi komp pred 3 tjedna..nakon tjedan dana zamrzne mi se slika..isprobavam sve i na kraju dodem do toga da mi je problem grafa..naravno imo garanciju u hg-spotu i sve lijepo i uredno..dobio novu grafu probam ju staviti opet ne radi..pokaze se na monitoru ona treptajuća(za pisanje)i nakon toga nista..rami,grafa,hard,procesor sve uredno radi(testirano na drugom kompu)..sta je poslo po zlu?maticna?zna mozda netko?Ako je nek mi malo objasni bolje sta bi moglo biti tocno u vezi s matičnom. Hvala! matična ploča asus m4a78
Kao prvo, trebaš testirat sa Memtestom da utvrdiš dali ima errora, drugo testiraj sa HD tune da utvrdiš da nema bad sectora, treće grafičku isprobati na drugom kompu, Ako se nakon testiranja Ram, hdd i grafičku prođe testom i da nema greške, onda je u pitanju matićna ploća. Pogledaj na matićnoj ploči ako ima nabubreni kondezatora to je znak kvar. Ako si cijelog komp kupio u HG-spotu i da ti je sva pod garancijom, onda najbolje da odneseš na servis i ako nađu kvar jer neplačaš ništa jer ti je pod garancijom, ako ni ne nađu kvar da se plača dijagnostiku.
Ako ti mrzne sliku to zna uraditi i ram i procesor... Dali si testirao ram, ako nisi nadji neki tester rama ali pod dosom?
Procesor je lako skontati i bez testova posto on mrzne sliku prilikom grijanja, sto znaci udjes u neku jacu igricu ili pustis film da ti ponavlja dok ne zaledi sliku nako toga restartujes racunar i odes u bios da proveris temparaturu procesora...
To je sto se tice te dve komponente, ja uvek plocu ostavljam zadnju za rad ili test, ako je na kraju ploca probaj fles bios to ces naci na njihovom sajtu...
Pri paljenju PC-a ispisuje mi poruku da u floppy ima ubačena disketa a floppy uopće nije ni prikopčan
Pri paljenju PC-a ispisuje mi poruku da u floppy ima ubačena disketa a floppy uopće nije ni prikopčan
Di si ovu temu otvorio...
Kakva je situacija s USB-ovima?
Napajanje!!!!!!!!!!!!!
99%
U pitanju je malo starija konfiguracija:Asrock KN... 3.2 Mhz dual core AMD,4 GB ddr2,500 W napajanje...
Problem je bio,što se komp "zamrzavao",tu i tamo restartirao se....do jutros,kada se uopće nije mogao upaliti...
Jumperom sa restartirao bios i dobio "mahunu",sada se komp sam restarta bez POSTA!
Nema slike na monitoru,samo se ventovi zavrte,čuje se "klik" i ugasi-upali-klik-ugasi i tako u nedogled!
Mjenjao sam GPU,probao integriranu,nema slike,posta.
Nema zvuka biosa.
Mjenjao RAM,HDD..ništa.
Restarta nema ako ištekam 8 pinski konektor,samo se ventovi vrte!
Napajanje je relativno novo i sumnjam da je ono u pitanju.
U pitanju je malo starija konfiguracija:Asrock KN... 3.2 Mhz dual core AMD,4 GB ddr2,500 W napajanje...
Problem je bio,što se komp "zamrzavao",tu i tamo restartirao se....do jutros,kada se uopće nije mogao upaliti...
Jumperom sa restartirao bios i dobio "mahunu",sada se komp sam restarta bez POSTA!
Nema slike na monitoru,samo se ventovi zavrte,čuje se "klik" i ugasi-upali-klik-ugasi i tako u nedogled!
Mjenjao sam GPU,probao integriranu,nema slike,posta.
Nema zvuka biosa.
Mjenjao RAM,HDD..ništa.
Restarta nema ako ištekam 8 pinski konektor,samo se ventovi vrte!
Napajanje je relativno novo i sumnjam da je ono u pitanju.
Itko?