"Problem" kod start upa

poruka: 5
|
čitano: 594
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
"Problem" kod start upa

Do prije 3 dana je sve bilo normalno, svaki put oke bez problema, ali onda ga nisam palio 1-2 dana i kada sam došao doma upalio sam ga opet.

Problem je što kada ga upalim, čujem relativno dugi beep-zvuk 5 puta. U tih 5 puta mi se ventilator od procesora zavrti četiri puta kratko, i onda na peti put normalno, nakon čega sve radi kao i inače.

Brinu me ti beepovi. Dosad nisam ništa slično našao po googlu pa sam htio pitati tu.

0 0 hvala 0
13 godina
"Problem" kod start upa

Napiši koje komponente imaš i ako znaš koji BIOS imaš.

Napiši točno kakve beepove imaš. Primjer: "Imam 5 kratkih beepova (jedan za drugim, bez pauze)" ili "Imam 1 dugi, pauza, 1 dugi, pauza, i 3 kratka beepa (brza, bez pauze)".

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 14:53 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
"Problem" kod start upa

5 dužih beepova, Award BIOS, HD 6850, Proc Phenom AMD X4 965, Matična Gigabyte GA-970A-UD3

0 0 hvala 0
13 godina
"Problem" kod start upa

Koje točno napajanje imaš. 

Ili ti je oslabilo napajanje ili ti BIOS nije ispravan. Stavi najnoviji BIOS (ne beta verziju) pa vidi dali će opet pištati. 

Probaj izvaditi grafu i vrati ju ponovo nazad da čvrsto stoji u PCI E utoru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.3.2013 16:37 (Mile 74).
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
"Problem" kod start upa

Gore si napisao da ti se između bipova ventilatori zavrte. Ako je tako, pogledaj da li u biosu imaš postavljeni alarm u slučaju da se ventilatori ne vrte.Uz to imaš valjda upaljen C'nQ tako da se ventilatori počinju okretati tek kada se procesor zagrije na određenu temperaturu (a zbog nekvalitete ventilatora, valjda je stock, ti ventilatori se ne mogu okretati na maloj voltaži). Ako je tako onda se nemaš zbog čega brinuti, taj alarm ti samo govori da se ventilator na procesoru ne okreće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.3.2013 13:37 (formula1live).

0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice