Power Problem

poruka: 2
|
čitano: 1.299
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Power Problem

Laptop Lenovo T61

Problem sa dovodom struje na matičnu ploču.

Njegov glavni konektor za napon ne prenosi struju u matičnu ploču i laptop neće da se upali niti daje znakove da mu je struja došla.

(Adapter, konektor za adapter..sve radi) struja dolazi do matične dalje ne.

Čudan neki laptop, ima dovod struje iz adaptera (lijeva slika u linku) te onda ima konektor za bateriju - punjenje i napajanje iz baterije putem istog konektora (desna slika u linku, desni konektor) te ima jos jedan konektor, koji kada je laptop sklopljen nicem ne služi.

Ali putem njega sam uspio spojiti napon i minus te se laptop pokrene a reakcija je ova, odmah se ugasi, te se ponovno upali i javi mi "Chritical low battery..." i onda se ugasi.

Znači ja sam uspio spojiti na nešto plus i minus ali ove preostale treba riješiti nekako da on ne laže sam sebe i javlja slab napon, kad ima dovoljan.

Kako da zaobiđem to, i da li netko ima sličan problem zna li itko rješenje. Slika:

[IMG]http://i39.tinypic.com/10h6bmb.jpg[/IMG]

Još malo detaljnije za one koji znaju:
Sa lijeve slike, crne žice (minus) imaju kontakt sa (pretpostavljam) minusom iz konektora baterije i ovog drugog konektora - s tim da na oba konektora sa jedne strane imaju samo dvije spojnice dok na drugoj strani ima 5, neznam zočno šta su te dvije a šta ovih 5 (ako mi i to netko može pojasnit) ali čini mi se da su dvije pozitivan, a jedna ili dvije od 5 negativne.... bubam

uglavnom htio sam reći da minusi imaju kontakta jedni sa drugima dok pozitivni nemaju međusobnog kontakta.

Postoji li način.

0 0 hvala 0
15 godina
Power Problem

Što se tiče minusa upravu si trebalo bi da bude galvanska veza između minusa sa punjača i onog sa baterije. A što se tiče plusa, vjerovatno ima na ploči nekakva zaštitna dioda, ili zavojnica, a možda i nekakav osigurač koji prenosi struju i koji je stradao, ili  nešto slično. Ako se kužiš malo u elektroniku možeš riješti problem, na slici se nevidi jasno šta je tačno koji dio, pa zato instrument (unimer) u ruke i traži po ploči gdje je problem.

LOL
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice