Otisla maticna?moguce kratki spoj?

poruka: 7
|
čitano: 3.005
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

ovako kod susjeda...njegov mali je udario nedavno od uticnicu od struje i kaze da je rekao kad da je nesto puklo..tako mali kaze..i dosao sam kod njega,prilikom paljenja pokaze se samo ime monitora LG i zatim monitor blica svijetlo dolje nije vise plavo nego zuto...bios se ne dize i komp radi ali se ne moze ugasiti...stavili smo novo napajanje i isti slucaj...ploca je intelova...sto je tu moglo otici...:S

http://beterz.com/?Referer=130417 besplatna registracija i mogucnost osvajanja ps3 ili barcinog dresa..
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Otisla maticna?moguce kratki spoj?

da li daje kakve beepove prilikom uključivanja? ako vjetlo nije plavo nego žuto onda znači da se monitor nije uključio nego da je u standbayu..

ali ako nema nikakvih beepva, a prije je bilo, može biti da je izgorjelo nešto na matičnoj, da je došlo do nekog kratkog spoja, pitanje je opet što je "mali" točno radio (vjerojatno ima tu jeoš neke istine).

17 godina
neaktivan

bilo sta je moglo otici sto neda kompjuteru da prodje post.Naj bolje za dzep bi bilo sam da je bios malo posizil.Probaj clearat cmos

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

mozda je u biosu dirao pa pokvario

0 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja sam neki dan imao slican problem da kad sam upalio komp nista se ne dize, ni bios na ekranu, sve crno i mislio sam da mi je osla maticna i 10x mi je bipalo pa se komp stalno resitira...

ugl problem je bio u ramu imao sam 2x 2gb buffalo 800mhz ramove i kad sam izvadio ovaj koji je pregorio mi je radilo ok probaj nesto s ramovima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ma ne zna mali nist na bios niti to dira...nego kaze da mu je comp bio nesto spor pa da je udario po uticnici da bolje tece struja pa da mu komp ide brze..heh..probali smo promijeniti i memoriju ali nista...a i kad je izvadim i upalim bez memorije uopce ne pisti...a jos jedna stvar interesantna...prije je kod njega na tom monitoru LG bila slika prije podizanja biosa nesto detecting signal cable i i male tockice sesterokutne u boji ali sad je zuto lampica i pise Stromsparmodus to mi je nest cudno..vidim da nesto znaci...ako netko jos ima ideju nek iznese...

edit: stromsparmodus=power saving mode a ja mislio da je nesto drugo...

http://beterz.com/?Referer=130417 besplatna registracija i mogucnost osvajanja ps3 ili barcinog dresa..
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 22:56 (milanji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

problem rjesen otisao jedan od SATA II ulaza, to jos nisam dozivio ali eto...sad radi..:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice