Problem sa grafickom

poruka: 29
|
čitano: 2.683
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem sa grafickom

Dakle, danas mi se desilo ovo http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/cudno-ponasanje-pc/136795.aspx . Nakon toga je PC normalno radio da bi mi se maloprije kad sam usao u MW3 na monitoru u sred igre pojavile ljubicaste i zelene linije, kao u developer modu lol. Restartujem PC, ponovo pokrenem MW3 i spustim igru dok cekam da se ekipa skupi i po povratku u igru dobijem crni ekran sa zelenim tackicama. Tako da je ocito graficka bila uzrok cudnog ponasanja PC-a danas. Je li gotova ili postoji neki nacin da ovo rijesim ? 

Ako slucajno crkne u ovom narednom periodu sta da uzmem kao zamjenu ? Znam da mi se ne isplati uzimati nesto novije, a ne znam koja bi joj bila adekvatna zamjena s tim da nisam fan ATI. 9800GT 1GB ili da uzmem ponovno ovu lol ? Jer znam da u svom rangu *ebe keve.. 

Iako stoji pod "Moj PC" konfa je:

Core 2 Duo E4600 clock @3.0 Ghz

EVGA Nvidia 8800GT 512 MB

3GB DDR II RAM 

Gigabyte G31M-ES2L

Dakle, starija konfa, sluzi me vec 4 godine tako da trebam nesto u ovom rangu. Unaprijed hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa grafickom

NIsta cudno za 8800GT.Ispeci ju pa ako ne uspije kupi novu karticu tipa HD 4850/70 koje su osjetno jace a idu od 300-450 kuna.To su im realne cijene.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 23:21 (zoharbizo).

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problem sa grafickom

Uvijek sam imao nekakav otpor prema tim radeonkama.. 9800GT ne smatras kao dostojnu zamjenu ? Imam je priliku novu uzeti za 50e. Ili nesto iz novije serije tipa GT430, jel bi procesor i ram bili prevelik bottleneck za graficku tog tipa ?

14 godina
anabolicaa kaže...

Uvijek sam imao nekakav otpor prema tim radeonkama.. 9800GT ne smatras kao dostojnu zamjenu ? Imam je priliku novu uzeti za 50e. Ili nesto iz novije serije tipa GT430, jel bi procesor i ram bili prevelik bottleneck za graficku tog tipa ?

HD 4850 je slabija od HD 4870 sto je i logicno ali je jaca od 9800GTX/+ ili u rangu nje.Dakle smatram da 9800GT nije dostojna zamjena.Ni procesor ni ram nisu botleneck za te kartice,samo proc jos malo naclockaj i na konju si.Koje napajanje imas?

EDIT:Ovo je solidna kartica za 300 kuna.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 23:32 (zoharbizo).
14 godina
Problem sa grafickom

ja bi uzeo 4870, jaca je od 4850, i nađe se za cca 50 - 100 kn vise od 4850...i puno isplatljivija od 9800GT/x clockaj malo proc i to to...koje napajanje imas?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, vjerovatno se onda odlucim za 4870 da iskoristim jos ovo malo sto je ostalo zivota u PC-u. Sad citam neka iskustva po netu i vidim da bi uzrok ovome mogao biti pregrijavanje, trenutno mi u idleu pokazuje 63c za graficku {#}. Ne znam koji je uzrok ali sam pojacao cooler na 90%. S tim da su ljudi koji su imali probleme dobivali zelene i ljubicaste linije i na start upu i u samom windowsu a meni se to samo desava u igrama.. To mi daje nade da je samo pregrijavanje u pitanju. 

Napajanje nije brand name, Mercury 500w tako da se ne bi igrao sa vecim clockom i voltazama.. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 23:58 (anabolicaa).
14 godina
Problem sa grafickom

Skini cooler,promijeni pastu i vrati cooler.Ako to ne pomogne ili promijeni cooler za nju ili promijeni karticu.HD 4870 je mnogo jaca od te tvoje 8800GT.Procesor slobodno overclockaj,napajanje ce drzati.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2012 23:58 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Problem je sto nije bas lako skinuti zastitni oklop sa moje graficke ali budem probao sutra. 

14 godina
Problem sa grafickom

Do pregrijavanja ti vrlo lagano dođe ak ne mjenjas pastu na hladnjaku, isto ko i na procesoru...a i zbog starosti, 4 godine rada nije malo jos ak je radila na ono kako bi se reklo maximalnoj mogucnosti...onda je to to...jer cim veca temp. tim se pasta brze tvrdne i ne hladi...ja sam na novoj grafi staroj 4 mjeseca moraoo pastu mjenjati...temp je bila 60-70 u IDLE...

4870 jako zdere struju...puno vise nego ove nove grafe pa zato pitam koje napajanje..al izdrzat ce LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problem sa grafickom

ljudi trebam pomoc!!!

imam stari komp. intel core 2 duo 2ghz. maticna asus p5gc-mx/s ram 1gb. napajanje 300w.

htio bi ga malo pojacat klincu dase igra, koju najacu graficku mogu ubacit i koliko rama? a dami ne rikne napajanje i da pase to na maticnu, posto se jako slabo kuzim u kompu.

unapred hvala!!!

0 0 hvala 0
14 godina
Problem sa grafickom

za kakve igrice? jer za neku MALO jacu grafu treba napajanje svakako...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
pa za neke starije igrice. a ako treba kupit i napajanje dabi postigo puno vise onda molim za savjet koje napajanje.
14 godina

Polovna grafa ili nova? po meni se bolje isplati polovna jer za te novce u ducanu ne mozete kupiti dobru, govorim o cifri 300-500 kn...

ovo napajanje drzi bez problema one zahtjevnije http://www.protis.hr/products/details/napajanje-430w-corsair-cx-series-cmpsu430cxv2eu/45871

sad do kolko novaca grafa? i polovna ili nova?

13 godina
neaktivan
ok. posto je napajanje neki 340kn onda bi bio spreman dati jos za ram i graficku jos neki700kn a sad koliko kosta ram 4gb recimo a ostalo za grafu
14 godina

DDR2 ram je neisplatljiv, jer je preskup, ali u ovoj mogucnosti nema izbora...4gb 400 - 450 kn...znaci grafa jedino neka polovna...4850 bi bila dosta...a i 3850 3870...cca 300-400 kn...

http://www.protis.hr/products/details/memorija-ddr2-800mhz-4gb-2x2gb-transcend-jm4gddr28k/3469 RAM

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/ati-radeon-hd3850-gainward-oglas-4329325

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-hd-3870-pci-e-2.0-oglas-3880600

Po meni 3870 splatljivija...vent se lako kupi..

13 godina
neaktivan
a recimo da ubacim samo 2gb rama a jacu graficku? dali je to mozda bolja opcija ili?
14 godina
pajo kralj kaže...
ok. posto je napajanje neki 340kn onda bi bio spreman dati jos za ram i graficku jos neki700kn a sad koliko kosta ram 4gb recimo a ostalo za grafu

DDR2 ram lako nabavis polovan.Kupi 2GB DDRII na 800 mhz za 100 kuna,stavi oglas na forumu.Kupis jos ovo napajanje i ovu graficku karticu.

13 godina
neaktivan
a recimo bez napajanja i rama kaku ja graficku mogu ubacit? posto ne igram bas neke zahtjevne igre
14 godina
pajo kralj kaže...
a recimo bez napajanja i rama kaku ja graficku mogu ubacit? posto ne igram bas neke zahtjevne igre

Mozes ubaciti HD 5670 512MB GDDR5.

16 godina
neaktivan
Problem sa grafickom

...u vrijeme kad sam kupovao grafičku, pod pojmom isplativost mislio sam isključivo na ovo...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.1.2012 13:21 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
a bili smio ubacit Sapphire RADEON HD5670 HM 1024MB VRAM GDDR5 LRTL PCI-E
14 godina
pajo kralj kaže...
a bili smio ubacit Sapphire RADEON HD5670 HM 1024MB VRAM GDDR5 LRTL PCI-E

Da pajo,mozes i nju.

13 godina
neaktivan
stvarno ti hvala
13 godina
neaktivan
znaci sve mora pasat mislim na napajanje da ne rikne i dali je dosta sto imam 1gb rama stvarno cjenim sto mi pomazes a jase ne kuzim u to bas a nebi da bacim novac znas i sam kako je tesko danas doc do njega.
14 godina
pajo kralj kaže...
znaci sve mora pasat mislim na napajanje da ne rikne i dali je dosta sto imam 1gb rama stvarno cjenim sto mi pomazes a jase ne kuzim u to bas a nebi da bacim novac znas i sam kako je tesko danas doc do njega.

Napajanje nece riknuti i drzati ce HD 5670 jer ona jako malo trosi.1GB nije malo ali nebi bilo na odmet jos barem 1GB istoga rama staviti,dakle plocicu DDR 2 ram memorije.

13 godina
neaktivan
a dal znas kaka je razlika u jacini u prcentima recimo izmedju hd5670 512mb i hd 5670 1gb jel se isplati mi uzet ovu jacu?
14 godina
pajo kralj kaže...
a dal znas kaka je razlika u jacini u prcentima recimo izmedju hd5670 512mb i hd 5670 1gb jel se isplati mi uzet ovu jacu?

Razlika je jako mala.Toliko mala da ti se ne isplati kupiti 1GB verziju nego ovu koju sam ti rekao,512MB GDDR5.Samo pazi da je da GDDR5 memorija.

13 godina
neaktivan
vidis ti to a razlika u cjeni je daje ova 1gb 40% skuplja bar ja sto sam naso, stvarno si sila zoharbizo jos jednom puno hvala!!
14 godina
pajo kralj kaže...
vidis ti to a razlika u cjeni je daje ova 1gb 40% skuplja bar ja sto sam naso, stvarno si sila zoharbizo jos jednom puno hvala!!

Nema na cemu :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice