Dali itko zna kako otključati bios koji je pod šifrom. Treba mi da promjenim redosljed bootanja uređaja(sad boota sa hard diska,a stavio bih da boota sa cd-a). Instalira bih na njega linux jer je pentium II pa da mi bude kao server ili firewall?
Otključavanje biosa
- poruka: 13
- |
- čitano: 14.322
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali itko zna kako otključati bios koji je pod šifrom. Treba mi da promjenim redosljed bootanja uređaja(sad boota sa hard diska,a stavio bih da boota sa cd-a). Instalira bih na njega linux jer je pentium II pa da mi bude kao server ili firewall?
Izvadi bateriju BIOSA na oko 5-7min!
A zna ti nekada biti napisan password negdje na napajanju!
-stara škola servisera računala-
f 12 ili f 8 i izabereš s čega želiš botat
f 12 ili f 8 i izabereš s čega želiš botat
Neće samo mi da izbor za safe mode,normal windowse i sl.
Izvadi bateriju BIOSA na oko 5-7min!
A zna ti nekada biti napisan password negdje na napajanju!
-stara škola servisera računala-
Sutra ću probat sa baterijom.
Pogledaj na netu...
Imaš dosta "alata" za traženje tih passworda za određeni bios, pogledaj koji imaš bios, na net, skineš alat, u dos (neke možeš pokrenuti i u win...) i pročitaš koji ti je pass...
Baš sam neki dan koristio jedan od njih... XD
Predloži neki alat
Izvadite bateriju.
Najbrze i najlakse ako racunalo nije pod garancijom.
Uz to ako je starije od 3 godine stavi se nova.
Tip CR2032 kapaciteta 235mAh ili vise, bilo cija.
Pozdrav
Mom frendu je isto tako bio zaključan i šifra mu je bila 1 2 3 4 i tak na te šeme, ili 0 0 0 0 , probaj od tog nešto ako neće onda vadi bateriju.
postoje za neke biose i defoult pass bez obzira koji je postavljen. Kao neki back door.
Moj prijedlog, nađi Clear CMOS jumper, izvuci plastičnu kapicu s njega i prebaci je na susjedni jumper. Pričekaj par sekundi i vrati kapicu na staro mjesto.
Za to će trebati otvarati kučište, ali mislim da će raditi. Tako resetiraš cijeli BIOS i samim time se ukloni password protection.
Odlično bi bilo imati knjižicu od matične ploče gdje sve to piše, ali kako je komp nešto stariji, sumnjam da je imaš... :)
Hvala svima problem je riješen brisanjem CMOS-a.
uf... vidim da kasnim... XD
program... hm... recimo "cmospwd"... dobra podrška za većinu biosa...
ali budući da si riješio problem... palac... :D