Pre visoke temperature?

poruka: 40
|
čitano: 5.570
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Imam AMD Phenom X4 9500

I pregrijava se (ja mislim)

Nista me ne zeza, ali kad sam upalio everest u minecraftu, ovako mi je ispalo;

http://prntscr.com/397h6

Da napomenem da je sad i temperatura visa, igra i dalje radi, ali je maticna na 79°C

Kad ne igram, na 50°C je, i mozda malo manje/vise....

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

to ti je opasna temperatura za procesor....cisti prasinu il mjenjaj hladnjak...

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Daj neke slike, kolko ti je stupnjeva u sobi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Pre visoke temperature?
Pcnoob123 kaže...

to ti je opasna temperatura za procesor....cisti prasinu il mjenjaj hladnjak...

Ne treba odmah kupovati novi hladnjak. Neka prvo očisti prašinu i promjeni pastu na procesoru, pa ako temperature i dalje budu velike onda tek možda bolji hladnjak ugraditi.

Kada si zadnji put promijenio pastu na procesoru, ako nisi dugo onda ti je to razlog zagrijavanja.

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 23:25 (Ivan M.).
15 godina
Pre visoke temperature?

obavezno i chipset zamjenit termalnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Pa, u sobi mi je 25...

Nikad nisam mjenjao nista, prasina je ociscena...

Sad je ovako, a nista ne igram, samo sam na MSN-u;

http://prntscr.com/39jbw

To je lose... :S

0 0 hvala 0
17 godina
Pre visoke temperature?

Pozz....

Brže bolje miči hladnjak sa proca i stavljam novu pastu.

Ako ne znaš sam neka netko drugi obavi.

Kao što ti kolea kaže to bi trebalo napraviti i na pasivnom

hladnjaku od chipseta.

Očisti i dodatne ventilatore ukoliko ih imaš u kučištu.

Nego, nije mi jasno kako ti ne ruši komp - kako ti je postavljena

shutdown temperatua u BIOSU -na koliko C stupnjeva ? 90 ?!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pre visoke temperature?

Phenomi serije I su vruci procesori,nabavi neki dobar aftermarket cooler i novu pastu.Kad budes moga stavi i par ventova u kuciste.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Pa... Danas mi se, kad sam pisao status na MSN, pojavio BSOD, al to mi se vec pojavljuje 1 mj, svakih 1-2 tjedna. Neznam kakva je temperatura bila, ali, pisalo je nesto ''Memory_Dump''...

Inace, sve mi normalno radi... Jel to zabrinjavajuce? Kazete da su to vruci Phenomi, jel to normalna temperatura? Jbg...

Sve igrice igram normalno, ali pod tom temperaturom, kao i kad sam igrao minecraft (Dao sam sliku) Sad je temperatura 60°C...

0 0 hvala 0
17 godina
Pre visoke temperature?

Evo ovako :

Maksimalna (tzv. normalna) radna temperatura ovom tvom Phenomu

je 70 :

Vidi Link : http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=20

Po meni - kao što ti je preporučeno naprijed uzmi neki cooler do 200-ak kuna,

stavi novu pastu, očišti sve od prašine i to je to.

Osim toga i sam si rekao da ti se pojavljuje plavi ekrančić - problem jel tako ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pre visoke temperature?

Daj pogledaj prvo dali ti je dobro lego hladnjak od proca na proc i u kakvom je stanju pasta...

To mi ide na zivce kod AMD i njihovih hladnjaka svi su isti. i dijele iste hladnjake sa svim procevima.  i onda neke hlade fenomenalno a neki se pregrijavaju. 

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?
Kolko imas ventilatora u kučištu?
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Monopol kaže...
Kolko imas ventilatora u kučištu?

Ne znam, stvarno.... =S

Ja mislim 2 ili 3... ;)

Uglavnom, ako je max temperatura 70, onda i nije toliko lose tih 73°C, jel? Ili, grijesim, pa je i ovih 70°C jako puno?

I, ako ova termalna pasta odlazi, hoce li se jos vise pregrijavati?

14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Ma nisu mu toliko bitni dodatni cooleri u kucistu koliko sam CPU cooler, neka ucini kako ste mu rekli (pasta i provjera da li je hladnjak dobro legao) i past ce temperature sigurno, osim ako nije clockan sto sumnjam, naveo bi valjda.

Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Nije clockan... ;)

Ma, sve je dobro sjelo... Ali, jbg, temp se ne mjenjaju... Pasta neznam jel ok, pise da je max temperatura 70, a ja u igricama imam 73... To znaci da mi se brze trosi procesor, a vec je 2 godine star, je li tako?

edit: vrtio sam prime95, nakon 15 sec testa na 100 posto cpu opterecenosti temp su bile 80C maticna, 79C proc..

edit2: vrtio stability test na everestu, vrtio ga 3 minute, i nisam se bojao vrtiti ga kao sto sam se bojao prime-a, makar je to isto, cpu bio na 100 posto opterecenosti, i gledajte temperature;

http://prntscr.com/39lfl

Ja mislim da sam u zadnji cas iskljucio test, a vi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 14:26 (DarkBoss).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Samo ti sredi pastu i propusi vent dobro pa nam javi. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Ma pasta jos moze drzati, siguran sam. A u colleru nema prasine, brzo se vrti. Nema uopce u PC-u prasine ;)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Gledaj, ako ti je u BIOS-u sve na default, ako se nigdje nije nista podesavalo dodatno po pitanju herca i voltaze, a CPU ti nije dodatno opterecen nekim procesima (ovo manje vise ni ne utice na temp tako znacajno, ali eto...) onda nema biti sta nego pasta i sam cooler.Kako mozes biti siguran da je sve s pastom ok?To ti je jeftino a moze te rijesiti puno muka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Ma nije opterecen sa previse procesa

na 1% je kad nista ne radim procesor, znaci jako malo procesa ;)

---

Ja ne znam promjeniti pastu, ali, reci mi samo jedno;

Ako su na 100 posto opterecenja sa prime-om i everest stability testom, mogu li dosta temperature porasti i u igricama, i skuriti proc?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
DarkBoss kaže...

Ma nije opterecen sa previse procesa

na 1% je kad nista ne radim procesor, znaci jako malo procesa ;)

---

Ja ne znam promjeniti pastu, ali, reci mi samo jedno;

Ako su na 100 posto opterecenja sa prime-om i everest stability testom, mogu li dosta temperature porasti i u igricama, i skuriti proc?

Ako ti Prime nije skurio nece ni igrice, Prime ti siluje procesor.Pastu je jako jednostavno staviti i to mozes pronaci na youtube ili izguglati negdje, a ako se ipak ustrucavas to sam uciniti obrati se bilo kom ko je barem 1 u zivotu mijenjao pastu i neces imati frke.Bitno je da se ne stavlja previse paste da se ne bi razlila okolo, i bitno je da se hladnjak ispravno montira, da sve sjedne kako treba.

14 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Ma znam... ali... prime mi je zagrijao procesor jako nakon 1-2 min rada, da sam ga ostavio jos toliko, proc bi doslovno zakuhao...

0 0 hvala 0
15 godina
Pre visoke temperature?

Reko si 2 godine 2 GODINE mjenjaj pastu odmah

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Pre visoke temperature?

Koji program je najbolji za nadzor temperatura komponenti? Najbitnije mi je da ima CPU,MBO,VGA,HDD prikaz temperatura. I da nije neki žderač resursa.

Ima možda koji desktop Widget za to?

Što se tiče temperatura Phenoma - to su prevelike temperature i točka. Skinuti hladnjak i staru termalnu pastu, staviti kap nove paste i rukom lagano pritisnuti hladnjak na CPU. Nakon toga ga skini i pogledaj da li se pasta rasporedila po cijeloj površini procesora/hladnjaka jer može biti da hladnjak ne naliježe dobro na CPU - vidio par slučajeva. Najbolje je kupiti hladnjak za 200 kn i miran si.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Lacko kaže...

Reko si 2 godine 2 GODINE mjenjaj pastu odmah

imam celerona od 2ghz doma, radi svaki dan bar par sati. znaš koliko ima iste komponente u sebi bez ikakvog diranja ičega? od 2005. radi super osim što ga familija redovito šopa virusima sa svih mogućih stranica

Trenutno se igra X3 Terran Conflict
15 godina
Pre visoke temperature?

ok imo sam i ja pentiuma koji ej radio 4 godine bez diranja paste icega.

a na ovom mom svakih 4mj mjenjam pastu. jer mi pocinju se dizat temp.

Ovaj se vise grije i druga je prica celeren se ne grije toliko. ajde promijeni pastu molim te pa javi. ne vrijedi pokusat rade daj 15kn za pastu nego 200za hladnjak

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
TomGun kaže...

Koji program je najbolji za nadzor temperatura komponenti? Najbitnije mi je da ima CPU,MBO,VGA,HDD prikaz temperatura. I da nije neki žderač resursa.

Ima možda koji desktop Widget za to?

Što se tiče temperatura Phenoma - to su prevelike temperature i točka. Skinuti hladnjak i staru termalnu pastu, staviti kap nove paste i rukom lagano pritisnuti hladnjak na CPU. Nakon toga ga skini i pogledaj da li se pasta rasporedila po cijeloj površini procesora/hladnjaka jer može biti da hladnjak ne naliježe dobro na CPU - vidio par slučajeva. Najbolje je kupiti hladnjak za 200 kn i miran si.

HWmonitor

14 godina
protjeran

imam i athlon 64 x2 black edition 5000, star 4 godine. pasta nikad mijenjana a pod igricama jezgre rade na 30-40 temperaturi. hebiga, nekad te sreća jednostavno hoće pa sve radi kako treba godinama

Trenutno se igra X3 Terran Conflict
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.10.2011 14:12 (skullscar).
15 godina
neaktivan
Pre visoke temperature?

Znam da je rijedak slučaj, ali da li si provjerio da li ti ploča ne šalje možda previsok napon na CPU?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Stoned Rider kaže...

Znam da je rijedak slučaj, ali da li si provjerio da li ti ploča ne šalje možda previsok napon na CPU?

Nisam provjerio, jer, ne znam kako. Na CPUZ pise ovako:

http://prntscr.com/3akql

(na 100 posto kad ga stavim, procesor na 100 posto)

13 godina
protjeran
Pre visoke temperature?
Ovako neznam zasto ti je problem promijenit pastu????

Ako kupis novi hladnjak opet ces morat kupit pastu tako da nećeš u tom slućaju uštedit ništa, možeš samo popušit 200 kn za hladnjak koji ti vjerovatno netreba.

Evo ti samo usporedba s mojim koji je slabiji al clockan, i da napon je ok

Napominjem da mi komp nije gašen od jućer od 6 navećer!!!!!
Test mi se nije dalo više držat, ajmo reć da poraste i na 70 °C al uzmi u obzir da su naponi dizani i da je clockan, serijski cooler i pasta stara 2 mj.

Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice