Ajde netko,hoće bit dovoljno corsair 400w cx?
idi radije na 450 ... 400 je ne "knap"
idi radije na 450 ... 400 je ne "knap"
hmm pa neznam baš čitam po forumu i kažu da je može i jače pogonit.
Možeš mi reći za moj problem,to je u napajanju ili?
najvjerojatnije...
Prvo testiraj napajanje...
Ovako uradi.
1.Istekaj kabel iz maticne.
2.Nadji Plavu i crnu zicu (izmedju njih dvije su 1 ili dvije zice)
3.Na konektoru imas rupice dakle: uzmi neki metalni predmet ili tanku zicu pa spoji te dvije zajedno.
4.Ak se napajanje ukljuci onda je mozda ispravno (testiraj spoji neki CD/DVD Citrac)
Pa javi. Ja sam tako rijesio sumnju da mi je napajanje neispravno...
Budi oprezan nemoj dirat kuciste dok ovo radis!!!
Postoje mogucnosti:
To sto je puklo: Pogledaj maticnu plocu i nadji kondenzatore i pogled dali ima koji od gore jako napuhan...
To je isto mozda otislo u napajanju...
TO se meni dogadjalo na TV-u. Upalim ga radi nekoliko min pa se ugasi i and ga nemogu upalit tek nakon 10-tak pokusaja uspje. I onda opet radi par minuta ili sekundi pa se ugasi. Kvar: Kondezator
Probaj takodjer: Iskljuci komp is struje i priblizi uho napajanju pa ukljuci,ak se cuje nest kao da zapisti onda je mozda napajnje. Pa onda iskljuci(takoder bi trebalo zapistat kao blic)...
Eto to je to od mene zasad... SRETNO.
Prvo testiraj napajanje...
Ovako uradi.
1.Istekaj kabel iz maticne.
2.Nadji Plavu i crnu zicu (izmedju njih dvije su 1 ili dvije zice)
3.Na konektoru imas rupice dakle: uzmi neki metalni predmet ili tanku zicu pa spoji te dvije zajedno.
4.Ak se napajanje ukljuci onda je mozda ispravno (testiraj spoji neki CD/DVD Citrac)
Pa javi. Ja sam tako rijesio sumnju da mi je napajanje neispravno...
Budi oprezan nemoj dirat kuciste dok ovo radis!!!
Postoje mogucnosti:
To sto je puklo: Pogledaj maticnu plocu i nadji kondenzatore i pogled dali ima koji od gore jako napuhan...
To je isto mozda otislo u napajanju...
TO se meni dogadjalo na TV-u. Upalim ga radi nekoliko min pa se ugasi i and ga nemogu upalit tek nakon 10-tak pokusaja uspje. I onda opet radi par minuta ili sekundi pa se ugasi. Kvar: Kondezator
Probaj takodjer: Iskljuci komp is struje i priblizi uho napajanju pa ukljuci,ak se cuje nest kao da zapisti onda je mozda napajnje. Pa onda iskljuci(takoder bi trebalo zapistat kao blic)...
Eto to je to od mene zasad... SRETNO.
Ma najlakši način je taj da ću testirati na starom kompu jer nevjerujem da ovaj fortron pnf 400 ne može ovo izdržati
Razmisli o ovima:
- Corsair CMPSU-450VXEU 450W (Protis)
- Corsair CX Series CMPSU-400CXEU 400W (Links)
Provjerio napajanje i radi,na pIV 2,8,ati 1300 nije nešto,ali radi.Dosta ljudi na forumu ima fortron 400w i svima radi na puno jačim konfiguracija nego na mojim 4850 i phenom x2 545
Ako kažeš da je nešto puklo, moguće je da ćeš posle imati problema.
ha evo došao problem,izgleda s napajanjem,danas je sve bilo u redu.Večeras nije htio upaliti jedno 10 puta pretisnuo tipku i onda se upalio,bio na netu 10min,i ugasio se.Probao sam opet i ništa,nakon 50 sec sam od sebe se upalio i ugasio,izgleda napajanje otišlo ili loše ,nean.
Fortron 400w
phenom ii x2 545
ati 4850,512
2x1 gig rama
Koje da uzmem
CORSAIR 550W
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4763
Ako kažeš da je nešto puklo, moguće je da ćeš posle imati problema.
ha evo došao problem,izgleda s napajanjem,danas je sve bilo u redu.Večeras nije htio upaliti jedno 10 puta pretisnuo tipku i onda se upalio,bio na netu 10min,i ugasio se.Probao sam opet i ništa,nakon 50 sec sam od sebe se upalio i ugasio,izgleda napajanje otišlo ili loše ,nean.
Fortron 400w
phenom ii x2 545
ati 4850,512
2x1 gig rama
Koje da uzmem
CORSAIR 550W
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4763
Ma to je prejako,hoće ovo biti dosta
http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=4848
mislim dace biti dovoljno
Ja ću poluditi više,evo komp se i dalje gasi,ali ne da se naglo ugasi,npr sad igrao pes i lijepo izašlo van iz igre i pojavio se onaj ekran windows is shuting down,savin your......i tako i isključi se ko da sam ja isključio,sad neznam jeli problem do matične ili napajanj
Mozda ti je netko hakirao u komp pa je ljubomoran sto ti mos igrat ono sto on nemre pokrenut
Pa ti gasi komp
Ja ću poluditi više,evo komp se i dalje gasi,ali ne da se naglo ugasi,npr sad igrao pes i lijepo izašlo van iz igre i pojavio se onaj ekran windows is shuting down,savin your......i tako i isključi se ko da sam ja isključio,sad neznam jeli problem do matične ili napajanj
da je nes hardwareske prirode, sumnjam bas da bi se tako ugasio, prije bi dosao BSOD ili bi se samo ugasio....mozda je neki virus...ili te gumb zajebava od kucista...nikad nezznas sta moze biti...mozda je bas on....koje kuciste imas???
da je nes hardwareske prirode, sumnjam bas da bi se tako ugasio, prije bi dosao BSOD ili bi se samo ugasio....mozda je neki virus...ili te gumb zajebava od kucista...nikad nezznas sta moze biti...mozda je bas on....koje kuciste imas???
coolermaster 334 elite
edit:taman pritisnuo enter i ugasio se al sad ono odmah,i pritisnuo gumb za paljenje i nakon par puta se upalio
coolermaster 334 elite
edit:taman pritisnuo enter i ugasio se al sad ono odmah,i pritisnuo gumb za paljenje i nakon par puta se upalio
da....nezz..gle ja da sam na tvom mjestu, ja bi probao ga upaliti (rucno) i bez spojenog gumba....
coolermaster 334 elite
da....nezz..gle ja da sam na tvom mjestu, ja bi probao ga upaliti (rucno) i bez spojenog gumba....
kako?
kako?
pa....ili bi iscupao neki gumb od nekog starog kucista ili bi samo taknuo ona 2 pina, time napravio kratki spoj i komp bi se upalio...a sve bi drugo iskopcao..i vidio bi dal ce se onda ugasit...
coolermaster 334 elite
kako?
Na slici je način spajanja pinova za paljenje.
Isto tako postoji mogućnost virusa, ako možeš nabavi Linux Ubuntu i pokreni Live CD.
Radi u njemu neko vreme i ako se ništa ne dešava (ne gasi se) onda je nešto do Windowsa.
Možda sam našao problem zašto se komp gasi
si ti slagao konfu? koliko si paste stavio na procesor?????????
Možda sam našao problem zašto se komp gasi
si ti slagao konfu? koliko si paste stavio na procesor?????????
Pasta je na cooleru bila-box pakovanje
nezz....nebi se smio tako jako grijat, si siguran da si dobro pricvrstio hladnjak??...daj malo to vidi, jer takve temperature nisu meni niti kad ga overvoltam i drzim na full...imam Quada Q6600!
Nije mi jasno,od čega je ova temp koja je prikazana?
zanimljivo....provaj sa everestom, on je ipak malo precizzzniji!
vjerovatnose graficka pregrijava,imasli kakav kuler na kucistu,koji odvodi vruci zrak
vjerovatnose graficka pregrijava,imasli kakav kuler na kucistu,koji odvodi vruci zrak
da
sta everest veli
Provjerio s everetom tem jezgri oko 36,a cpu 80........stavio vent na 100% ni brzina se ne smanjuje,kućište hladno,a i vent koji izbacuje vrući zrak izbacuje hladni jer se ništa ni ne zagrijava..
ugasi pc,pa prtima takni cpu hladnjak,mozda senzori krivo pokazuju