Na PC-u slika kasni na TV u odnosu na Monitor

poruka: 7
|
čitano: 3.859
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Da li možda postoji kakvo rješenje da odaziv slike na TV-u bude jednak kao i na monitoru. Monitor je spojen na komp sa DVI kabelom od 5m, dok je TV spojen HDMI 2.0 kabelom od 1m.

Dok se gledaju filmovi, nekad zna biti baš iritantno kad slika i zvuk nisu sinkronozirani, dok kod video igara je nemoguće uopće igrati. Npr. kad se skreće lijevo desno, kasni par stotinki u odnosu na monitor, a to je puno. Ima ko kakvo rješenje ili je do TV-a. S tim se borim već jako dugo. TV je Philips 32PFL6007K, a Monitor BenQ RL2755HM

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

tv ti ima prevelik input lag... i zato je tv-tv, a monitor-monitor... 

sto se tice audia, ako saljes i zvuk preko hdmi-a na tv, onda neces imat problema... 

0 0 hvala 0
14 godina

Ne, zvuk nejde preko HDMI-a. Znači nema pomoći za input lag? Možda kakvo softwersko riješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Na PC-u slika kasni na TV u odnosu na Monitor

razni prijemnici imaju opciju podešavanja kašnjenja zvuka, +/- .. ako ima, podesiti. Kao i isključit efekte, probati raw i sl. pa do tog da ponekad uzrok može biti kabel ili hdcp. TV nije monotor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina

Ma dobro zvuk više manje nije bitan, već slika dok pomičem miš lijevo desno. Nisam siguran da bi novi kabel pomogao, jedino neko softwersko rješenje ako postoji. Idem Guglat

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Isključi " post procesing" slike , na televiziji

0 0 hvala 0
14 godina

Lol, bio sam u opcijama TV-a valjda 500 puta i neznam kak mi je promakla opcija "Igre i računalo" Nakon uključivanja sve radi jednako kao i na monitoru. (SOLVED)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice