Pozdrav,
Imam problem sa hdd-om od laptopa Dell 6200 fujitsu od 80GB SATA.Naime srušio se ili oštetio windows 7 pa se stalno pokreće win7 repair startup, koji zna trajati preko jednog sata ali ništa se nedešava.
Kada disk priključim u računar kućni onda se win 7 pokrene u modusu CHKDSK i ti treba da pregleda disk od 1-3 stage a u prvoj stage to već traje jedan sahat i pregledano je tek 400 od 146000 files records.Ovom brzinom ovo bi potrajalo dva tri dana jer imaju još dvije faze pregledanja.Hoću reći pregledanje je zbog diska UŽASNO SPORO.Ukoliko preskočim ovo kroz sam windows sve uspori ponekad zaledi i vrlo teško iščitava.Kada se situacija i smiri windows manager pokazuje H:\ koje je dodjeljeno disku i uopće nepokazuje sadržaj fajlova, windowsa, program files i sl. nego kao da je disk prazan.No kada se iščitaju properties pokazuje da ima 79GB ukupno i da je od toga 27GB zauzeto, plavi prostor u odnosu na crveni.Neznam dali ima neki brži postupak za pregledanje da oživim sadržaj diska i da mogu spasiti podatke koji su bitni.Što se tiče diska mogu i da ga mjenjam ali bih probao reinstalaciju na njemu kroz laptop DELL 6200.Inače zaboravio sam da napomenem da računar kućni pokaže prvo poruku HDD S.M.A.R.T. disk is BAD.Replace disk and restart again.
Pozdrav