oh, sorry! Krivo sam te razumio!
Ali uostalom, nisam ja kupovao kondenzator, kupio ga je tip koji je popravio ploču :-) (Sound & Vision RTV servis)
oh, sorry! Krivo sam te razumio!
Ali uostalom, nisam ja kupovao kondenzator, kupio ga je tip koji je popravio ploču :-) (Sound & Vision RTV servis)
Koliko se obično naplaćuje? Imam Gigabyte P35-DS4 na kojoj mi se čini da je kondenzator probio. Problem je što se ne vidi na kondezatorima, pa bih to sve trebalo ispitati i pogledati da li se isplati uopće.
Meni je gospodin naplatio 160 kuna, a zamijenio je cijelu grupu kondenzatora oko procesora, oko 6-7 njih. I to je bilo BEZ dijagnostike, budući da sam samostalno dijagnosticirao problem. Sa testiranjem i zamjenom, vjerojatno bi cijena išla i preko 250-300 kuna
EDIT:
Pozz...
Kod vadjenja kondenzatora tj skidanja sa maticne; kojim alatom je to najbolje uraditi i kojim redom?
Nisam profesionalac, ali bih rekao da je najbolje lemilicom odlemiti oba kontakta istovremeno & jednostavno skinuti kondenzator sa ploče.
Hvala vam lijepo na ponudi, ali problem sa kondenzatorima sam riješio prije više od godinu dana, samo sam odgovarao na pitanje o vađenju kondenzatora. Nego, kad ste već spomenuli, da li je to ATX mašina?
da...skužio sam poslje... :D...brzopletost... da ATX je...
EDIT:
Da li kondenzatori 16V i 1500 mikro farada mogu biti zamijenjeni sa 16V i 2200 mikro farada i drugi 6.3V 3300 mikro farada sa 16V 3300 mikro farada?
Pozdrav, da ne otvaram novu temu..
Imam asus p5b deluxe maticnu (775), na kojoj su procurila 2 kondica, a neki su i malo napuhani, sad kad sam iso promjenit bateriju , pojavio se problem da nece upaliti, samo bipka...
koristim seasonic napajanje, pa ne znam koji bi razlog bio sem starosti :/
Sad , zanima me , ak dam u neki RTV servis, da mi ne zaleme neke losije kondice, jel mi bolje da sam kupim, koje i gdje? (Zagreb)
Znam da bi mozda za tu cjenu mogo kupit rabljenu plocu, ali se opet bojim, da ne kupim, pa za mjesec dana opet imam problem sa kondicima :/