Problem s grafičkom kartom na laptopu

poruka: 2
|
čitano: 491
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan
Problem s grafičkom kartom na laptopu

Pozdrav svima!

Imam HP-ov laptop Probook 4540s već nekoliko godina i odnedavno glavna grafička karta ne radi, probao sam nove drivere ali nije pomoglo.
U jednom trenutku kada je radila, pojavio se BSOD i od tada laptop ju je ugasio ako sam dobro shvatio jer je izazivala probleme.

Je li grafička krepala ili postoji način da se to riješi?

http://pokit.org/get/img/e9e3d769faafd596c5713ee6658909ba.jpg
http://pokit.org/get/?77e4dbb2bf9812ae6b8f7add1e7ed5fb.jpg

Ako treba dodatnih informacija samo pitajte i hvala unaprijed!

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem s grafičkom kartom na laptopu
masovna kaže...

..

Je li grafička krepala ili postoji način da se to riješi?
..

- ovisi, o uzroku, kvar ili soft.. i to moraš sam provjeriti (čarobna kugla ne radi...).

- po opisu, 90% kvar-neispravno.. (ali može biti samo zbrljavljen driver ili loš kontakt RAMa..).

eliminacijom-potvrdom ćeš znati ali pošto je dodatna kartica (dual-swichable) i starija generacija (uvijek se guraju-nude noviji driveri za novije generacije.. stariji CPU-jezgra nema iste funkcije kao noviji.. mada je to sve ''isti'' driver.. a problem je u toj generaciji sama verzija drivera, za swichable.. tj to je poseban driver intel+ati upakiran.. i morao bi njega instalirati (jer je on kompatibilan, jer je jednak problem moguć ako si updateao neki driver npr intel i izgbio taj dio koji kontrolira ati..) .. i postavke BIOSa ili i noviji BIOS kao i update OSa, jer sve zajedno je povezano.

-vjerojatnije kvar ali može biti driver uzrok.. neka live linux distra nije neki odgovor jer se problem ne mora vidjeti (jer će kao win raditi na intelici..).

Pošto kvar nije takav da je laptop neupotrebljiv, pokušaj raznim driverima ili kontakt na RAMu, ventilacija-hlađenje i sl... i provjeri BIOS.

ili, ovisno što se od opcija nudi u BIOSu, ako postoji izbor intel-ati, postavi na ati i bootaj Linux/win (live-install-minipe..) ako ne radi, tad je ati crko, ako radi tad je soft problem. ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.9.2017 18:36 (ihush).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice