Pokvarena Matična, zamjena kondenzatora

poruka: 40
|
čitano: 19.669
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Pokvarena Matična, zamjena kondenzatora

oh, sorry! Krivo sam te razumio!

Ali uostalom, nisam ja kupovao kondenzator, kupio ga je tip koji je popravio ploču :-) (Sound & Vision RTV servis)

13 godina

Koliko se obično naplaćuje? Imam Gigabyte P35-DS4 na kojoj mi se čini da je kondenzator probio. Problem je što se ne vidi na kondezatorima, pa bih to sve trebalo ispitati i pogledati da li se isplati uopće.

13 godina
neaktivan

Meni je gospodin naplatio 160 kuna, a zamijenio je cijelu grupu kondenzatora oko procesora, oko 6-7 njih. I to je bilo BEZ dijagnostike, budući da sam samostalno dijagnosticirao problem. Sa testiranjem i zamjenom, vjerojatno bi cijena išla i preko 250-300 kuna

12 godina
neaktivan

EDIT:

Pozz...

Kod vadjenja kondenzatora tj skidanja sa maticne; kojim alatom je to najbolje uraditi i kojim redom?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 4:28 (ilRe).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nisam profesionalac, ali bih rekao da je najbolje lemilicom odlemiti oba kontakta istovremeno & jednostavno skinuti kondenzator sa ploče.

14 godina
neaktivan

imam ti ja compaq matičnu slot 1, ako ti to pomogne...iz konfe sa slike

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hvala vam lijepo na ponudi, ali problem sa kondenzatorima sam riješio prije više od godinu dana, samo sam odgovarao na pitanje o vađenju kondenzatora. Nego, kad ste već spomenuli, da li je to ATX mašina?

14 godina
neaktivan

da...skužio sam poslje... :D...brzopletost... da ATX je...

12 godina
neaktivan

EDIT:

Da li kondenzatori 16V i 1500 mikro farada mogu biti zamijenjeni sa 16V i 2200 mikro farada i drugi 6.3V 3300 mikro farada sa 16V 3300 mikro farada?

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.9.2013 19:48 (ilRe).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, da ne otvaram novu temu..

Imam asus p5b deluxe maticnu (775), na kojoj su procurila 2  kondica, a neki su i malo napuhani, sad kad sam iso promjenit bateriju , pojavio se problem da nece upaliti, samo bipka... 

koristim seasonic napajanje, pa ne znam koji bi razlog bio sem starosti :/ 

Sad , zanima me , ak dam u neki RTV servis, da mi ne zaleme neke losije kondice,  jel mi bolje da sam kupim, koje i gdje? (Zagreb)

Znam da bi mozda za tu cjenu mogo kupit rabljenu plocu, ali se opet bojim, da ne kupim, pa za mjesec dana opet imam problem sa kondicima :/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice