Problem sa matičnom Lenovo

poruka: 4
|
čitano: 1.117
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

MAtična je Lenovo G31T-LM

Problem je sljedeći. Matična nije potpuno riknula, može se ući i u bios, ali problem je što se zaledi svaki put kad se pojavi onaj screen kod podizanja sustava, znači onaj logo od windowsa.

E sad, da otklonim neke nedoumice, ja sam probao drugi procesor, drugu memoriju, spajao sam grafičku (meni je radila integrirana), drugo napajanje, drugi hard disk, što bi značilo da je problem baš u matičnoj. Matična nema vidljivih oštećenja, nema napuhanih kondezatora, a prestala je raditi ono odjednom, nije bilo nikakvog udarca ili slicno.

Mislio sam da je pao sustav, ali nije. Ista stvar se dogodi i kad pokrenem istalaciju novog, znaci kad i kod instalacije dodje do tog windows logoa opet zaledi. Promao sam i mini XP preko Hirensa ali opet isto...

Ima netko kakvu ideju?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni se slično od pre neki dan događa ...Pustio sam film preko BS playera,ali mi komp sporo radi,pa tako i taj film sam svakih par sekundi gledao  usporeno...Kao da se hoće zaledit.

e sad grafa je HD 5870 Vapor-X(iz 2010),Matična MSI socket 775,MSI Diamond P 45(odlična svojevremeno!),4 Gb rama Kingmax,te Quad 2 qure 9550 chip.napajanje Corsair Hx 1000 w.Antec 1200 kućište,HDD WD 640 gb caviar black......

Mislio sam da je usporenju rada kompa uzrok prašina na ventovima,ali po čišćenju(mukotrpnom moram priznati!) očito nije.

Možda je matična"oslabila",Grafa ili...pojma nemam...{#}

Konfiguracija osim Grafičke i RAMA datira od 2008.(listopad).Neznam ni ja otkuda početi.(Čak sam i nanovo digao win 7 na drugoj particiji,ali pomoći nema...){#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 15:47 (mark7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Problem sa matičnom Lenovo

Možda je problem matična...(kako tebi ,tako i meni...){#}

Nadam se da si dobro spojio kablove sa kompa na monitor- DVI sa kompa na DVI monitora.

To govorim što sam doskora ja zbilja bio početnik u poznavanju kompa i priključaka pa sam prilikom ugradbe nove grafičke spojio dvostruko-i DVI i analog na monitorske ulaze.Isto mi je ledio monitor pri dizanju windowsa....(znači potrebno je spojit samo 1 kabel)

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.12.2012 15:54 (mark7).
13 godina
neaktivan
Re: Problem sa matičnom Lenovo

Ne znam jesi li pročitao naslov i tekst možda? Molim te ne spamaj nego pusti ljude da mi odgovore ako znaju. Hvala!

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice