Pad FPS-a u igri. Pregrijavanje? Graficka?

poruka: 7
|
čitano: 1.338
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Lijep Pozdrav!

Imam jedan problem koji nikako da rjesim i ne znam vise kome da se obratim. Naime radi se o tome da svaki put kad upalim igru koju igram godinama, tj kad krenem igrati FPS koji mi je inace bio izmedju 80-100 mi nakon 2min igranja padne na 30-35.

Vise nisam pametan..mislio sam da je do hladnjaka jer se ventilator prestao vrtiti, danas sam kupio novi za 200kn od Katane i dalje mi je FPS na 30-35 i nemoguce je igrati sve trza.

Dali je mozda do graficke kartice? ili neceg drugoga? graficka se vrti sasvim normalno i ne proizvodi nikakve zvukove nit ista..( nvidia 9500 GT 512mb )

Ali ima nesto u sto nisam siguran kad dotaknem sabirnicu od maticne ploce nekako djeluje pregrijano i ne mogu drzati prst na njoj duze od 5sekundi jer bi se opekao. Dali je mozda do toga?

Nisam neki kompjuteras znam samo osnove, nadam se da mi netko moze pomoci, hvala unaprijed.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:14 (Enko Lapu).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

instaliraj ovaj free programcic Speccy, pogledaj temperature pa nam daj screenshot glavnog menija! ili ako si vec upoznat s nekim drugim monitoring programima tipa hw monitori itd...bilo bi pozeljno ss dok si na desktopu i recimo nakon igranja dok ti se desava fps drop!

edit: probaj s drugim monitoring alatom..

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 13:58 (Stjepanj).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

[IMG]http://i62.tinypic.com/2cprwwg.jpg[/IMG]

[IMG]http://i60.tinypic.com/2d6l4eo.jpg[/IMG]

Evo stari. I da nadodam..ne znam ako ce biti od koristi danas je stavljena nova pasta na procesor i sabirnicu od graficke. 

Ne vidim nikakvu razlika prije igranja i tijekom igranja preko ovog programa, da nije do windowsa mozda? da ih reinstaliram?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 23:19 (Enko Lapu).

0 0 hvala 0
14 godina

Visoke temp (70-90 C) su normalne za northbridge.Pogledaj ram ili hdd.Moze biti i do napajanja.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 16:41 (ivanzu).
Moj PC  
0 2 hvala 0
14 godina

Probaj ipak HWInfo

Imas graf, a mozes vidjeti i sto se desavalo prije nego si kliknuo Alt+Tab.

A i istovremeno pratis sve vazne temperatrue: CPU, GPU...

Frekvencije procesora, graficke....

http://www.hwinfo.com/img/HWiNFO64_sensors2_2.png

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.5.2014 17:18 (CyberDemonVZ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Aj ti meni prvo reci na kakvu si sabirnicu stavljao pastu. Ili si pobrkao pojmove ili si stavio paste gdje ona nikako ne bi smjela ići.

Twitter: @191x7
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Znaci, evo danas sam probao i sa reinstalacijom windowsa, FPS je i dalje 30-35, napajanje je novo od 450W, jedino ram ili hdd kao sto kazes, ili nesto trece, najrađe bi ga bacio kroz prozor koliko mi je živaca popio u ovih par dana..

Pasta je stavljena na sabirnicu od maticne ploce, i to nisam ja radio nego stručna osoba, on mi je rekao da je to "sabirnica od maticne" bilo je vec paste na njoj kad ju je izvadio, ali je bila nekako osušena, zapečena ne znam ni sam kako da se izjasnim, rekao je da mora staviti novu. ugl ta sabirnica je i dalje toliko topla da ne mozes drzati prst na njoj dulje od 5 sekundi, sad ne znam dali je to normalno da bude tako vruca ili nije, dali je mozda do toga ili do rama ili hdd, ili jednostavno do graficke vise ne znam ni sam...hvala na pomoci svejedno probat cu s ovim programom pratit temperaturu pa cu postati ako bude neka razlika velika

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice