Problem s kompom

poruka: 92
|
čitano: 9.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s kompom

Ajde netko,hoće bit dovoljno corsair 400w cx?

::::::::::::::::::::::::::::::::))))))))))
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Problem s kompom

idi radije na 450 ... 400 je ne "knap"

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem s kompom
doxy kaže...

idi radije na 450 ... 400 je ne "knap"

hmm pa neznam baš čitam po forumu i kažu da je može i jače pogonit.

Možeš mi reći za moj problem,to je u napajanju ili?

17 godina
protjeran
Problem s kompom

najvjerojatnije...

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Prvo testiraj napajanje...

Ovako uradi.

1.Istekaj kabel iz maticne.

2.Nadji Plavu i crnu zicu (izmedju njih dvije su 1 ili dvije zice)

3.Na konektoru imas rupice dakle: uzmi neki metalni predmet ili tanku zicu pa spoji te dvije zajedno.

4.Ak se napajanje ukljuci onda je mozda ispravno (testiraj spoji neki CD/DVD Citrac)

Pa javi. Ja sam tako rijesio sumnju da mi je napajanje neispravno...

Budi oprezan nemoj dirat kuciste dok ovo radis!!!

Postoje mogucnosti:

To sto je puklo: Pogledaj maticnu plocu i nadji kondenzatore i pogled dali ima koji od gore jako napuhan...

To je isto mozda otislo u napajanju...

TO se meni dogadjalo na TV-u. Upalim ga radi nekoliko min pa se ugasi i and ga nemogu upalit tek nakon 10-tak pokusaja uspje. I onda opet radi par minuta ili sekundi pa se ugasi.                                                           Kvar: Kondezator

Probaj takodjer: Iskljuci komp is struje i priblizi uho napajanju pa ukljuci,ak se cuje nest kao da zapisti onda je mozda napajnje. Pa onda iskljuci(takoder bi trebalo zapistat kao blic)...

Eto to je to od mene zasad...    SRETNO.

Moj blog: http://www.xzero-hack.bloger.hr Moj forum: http://www.hacking.smfnew.com
17 godina
neaktivan
xZero1 kaže...

Prvo testiraj napajanje...

Ovako uradi.

1.Istekaj kabel iz maticne.

2.Nadji Plavu i crnu zicu (izmedju njih dvije su 1 ili dvije zice)

3.Na konektoru imas rupice dakle: uzmi neki metalni predmet ili tanku zicu pa spoji te dvije zajedno.

4.Ak se napajanje ukljuci onda je mozda ispravno (testiraj spoji neki CD/DVD Citrac)

Pa javi. Ja sam tako rijesio sumnju da mi je napajanje neispravno...

Budi oprezan nemoj dirat kuciste dok ovo radis!!!

Postoje mogucnosti:

To sto je puklo: Pogledaj maticnu plocu i nadji kondenzatore i pogled dali ima koji od gore jako napuhan...

To je isto mozda otislo u napajanju...

TO se meni dogadjalo na TV-u. Upalim ga radi nekoliko min pa se ugasi i and ga nemogu upalit tek nakon 10-tak pokusaja uspje. I onda opet radi par minuta ili sekundi pa se ugasi.                                                           Kvar: Kondezator

Probaj takodjer: Iskljuci komp is struje i priblizi uho napajanju pa ukljuci,ak se cuje nest kao da zapisti onda je mozda napajnje. Pa onda iskljuci(takoder bi trebalo zapistat kao blic)...

Eto to je to od mene zasad...    SRETNO.

Ma najlakši način je taj da ću testirati na starom kompu jer nevjerujem da ovaj fortron pnf 400 ne može ovo izdržati

17 godina
neaktivan
Problem s kompom
Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s kompom

Provjerio napajanje i radi,na pIV 2,8,ati 1300 nije nešto,ali radi.Dosta ljudi na forumu ima fortron 400w i svima radi na puno jačim konfiguracija nego na mojim 4850 i phenom x2 545

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...
Quark kaže...

Ako kažeš da je nešto puklo, moguće je da ćeš posle imati problema.

ha evo došao problem,izgleda s napajanjem,danas je sve bilo u redu.Večeras nije htio upaliti jedno 10 puta pretisnuo tipku i onda se upalio,bio na netu 10min,i ugasio se.Probao sam opet i ništa,nakon 50 sec sam od sebe se upalio i ugasio,izgleda napajanje otišlo ili loše ,nean.

Fortron 400w

phenom ii x2 545

ati 4850,512

2x1 gig rama

Koje da uzmem

CORSAIR 550W

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4763

17 godina
neaktivan
zzz kaže...
tandara kaže...
Quark kaže...

Ako kažeš da je nešto puklo, moguće je da ćeš posle imati problema.

ha evo došao problem,izgleda s napajanjem,danas je sve bilo u redu.Večeras nije htio upaliti jedno 10 puta pretisnuo tipku i onda se upalio,bio na netu 10min,i ugasio se.Probao sam opet i ništa,nakon 50 sec sam od sebe se upalio i ugasio,izgleda napajanje otišlo ili loše ,nean.

