ako imas npr dual core e5400 onda ti je idle 34 ili 32 bar meni tako a ako imas celerona gore s prescoot jezgrom onda ti ej normalno da je 60c moras reci koji proc imas ali 40 je po meni sasvim ok
Pregrijavanje Procesora
- poruka: 38
- |
- čitano: 9.721
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
ako imas npr dual core e5400 onda ti je idle 34 ili 32 bar meni tako a ako imas celerona gore s prescoot jezgrom onda ti ej normalno da je 60c moras reci koji proc imas ali 40 je po meni sasvim ok
mene muči glupi komjutor, nakon deset minuta igranja PES 10 ugasi mi se računalo
svaka pomoć dobro bi došla UNAPRIJED HVALA...
mene muči glupi komjutor, nakon deset minuta igranja PES 10 ugasi mi se računalo
svaka pomoć dobro bi došla UNAPRIJED HVALA...
Možda pregrijavanje? Provjeravaj temperature svaku minutu, igraj u windowed modu...
Za provjeru temperature dok si u igri je dobar HW Monitor. Pokreneš prvo njega pa onda igru i kad izađeš iz igre vidiš najviše temperature.
Inače vjerojatno je u pitanju prašina i potreba za stavljanjem nove paste radi boljeg hlađenja.
Inače te generacije AMD procesora su bile poznate po pregrijavanju i obavezno je potrebno kvalitetnije hlađenje... Zato su i dan danas nekada ljudi skeptici prema AMD (i ja nekada...) iako svi koji imaju danas AMD tvrde da je taj problem riješen...
Probaj posuditi neko hlađenje staviti pa provjeriti temperaturu... ako je ok , onda pravac odmah u kupovinu dobrog hlađenja ...
PS. Poznato je da je tada AMD nabrijavao procesore tj. overclockirao ih , dok je Intel igrao na kartu polako ali sigurno... Danas sam puno slabije upućen u te stvari (jer jednostavno nisam puno novih kompova sa različitim procesorima prijateljima sastavio i testirao - kriza...)
Odgovor za drageca...:
To je sasvim ok temperatura... kada je procesor u stadiju mirovanja ili kada radi pri malom opterećenju (office, windowsi prčkanje, winamp...) Temperatura procesora ti ovisi koliko je opterećen komp... Kada budeš pokrenuo npr. neku zahtjevnu igru vidjet ćeš kako se temperatura penje...
Da vas pitam-kupio sam procesor polovni i dobio sam cooler i program-skener(piriform speccy) mi je pokazivao 80stupnjeva pa sam kupio novi cooler i pokazuje mi 40stupnjeva jeli to ok temperatura??
Nije ok temperatura,procesor mora biti minimum -2 stupnja...
Šalim se,naravno da je u redu,dobro si napravio šta si kupio taj novi cooler i sad uživaj u procesoru i nemaš brige.
bas će kupovina dodatnih coolera za kuciste pomoć ohladit proc u ovoj situaciji, presmijesno :)