Prespor usb

poruka: 9
|
čitano: 2.579
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prespor usb

Imam problem da mi je ubitačno spor usb... 700-800 KB/sec...

konfiguracija je sljedeća:

i5 750

gigabyte p55m-ud4

4gb corsair xms3 1600mhz

hd4850

maxtor 500gb 32mb cache

Stvarno mi nije jasno zašto je to tako sporo i to sa bilo kojim usb-om ili mobitelom a nemogu nać rješenje gore je win7 enterprise sp1 pa ako itko zna nešto kako se to da ubrzat neka pomaže jer ću poludit, hvala.

beauty is only a lightswitch away

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Prespor usb

Pregledajte šta vam o USB nudi BIOS i provjerite chipset diver.

Pozdrav!

14 godina
odjavljen
Prespor usb

E sad nisi napisao da li spajaš USB stick naprijed na kučište ili direktno na matičnu. Ako spajaš na kučište pogledaj specifikacije kučišta, da li ti podržava USB 2 ili više. Isto tako pogledaj da li ti USB radi brzo ako ga spajaš direktno na matičnu. Ako sporo radi kada je direktno spojen na matičnu, pogledaj da li je u BIOS-u omogučen USB 2.0+, ako je onda skini nove drivere za chipset kak ti je kolega gore napisal. Ako radi zadovoljavajuče kada je spojen na matičnu, a ne na kučište i ako kučište podržava USB 2.0+, onda prvo probaj spojiti te utore na kučištu u drugi izlaza na matičnoj. Ako niti to ne pomaže onda može biti da ti je kontorler na kučištu u defektu.

PS: da li ti taj USB stick i mobitel na drugom kompu ima veće brzine prijenosa podataka? Isto tako moraš znati da ako presimavaš male datoteke na stick (<od tih 700 kb) brzine niti neće biti veće, pa probaj sa  nekom večom datotekom. Postoji još jedna opcija, a to je da ti antivirusni program provjerava sve datoteka prije nego ih pusti na stik pa time usporava presnimavanje, pa provjeri i tu mogučnost.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 16:35 (formula1live).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jesam to sam već provjerio i složio sam si konfu u prastaro kučište i nemam di za pogledat koji usb podržava, pa sam ih otkopčal sa matične... sve ovo dalje kačim iza i mobitel i usb... pisanje je relativno brzo na stick dok kopiranje ubitačno sporo, a pisanje na mob je 700kb, neam pojma dal ima veze al išao sam testirat rate this computer i sad se više ne sjećam ali izbaci mi error da mi nekaj ne valja sa hardverom... sve je oke i sve original driveri... i našao sam čak i fix za win7 jer se newtko žalio na sporu brzinu i dobio ga je ali ja to već imam instalirano barem mi tak windows inst. kaže... probat ću nove chipset drivere... a možda sam ja tako glup i postoji bios update na netu sad sam se tek sjetio -.-'

beauty is only a lightswitch away
16 godina
Prespor usb

Ma nema kućište neke extremne veze s brzinom prijenosa. USB portovi na kućištu imaju PCB koji je tu samo da portove poveze sa kablovima za MBO. Nema tu nikakvog kontrolera. ( no to naravno ovisi o kucistu)

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: &amp;amp;quot;Hvala&amp;amp;quot; ili &amp;amp;quot;Thum Up&amp;amp;quot; nego pisati post sadrzaja &amp;amp;quot;Hvala&amp;amp;quot;, koji ujedno ne prati t
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

nisam bas shvatio kad je spor USB...

kad se cita s USB-a?

ili kad se pise na USB stick/mob?

14 godina
odjavljen
xZero kaže...

Ma nema kućište neke extremne veze s brzinom prijenosa. USB portovi na kućištu imaju PCB koji je tu samo da portove poveze sa kablovima za MBO. Nema tu nikakvog kontrolera. ( no to naravno ovisi o kucistu)

Nemaju samo oni koji direktno spajaju USB interni na jedan USB na kučištu. Svaki onaj koji razdvaja USB na više njih mora imati nekakav kontroler

15 godina

Pokreni neki od Linux live CD distribucija (Mint ili Ubuntu) pa testiraj USB pod Linux-om. Ako bude radio kako treba, preporučio bih da formatiraš i instaliraš Win7 Ultimate.

Pozdrav!

P.S. Ne zaboravi instalirati chipst diver.

16 godina
formula1live kaže...
xZero kaže...

Nemaju samo oni koji direktno spajaju USB interni na jedan USB na kučištu. Svaki onaj koji razdvaja USB na više njih mora imati nekakav kontroler

Ali dosta kućišta za 2 USB-a ima dva kabela koji idu s PCBa na MBO

Pomogao sam? Zar nije lakše kliknuti gumb: &amp;amp;quot;Hvala&amp;amp;quot; ili &amp;amp;quot;Thum Up&amp;amp;quot; nego pisati post sadrzaja &amp;amp;quot;Hvala&amp;amp;quot;, koji ujedno ne prati t
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice