Otkako je počela zima (?!), komp mi se ponekad neće bootat. Evo procedure:
- Upalim komp; power lampica svijetli; HDD lampica svijetli oko 5 sekundi; "beep" se ne čuje; ventilatori i diskovi se vrte normalno; monitor ostaje u stand-by modu (lampica na njemu samo titra).
Pritisak na tipku Reset na kućištu - problem riješen, POST se pojavljuje, komp se boota normalno, ALI:
- Ugasim komp; upalim ga za sat vremena; opet isti problem (kako kada, "kako mu dođe"
).
A zašto sam spomenio zimu? Zato jer mi se po ljeti to NIKAD nije desilo (možda zbog veće temperature sobe i smanjene vlage zraka, tj. kondenzacije vlage na ploči i memoriji
).
Komponente:
- ASUS A7V8X-X ploča = BIOS na najnovijoj verziji (1013), baterijica jednom zamijenjena
- ATi Radeon 9700 = AGP 8x, 128 MB DDR, hlađena GlacialTech NorthPole 1000 (pasivni blok + kartica s 2 ventilatora ispod)
- 768 MB DDR = 3x 256 MB
- 400 W napajanje
- Pri. Master: WD Caviar Blue 160 GB (IDE)
- Pri. Slave: (ništa)
- Sec. Master: ASUS DRW-1814BL pržilica (IDE)
- Sec. Slave: još jedan WD Caviar Blue 160 GB (IDE)
- Win XP Pro SP3
Boot-sekvenca:
- Floppy
- Prvi HDD
- Pržilica
- Network
Starosti komponenti (inače, komp je sad već hyper-star
):
- Ploča = 7 godina
- Baterijica = oko 3 godine
- Grafička = ??? (kupljena rabljena)
- Memorija = 6-7 godina
- Napajanje = 7 godina
- Prvi HDD = par tjedana
- Pržilica = 2 godine
- Drugi HDD = 3 godine
Dakle, postoji li način da se to nekako riješi (recimo, preko BIOS-a), ili ipak ploča/memorija/grafička/šta li već ide u smeće? Gledo sam slične postove, ali svi su riješili takve probleme na banalne načine (zaboravili ukopčat taj-i-taj kabel, itd.)...
Eto, nije baš neki problem (samo maznem po Resetu - imao sam i gorih problema, recimo komp nije prepoznavao HDD), ali ipak... Tako je to kad pokušavaš spasit "brod-koji-tone"... 
Hvala unaprijed!