Bavim se 3D modeliranjem, počeo sam s Google SkatchUp-om jer je iznimno jednostavan. Trenutno se zabavljam s AutoCAD-om. Napravio sam model kuće koji ima 20-ak MB i imam velikih problema pri baratanju s takvim file-om u AutoCAD-u. Snalazim se zasad na razne načine, ali bih se s time htio malo ozbiljnije pozabaviti pa razmišljam o nabavi kvalitetnijeg računala za takve stvari. Vidio sam nekoliko postova na tu temu, ali su uglavnom nabrojane razne konfiguracije računala, od kučišta pa do tipkovnice. U trgovinu ne ne pomišljam otići pa pitati trgovca za savjet. Mislim da bi mnogima i meni posebno koristilo ako bi netko tko se razumije u funkcioniranje računala odvojio vremena i opisao što to jedno kvalitetno računalo treba sadržavati za 3D modeliranje. Pri tome ne mislim na model pojedine komponente pa da odem ko blento tražiti to a da neznam zašto, nego što to pojedina komponenta mora sadržavati za optimalan rad i zbog čega. Npr. Grafička mora imati takve i takve karakteristike zbog toga i toga, i tako za sve potrebne komponente. Također bi mi puno značilo da netko objasni optimalizaciju komponenti, tj. znam da mi nema smisla uzeti 6GB radne memorije, a slabu grafičku ili procesor itd. Hvala na trudu svakome tko se upusti u ovo. Poslužit će mi i dobar link ako već postoji nešto kvalitetno na ovu temu 
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Nisam strucan za 3D ali generalno ovako:
- graficka obavezno od atija firegl ili od nvidije quadro jer su optimizovane za profi aplikacije
- Sto vise rama
- Procesor koliko imas para.
Ostalo manje vise nije toliko bitno.
Naravno i neka kvalitetna ploca na koju ces to sve staviti. Racunaj da ce ti trebati lijepa svota da sastavis takav racunar a da je sve uravnotezeno.