Fortron 400w

phenom ii x2 545

ati 4850,512

2x1 gig rama

Koje da uzmem

CORSAIR 550W

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4763

Ma to je prejako,hoće ovo biti dosta

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4848

16 godina
Problem s kompom

mislim dace biti dovoljno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s kompom

Ja ću poluditi više,evo komp se i dalje gasi,ali ne da se naglo ugasi,npr sad igrao pes i lijepo izašlo van iz igre i pojavio se onaj ekran windows is shuting down,savin your......i tako i isključi se ko da sam ja isključio,sad neznam jeli problem do matične ili napajanj

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s kompom

Mozda ti je netko hakirao u komp pa je ljubomoran sto ti mos igrat ono sto on nemre pokrenut Smijeh

Pa ti gasi komp

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 15:11 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...

Ja ću poluditi više,evo komp se i dalje gasi,ali ne da se naglo ugasi,npr sad igrao pes i lijepo izašlo van iz igre i pojavio se onaj ekran windows is shuting down,savin your......i tako i isključi se ko da sam ja isključio,sad neznam jeli problem do matične ili napajanj

da je nes hardwareske prirode, sumnjam bas da bi se tako ugasio, prije bi dosao BSOD ili bi se samo ugasio....mozda je neki virus...ili te gumb zajebava od kucista...nikad nezznas sta moze biti...mozda je bas on....koje kuciste imas???

01010100 01001001 01001111
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 15:13 (Tionio).
17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
tandara kaže...

da je nes hardwareske prirode, sumnjam bas da bi se tako ugasio, prije bi dosao BSOD ili bi se samo ugasio....mozda je neki virus...ili te gumb zajebava od kucista...nikad nezznas sta moze biti...mozda je bas on....koje kuciste imas???

coolermaster 334 elite

edit:taman pritisnuo enter i ugasio se al sad ono odmah,i pritisnuo gumb za paljenje i nakon par puta se upalio

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 15:20 (tandara).
16 godina
tandara kaže...
Tionio kaže...
tandara kaže...

coolermaster 334 elite

edit:taman pritisnuo enter i ugasio se al sad ono odmah,i pritisnuo gumb za paljenje i nakon par puta se upalio

da....nezz..gle ja da sam na tvom mjestu, ja bi probao ga upaliti (rucno) i bez spojenog gumba....

17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
tandara kaže...
Tionio kaže...
tandara kaže...

coolermaster 334 elite

da....nezz..gle ja da sam na tvom mjestu, ja bi probao ga upaliti (rucno) i bez spojenog gumba....

kako?

16 godina
tandara kaže...

kako?

pa....ili bi iscupao neki gumb od nekog starog kucista ili bi samo taknuo ona 2 pina, time napravio kratki spoj i komp bi se upalio...a sve bi drugo iskopcao..i vidio bi dal ce se onda ugasit...

17 godina
neaktivan
tandara kaže...
Tionio kaže...
tandara kaže...
Tionio kaže...
tandara kaže...

coolermaster 334 elite

kako?

Na slici je način spajanja pinova za paljenje.

Isto tako postoji mogućnost virusa, ako možeš nabavi Linux Ubuntu i pokreni Live CD.

Radi u njemu neko vreme i ako se ništa ne dešava (ne gasi se) onda je nešto do Windowsa.

Uđe Bruce Willis u HGSpot i kaže: Daj Hard...od 500MB
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.8.2009 15:49 (Quark).
17 godina
neaktivan
Problem s kompom

Možda sam našao problem zašto se komp gasi

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 18:41 (tandara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...

si ti slagao konfu? koliko si paste stavio na procesor?????????

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.8.2009 18:54 (Tionio).
17 godina
neaktivan
Tionio kaže...
tandara kaže...

si ti slagao konfu? koliko si paste stavio na procesor?????????

Pasta je na cooleru bila-box pakovanje

16 godina
Problem s kompom

nezz....nebi se smio tako jako grijat, si siguran da si dobro pricvrstio hladnjak??...daj malo to vidi, jer takve temperature nisu meni niti kad ga overvoltam i drzim na full...imam Quada Q6600!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem s kompom

Nije mi jasno,od čega je ova temp koja je prikazana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
tandara kaže...

Nije mi jasno,od čega je ova temp koja je prikazana?

zanimljivo....provaj sa everestom, on je ipak malo precizzzniji!

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 0:30 (Tionio).
16 godina
Problem s kompom

vjerovatnose graficka pregrijava,imasli kakav kuler na kucistu,koji odvodi vruci zrak

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
zzz kaže...

vjerovatnose graficka pregrijava,imasli kakav kuler na kucistu,koji odvodi vruci zrak

da

16 godina

sta everest veli

17 godina
neaktivan
Problem s kompom

Provjerio s everetom tem jezgri oko 36,a cpu 80........stavio vent na 100% ni brzina se ne smanjuje,kućište hladno,a i vent koji izbacuje vrući zrak izbacuje hladni jer se ništa ni ne zagrijava..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.8.2009 15:16 (tandara).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem s kompom

ugasi pc,pa prtima takni cpu hladnjak,mozda senzori krivo pokazuju

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice