Postavke za Linksys WRT54GS v1.1 kao repeater

poruka: 9
|
čitano: 2.364
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
postavke za Linksys WRT54GS v1.1 kao repeater

Trenutno koristim najobičniji router D-Link koji ima 4 porta i wlan (router bez vanjske antene).

(ovaj router je toliko jednostavan da na njemu ne mogu mjenjati nikakve postavke).

Htio bi da susjedu omogućim da se spoji kod mene na wlan ali signal od D-link routera je preslab (susjedova kuća udaljena 10-15 m)

Htio bio dodatno na dlink lan kabelom spojiti WRT54GS i koristiti njegow wlan jer ima puno veći domet.

Nije problem da WRT54GS bude kod susjeda u kući i prima wifi signal i ponavlja ga (ako uopće ovaj model može biti repeater).

Kako ovo odraditi i jel zna netko me provest kroz postavke koje moram promjeniti na routeru Linksys WRT54GS?

Napominjem da o routerima i mrežnim postavkama nemam gotovo nikakvog znanja i da mi doslovno treba nacrtati :)

Napomena:

D-link mora ostati uključen pošto oba kompa preko LAN kabela ne mogu spojit direktno na WRT54GS (router uopće ne prepoznaje kad utaknem lan kabele od kompa)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Digni OpenWRT ili DD-WRT na taj router i onda možeš čuda radit s njime, uključujući i ono što trenutno želiš (client / repeater).

Koje kabele koristiš? Moraju biti patch (straight-trough) odnosno imati žice iste boje na obje strane.

Možda imaš crossover pa ti zato veza ne radi kad spojiš WRT sa kompjuterom.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 14:22 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Postavke za Linksys WRT54GS v1.1 kao repeater

i planiram staviti dd-wrt samo nisam siguran da li ću znati napraviti postavke da to sve funkcionira.

Kabele koristim patch, probao sam i drugi kabl da mozda nije do loseg kontakta ali ne funkctionira.

Kad bi mi LAN portovi na WRT54GS bili OK izbacio bi ovaj šugavi D-Link router.

Evo sada sam na poslu i router WRT54GS mogu spojit na komp na poslu i prijavit se na 192.168.1.1 ali kod kuce kad spojim komp preko lan kabela na port 1 samo blinka i nema uopce kontatka između kompa i routera.

Kod kuće imam 2 kompjutera i nijedan nema kompatibilnu LAN karticu koja funkcionira s Linksys routerom.

Probat cu stavit neke druge drivere na LAN karticu na komp kod kuće ali mislim da nece pomoci.

Moj noviji komp:

rocesor AMD APU A10-5800k

Ploča MSI A78M-E45

RAM Kingstone 1x4GB (1600 MHz CL9)

Kućište/napajanje 420 Watt LC power mATX (front usb 3.0 i HD Audio)

Disk je trenutno u kompu Samsung F4 (2 Terabajta)

DVD Pržilica LG

Win 7 Ultimate 64 bit

Najnoviji bios od MSI i driveri

Stariji je komp:

Procesor dual core AMD 6000+ (2x3,0 GHz)
Matična ASRock K10N78D (AM2+/AM3 slot)
RAM DDR2 2 GB (Corsair 800 MHz)
Grafička AMD/ATI HD 5450 (Saphire HD 5450 512 MB)
HDD 250 GB
Kućište Midi Tower (Neon), Napajanje 500 W (Neon)

15 godina
neaktivan

Na kojem subnetu si kod kuće? Isto 192.168.1.x?

Da li imas upisane fiksne IP adrese na karticama? Možda koristiš drugi subnet ili DHCP server nije uključen na WRT-u pa ne dobiješ adresu.

Čim router blinka znači da nešto ide, vjerojatno samo nije dobro podešeno.

Napiši što ti "ipconfig/all" ispiše u cmdu kad probaš na svojim kompjuterima.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.6.2014 16:01 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Riješio sam problem i sada mi komp prepoznaje router preko LAN kabela.

Izašao je nedavno novi driver za Realtek LAN karticu na ploči i čim sam ga stavio komp je prepozno router.

Spojio sam WRT54GS Router i na stolu je pored kompa. Na njemu je Openwrt sistem i pojačao sam wireles na maksimum ali još uvijek mi je preslab signal.

Htio bi da sused u svojoj kući može koristiti moj wifi ali signal je dosta slab. Kuće su udaljene 10-ak metara jedna od druge ali ima dosta zidova/prepreka između.

Ima li kakvo jednostavno riješenje za pojačanje signala i bi li pomoglo da router prebacim u drugu sobu (imao bi 2 prepreke/zida manje).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napravi Helix antenu.

Sve dijelove mozes naci u Pevecu (osim RP-SMA konektora) za 50 KN.

Frend i ja smo umrezili dva stana na udaljenosti od 100 metara sa zgradom izmedu i link je stabilno radio uz ping od 2ms.

Speedtest je pokazao 12 Mbps download sto je limit ADSL veze na drugom kraju, a ne samog linka.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Postavke za Linksys WRT54GS v1.1 kao repeater

Da li na WRT54GS mogu staviti ove antene od 8 dbi?

http://www.edigital.hr/Dodaci/TP-LINK_TL-ANT2408CL_antena_8dBi-p29727.html?bid=&partner=10001

I da li bi je dovoljna jedna ili moram staviti obadvije i koliko bi s tim dobio bolji/jači  signal?

11 godina
neaktivan

Jel mi može itko potvrdit da li antena ova antena od TP-Link pase na moj router?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozes. Trebalo bi staviti dvije ali mozes i sa jednom ali moras staviti opciju TX/RX da je na istoj anteni.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice