Pozdrav , trebao bih par sugestija oko popravka računala.
Naime , dok sam igrao jednu igru , ona je se u jednom trenutku zamrznula , te se u slijedećem trenutku pojavili razne promijenjene teksture. Nedugo nakon toga računalo se je jednostvano ugasilo. Kad sam ga slijedeći put upalio , dočekali su me razni nasumični simboli prilikom učitavanja kao i razne vertikalne linije (više na slikama).
Pokrenuo sam jednu manju nezahtjevnu igru da testiram rad , i ona je se "vrtila" na otprilike 5 fps. Računalo je prije ovoga radilo više manje bez problema (osim što se restarta pri paljenju 3-4 puta , i tek onda radi kako treba). Jedino što sam nedavno mijenjao su novi Windowsi , koje sam instalirao skroz ispočetka.
Trenutno nisam u mogućnosti da isprobam sa nekom drugom karticom , ali da li je moguće da bih trebao mijenjati i matičnu ploču pošto mi prikazuje BIOS skroz drugačije (izvadio sam i ponovno ubacio bateriju , sve je isto). Također , da li sumnjate po ovom napisanom da je neki određeni dio grafičke kartice krepao , pa da samo njega zamijenim.
Grafička kartica je Nvidia Geforce 8500 gt , a matična ploča Abit AB9 sa najnovijim flashanim biosom.