Novi Pc veliko zauzece ram memorije

poruka: 10
|
čitano: 4.172
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Ovako jucer sam sklopio novi pc Intel it 6500,8 gb ddr4 2400 mhz rama i maticna msi bazooka b150m plus.

Jutros sam dignuo novi windows 7 i instalirao sve drivire za maticnu i graficku i primjetio sam da mi je zauzece ram memorije jako veliko,od procesa su upaljeni jedino google i battlefield 3 download.

I cudne su mi ove temperature na cpu i zauzece cpu.

Komp u radu se ponasa normalno,pokrenuo sam onaj cpu bench i u single thread sam dobio 1600 a u multi 5300,sad nzn dali je to normalno za taj cpu

Evo i slika

http://imgur.com/a/2ZmtN

http://imgur.com/a/wl6Al

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.10.2016 15:45 (Acex).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

meni je na w10 memorija na 2.2 do 2.4 gb

kakvi su windovsi?pirat ili org

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

crome ti pojede hrpu rama. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Novi Pc veliko zauzece ram memorije
Hrvoje.RH kaže...

meni je na w10 memorija na 2.2 do 2.4 gb

kakvi su windovsi?pirat ili org

Windows je pirat ali je aktiviran,isti taj windows sam imo na starom kompu sa 6gb ram,i zauzimalo je samo 2-3 gb kad sam na chrome.

I dali su uredu ove razlicite temperature cpu jezgara?

12 godina

Skuzio sam da mi svc host zauzima 1.5 gb rama i 25 % cpu usage,dali je to normalno i sta je to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Acex kaže...

Skuzio sam da mi svc host zauzima 1.5 gb rama i 25 % cpu usage,dali je to normalno i sta je to?

kad ti zauzima? u idle-u kad ti komp nista ne radi? ako ti je to dok ti se instalirao bf3 i slicne stvari onda je sve najnormalnije za taj servis!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
Stjepanj kaže...
Acex kaže...

kad ti zauzima? u idle-u kad ti komp nista ne radi? ako ti je to dok ti se instalirao bf3 i slicne stvari onda je sve najnormalnije za taj servis!

lp

Da u idle mi zauzima 25% i oko 40% ram memorije,sad sam ugasio windows update i resetiro i sad je sve normalno.

15 godina
neaktivan

da, windows Update servis zna pojesti dosta rama, windows defender, i ostali "bezpotrebni" Microsoft servisi..

15 godina

Čest problem sa sedmicom, iskusio ga na do sada 5 računala kod sebe i drugih (sve original winsi). Win update servis se zbrčka, i trajno optereti proc i zauzme tonu memorije. U dosta se slučajeva može zaustaviti gašenjem update servisa, što baš nije poželjno, no ponekad ni to ne radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

U pozadini trazi update za Windows i zato ga optereti. Radi neku index-aciju bla bla, da sad ne idemo u detalje. Jaci stroj to odradi puno brze i samo javi da je pronasao updates, a sporijim strojevima treba i vise od 10 sati da se iskoprcaju iz toga opterecenja i jave da ima toliko i toliko updates.

U tom vremenu 1-jezgreni i 2-jezgreni CPU optereti i do 100%. 4-ero jezgreni zna opteretiti 25-50%. Ne znam sad tocno, nisam bas pamtio.

Moze se rijesiti tako da mu se instalira najnoviji update agent. Onda ta "pretraga" traje oko 15-ak minuta.

Ovdje imate link (i detaljno objasnjenje problema, koga zanima) na kojemu se objavljuju najnoviji update agenty sa Msft. sluzbenih stranica:

http://wu.krelay.de/en/

Skidao, radilo, spasilo gomilu puta do sada. Vec su mi obavezan alat na sticku. :)

Eto, nadam se da sam spasio stvar i gomilu vremena za buduce instalacije.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice