Pcie-X16 , ali radi u x4 modu !!

poruka: 16
|
čitano: 2.927
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim pomoc .... imam Asrock 870 Extreme3 koja ima podrsku za x16 grafe , i imam Sapphire HD4830 512 mb , no prvo kad sam pogledao pisalo mi je da podrzi x16 mod , ali radi u x8 modu pa sam pomislio da sam stavio u krivi pcie utor , kad sam zamjenio opet je bilo isto samo što je bio 1.1 pcie pa sam vratio i sad kada sam vratio sada mi je na x4 modu !!! 
Kako da rjesim taj problem , molim vas odgovorite !
Hvala 

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pcie-X16 , ali radi u x4 modu !!
Intel Core i7 kaže...

Molim pomoc .... imam Asrock 870 Extreme3 koja ima podrsku za x16 grafe , i imam Sapphire HD4830 512 mb , no prvo kad sam pogledao pisalo mi je da podrzi x16 mod , ali radi u x8 modu pa sam pomislio da sam stavio u krivi pcie utor , kad sam zamjenio opet je bilo isto samo što je bio 1.1 pcie pa sam vratio i sad kada sam vratio sada mi je na x4 modu !!! 
Hvala 

Možda da pogledaš opcije u BIOS-u ?

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
14 godina
neaktivan
Intel Core i7 kaže...

Hvala 

U BIOS-u namjesti

EDIT:prestigao me kolega

xf:donatorbubrega steam:donator_bubrega R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.11.2011 21:09 (donator_bubrega).
16 godina
neaktivan

Pogledao sam i stavio sam bio na PCI-e na pcie express ali opet mi je isto -.- ...

90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel Core i7 kaže...

Pogledao sam i stavio sam bio na PCI-e na pcie express ali opet mi je isto -.- ...

Ma zasigurno ima koja opcija.
Probaj stisnut Ctrl+F1 kad uđeš u BIOS da ti se pokažu dodatne opcije pa možda i iskopaš nešto. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
16 godina
neaktivan

Nema niceg pod CTRL+F1 :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Još netko ?!? Pokušao sam i clear cmos ali nista :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li imas kakav dodatni device spojen na jos neki pciex na ploci? To ti moze rusit brzinu jer se pocne djelit lane-ovi sa pciex1 portom..

Uslikaj kuciste iznutra, cpuz,  i  par slika bios-a, upload-aj, pa cemo vidjet kaj dalje.

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probaj malo "promrdat" grafičku dok je na matičnoj, imao sam isti problem i ovako sam ga riješio.

Jhva Elohim Meth.
16 godina
neaktivan

Imam i 2 pcie -x slota premjestao sam bio ali opet isto -.- .... Evo slika iz biosa i kucista ( Slike bas nisu najbolje neam neku dobru kameru :S )

Bios Bios
Kuciste Kuciste
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 11:25 (Intel Core i7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Cuj sudeci po biosu i portu gdje je stavljena grafa, sve bi trebalo biti u redu, buduci da si radio clear cmos, i nista se nije promijenilo, odi na ovaj link, povuci i instaliraj zadnji bios. Tu ti je pojasnjeno kako flashat, link.

RAKIA connecting people!
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2011 11:45 (gymboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Bios mi je updatean prije nekoliko tjedana tako da je verzija dobra :S

17 godina
neaktivan

Hmm, zanimljivo, probaj izvadit grafu, ram i cmos bateriju, ostavi tako 10-15min (hint-popi kavu) vrati sve unutra, palcevi u saku i botaanje/provjera u gpu ili cpuz-u... Ako to ne prodje, onda prodji jos jednom detaljno kroz bios i procackaj. Nazalost, ja sam imao jedanput asrockicu, radi 100kn da sam usparao, mucila me 2mj, i onda sam nazvao ADM i rekao da sam radi te ploce mjenjao i grafu i ram, i da mi dalje slika puca na 3dmarku i nekim stvarima, a imao sam i ATI i Nvidia-u... Decki su mi dali uz sitnu nadoplatu gigabyte p35 DS3, i dan dns imam tu plocu, jednom rijecju, never again asrock!  

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ali što je još najzanimljivije fps u igri nista se nije promjenilo , kao da softver ima neki bug i krivo očitava , zato jer mi radi isto ko i dok je bilo dobro -.- .. ne primjecujem nikakve promjene :S

14 godina
neaktivan
Ja imam isti prblem konfa iz moj pc mozda je samo neki bug.
14 godina
neaktivan

Asrock je malo u banani, dok sam imao Gigabyte plocu bez problema sad drzao proc na 2.6 GHz a sad ne mogu dalje od stock brzine od 2.0 GHz. Imam Asrock 939A790GMH.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice