Ovaj "čudi" problem sam već napisa prije 2-3 miseca i sada mi se opet ista stvar pojavila i neznan u čemu je problem. Prije 3 miseca komp bi se sam restarta i pri pokrtanju kompa bi mi napisa poruku disk error preset ctrl + alt + del to restart i bia bi usporen, šteka bi i na ovom forumu su mi rekli da kupim novi HDD jer je ovaj pokvaren tj bad sektori su ga napali i nema spasa. I tako ja kupia novi bolji s više GB-a HDD i eto prije 2 dana opet ista stvar sve isto i ja jednostavno neznam što mu je ? jeli kompjuter pod greškom, što na njemu nevalja, HDD je nov jeli do matičke greška ??? molim van da mi pomognete !?! :S
Problem s HDD-om
- poruka: 10
- |
- čitano: 1.592
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hajde ti nama lijepo napiši od kojih komponenti se sastoji tvoje računalo, koji software imaš instaliran i pokušaj što jasnije opisati problem.
nVDIAIA GeForce 9800 GT 512 MB-A
2 GB RAMA
Intel COre Duo E7300 2x2,66 MHz
Western Digital 320 GB
BlueStorm 550w
bi li moga nekim programom skenirati svaku komponentu posebno da vidim jeli problem u nečem drugom ?? možda memorija, ili matična.. hmm
Probaj napraviti ovo:
nemogu to napraviti jer nema floppy, ali dosta je i komplicirano. mislim da bi neki program za skeniranje komponenata bio dovoljan samo neznam kako se zove.. .
nisi napisao matičnu, možda problem s biosom
uša sam u bios i vratia postavke na normalno, iako nisam ništa dira u njemu.
možda kada si vratio si nešto napravio, probaj isključiti radi, on se zna uključiti na početnim
Koliko ja znam taj problem se javlja kad računar nemože da boot-a OS.Barem se kod mene to dešavalo na SATA disku.Provjeri dobro kablove ako je SATA disk kupi sto bolje.Koliko je star taj disk?
novi HDD je star oko misec dana.