PC se vise neda upaliti

poruka: 18
|
čitano: 1.950
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
odjavljen
PC se vise neda upaliti

Kupio sam rabljenu graficku MSI GTX 560 Ti  twin frozr II 2GD5 i novo PSU AKYGA 450 W. Spojim sve jucer i do dns sam se zezao sa instalacijom drajvera i programa, posto sam reinstalirao win. 

ugl. problem se desio kad sam igrao igricu CS 1.6 i samo se komp ugasio i vise se nece upalit. imao sam slusalice na usima pa nisam cuo kako je zvucalo... inace prije toga sam u windowsu pokusavao da mi ocijeni komponente (i odmah je provjeravalo directx, itd., tj. graficku) i pc se restartao. pokusao sam opet ali desilo se isto. pokrenuo sam i performance test i isto kad je dosao red da se testira graficka pc se restartao. razmisljam si.. tu je potrebna snaga kod ocijenjivanja i kad dodje red na grafu, ventilatori na grafi se pocnu brze vrtjet i restarta se pc.. zakljucujem da je psu slabo. zanemario sam to i odlucio igrat cs malo kako sam napisao gore i nakon kojih 15 min se pc ugasio i vise se nece upalit. pogledao sam na mbo da nije pukao koji kondenzator ili nesto, ali nije kolko vidim. isto i na psu nije nista puklo unutra.. a nekako kad sam se priblizio ventilatoru od psu osjetio sam da nesto smrdi kao da se nesto zapalilo.. nisam znao da li je to od topline ili sto jer nista nisam primjetio da je puklo id kondenzatora i ostalog.. 

sad me zanima da li je moguce da je psu riknulo i da li je mozda povuklo jos nesto ili je mozda nesto 2. u pitanju? :/

mozda sam malo nespretno napisao ali pisem preko moba, pa... ako nesto jos treba pitajte 

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 21:14 (lux3320).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

Napajanje.crklo i povuklo ko zna sto sa sobom

Seriously?
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
PC se vise neda upaliti

aaa :/

da li mi vrijedi garancija za to?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

Da naravno. Mozes pokusati provjeriti dali uopce daje ikakvu struju. Pomiriši i graficku. I zasto si kupio to sranje jeftino od.napajanja? Cini mi se da je ta grafa too much za njega

Seriously?
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 21:27 (compov).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
PC se vise neda upaliti

ma osjetio sam samo kod psu-a. kako da to provjerim? ili je do mbo ili do psu-a + ako je nesto povuklo..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

Izvadi napajanje odi u drugu sobu pa ga pomirisi. Za ostale komponente nemora bit da je povuklo i nemora bit da bi i smrdile ako i je. Stavi kvalitetnije napajanje pomoli se bogu pa ga upali

Seriously?
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
PC se vise neda upaliti

A ono.. psu malo smrdi izmedju novoga i jako zagrijanog.. ne znam ni sam vise.. miris polako nestaje..

nemam psu koje bi pasalo na ovu mbo

ah, najvjerojatnije ce ici pc na servis da mi oni provjere u cemu je problem jer ja nemam kako provjerit..

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

Zar u ovakvim situacijama ne bi trebalo doći prvo do BSOD-a?

Ja bih probao prvo sa drugim napajanjem, pa tek onda vidjet što dalje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

Pametna i najjeftinija odluka. Javi nam sto je bilo. Hvala

Seriously?
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Re: PC se vise neda upaliti

Posto nije doslo do bsod-a, to mi jos vise govori da je do napajanja..

javim rez...

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.4.2015 22:03 (lux3320).
11 godina
odjavljen
PC se vise neda upaliti

Otislo je napajanje, da. Sva sreca pa nije nista povuklo sa sobom. Oce ko kupit neispravno napajanje - ko novo?! :D 50 kn mi je racunan servis ako koga zanima...

0 0 hvala 0
13 godina

Kako si uspio uopće i spojiti PCI-E priključke na grafičku s tim napajanjem? Prema specifikacijama ono nema niti jedan PCI-E kabel i ima samo 2 molexa.

Inače, prema recenzijama samo ta kartica može povući i preko 200 W na potpunom opterećenju, a od tih 200 W nekih 80-90% ide na 12 V rail, što je približno maksimumu onoga što tvoje napajanje može isporučiti na tom railu (240 W). To napajanje je isključivo za office računala i eventualno konfiguracije s grafičkama iz početnog ranga. Osobno ne bih stavljao ništa jače od R7 240 i GT 740, ali tehnički bi trebalo pogoniti i R7 250 i GTX 750.

11 godina
odjavljen
PC se vise neda upaliti

Otislo napajanje. servis me dosao 50 kn. srecom nije nista povuklo sa sobom. posto imam garanciju na napajanje overseas ce mi ga pokupit pa cu vidjet sta ce bit... mozda mi ga poprave ili dobijem novo, a moguce je i da mi vrate takvo kakvo je.. xd ko zna, mogu probat pa cu vodjet :p

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

zasto te kostalo ako imas garanciju?

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Sadrzavalo je 1 6-pinski konektor, a 2. sam kupio.

11 godina
odjavljen

Jer sam PC odveo u servis gdje je inace sklapana cijela konfa i tamo imam kod njih vecinsku garanciju na komponente, izuzev onih koje sam mijenjao. psu je kupljeno preko web-a (centro.hr)

11 godina
neaktivan
PC se vise neda upaliti

trebao si onda u centro dati napajanje ne cijeli komp nositi na servis 

0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Nosio sam radi toga da provjere da nije jos nesto otislo radi napajanja

a i pitanje hoce li mi se priznat garancija. nisam nista napisao sta je bilo, ovo ono, nego da napajanje ne radi. overseas bi mi trebao pokupit napajanje o trosku centro.hr-a

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice