PCH temp - 54C, pre vruce ili ne?

poruka: 5
|
čitano: 1.780
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
PCH temp - 54C, pre vruce ili ne?

Imam u PC-u gigabyte z87m-d3h maticnu plocu. Naime do sad je na njoj bila gtx660ti windforce x2 sa otvorenim hladnjakom pa kako je hladnjak gurao zrak oko sebe puhao je i po chipsetu koji je tada radio na 42-43C u idleu. Kad se graficku makne ili kad se ugradi karticu s turbinskim hladnjakom idle PCH temperatura skoci na 52-54C. U loadu je jos hladniji jer se tada noiseblocker koji stoji napred vrti na 2000rpm. U idleu je kuciste puno svjezeg zraka ali nista direktno ne puše prema chipsetu. Interensira me, ako je gigabyte predvidio toliki mali hladnjak kao zadovoljavajuce dobar da li bi se trebao brinuti oko ovolike temperature chipseta? Hladnjak je na dodir vruc, ne mogu zadrzat prst na njemu. To je ovaj najmanji desno od pci slota. 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: PCH temp - 54C, pre vruce ili ne?

http://www.intel.co.jp/content/dam/www/public/us/en/documents/design-guides/8-series-chipset-pch-thermal-design-guide.pdf

strana 11, tablica 3-1, Tcase-max 104 C 

znači da nebi trebal imat briga, ali neznam di je taj senzor za pch temp. na matičnoj pa bi moglo biti da je temp. u stvarnosti malo veća od ovih 52-54 koje dobivas.

Ali mislim da se nebi trebal zabrinjavat.

----------Jesse,we need to cook 8)
15 godina
BobbyZ kaže...

http://www.intel.co.jp/content/dam/www/public/us/en/documents/design-guides/8-series-chipset-pch-thermal-design-guide.pdf

znači da nebi trebal imat briga, ali neznam di je taj senzor za pch temp. na matičnoj pa bi moglo biti da je temp. u stvarnosti malo veća od ovih 52-54 koje dobivas.

A jedan momak na overclock.net-u mi je rekao da njemu radi na 62 vec 6 mjeseci bez problema. Ma iskreno, garancija je tu, neka crkne ako hoce xd. Nebi rekao da je puno visa temp, ovako na dodir mozes zadrzat prst 5-10 sekundi, to je taman 50-ak C

14 godina
protjeran
athlon64 kaže...
BobbyZ kaže...

A jedan momak na overclock.net-u mi je rekao da njemu radi na 62 vec 6 mjeseci bez problema. Ma iskreno, garancija je tu, neka crkne ako hoce xd. Nebi rekao da je puno visa temp, ovako na dodir mozes zadrzat prst 5-10 sekundi, to je taman 50-ak C

nista se ne brini cipset podnosi i prek 100°c! to su ti sve normalne temperature, meni se evo trenutno przi na 45 u idleu, na x79 cipsetu pak na 65°c itd!lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
15 godina
Stjepanj kaže...

nista se ne brini cipset podnosi i prek 100°c! to su ti sve normalne temperature, meni se evo trenutno przi na 45 u idleu, na x79 cipsetu pak na 65°c itd!lp

Odlicno. Onda sam miran :) 

Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 14:59 (athlon64).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice