Novi komp radi gore od starog!! Pomoć!!

poruka: 12
|
čitano: 3.227
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozz, neznam dali ima vec otvorena tema pa cu otvorit novu.

Ovako, imam nove komponente, kupljene prije mjesec dana i od tad do sad je komp radio normalno. Prije neku večer blokira sam od sebe i prisilno ga izgasim i upalim i kad idem otvorit skype sve mi blokira. deintaliram skype, restartam komp i sad moram cekat nekih pola sata da on dode sebi i da mi sve normalno radi..a prije sam nakon 20 sekundi moga palit chrome i sve bez ikakvih problema, komp je letio.

Neznam sta napravit, nemogu nakon paljenja i cekanja recimo par minuta niti My Computer upalit da sve ne blokira.

Skenirao sam sve sa avastom i malwerbyte-omi nista nije našlo.

Konfiguracija je: 

AMD FX(tm)-6300 six core 3.5GHz AM3+

Kingstone 8gb 1866M DDR3

Seagate Barracuda 1TB 7200RPM

Gigabayte R7 260x 2gb GDDR5

Gigabayte GA-970A-DS3P AM3

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Novi komp radi gore od starog!! Pomoć!!

Kreni od najjednostvnijeg skini malwarebyte (https://www.malwarebytes.org/mwb-download/) provjeri da ti nije zatrpan virusima. Onda odvrti prvo test HDD-a sa HDTune (http://www.hdtune.com/) nek ti ide u full scan nemoj na quick scan . Ako sve bude ok onda testiraj memoriju(RAM) sa memtest (http://www.memtest.org/) skini i kopiraj na cd, onda restart kompjuter i pusti 8-9 passova nek prodje , a to ti je najbolje ostaviti kompjuter preko noc jer malo poduze traje . Javi se sa rezultatime .

edit . da i zaboravio sam posto je nov kompjuter mada ne sumnjam da su temperature velike , al za svaki slucaj provjeri sa Hwmonitor u igrli ili nekoj drugo zahtjevnoj aplikaciji .

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.3.2015 18:07 (hawkhawk).
10 godina
neaktivan
hawkhawk kaže...

Kreni od najjednostvnijeg skini malwarebyte (https://www.malwarebytes.org/mwb-download/) provjeri da ti nije zatrpan virusima. Onda odvrti prvo test HDD-a sa HDTune (http://www.hdtune.com/) nek ti ide u full scan nemoj na quick scan . Ako sve bude ok onda testiraj memoriju(RAM) sa memtest (http://www.memtest.org/) skini i kopiraj na cd, onda restart kompjuter i pusti 8-9 passova nek prodje , a to ti je najbolje ostaviti kompjuter preko noc jer malo poduze traje . Javi se sa rezultatime .

edit . da i zaboravio sam posto je nov kompjuter mada ne sumnjam da su temperature velike , al za svaki slucaj provjeri sa Hwmonitor u igrli ili nekoj drugo zahtjevnoj aplikaciji .

Imam jedan crveni block kad je zavrseno skeniranje. 0.1% ostecenja. Šta mi je radit. Hard disk je novi. Star niti mjesec dana :(

11 godina
odjavljen

Napravi backup i ako imaš garanciju onda ga možeš zamijeniti s drugim . Možeš pokušati regenerirati bad sektore sa HDD regenerator ali je ograničen u trial verziji.

Moj PC  
0 2 hvala 0
13 godina

nosi na garanciju moraju ti dat novi.

edit: Ubuduce nikad vise nemoj uzimat seagate nepouzdani, kvarljivi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2015 11:46 (antimon95).
14 godina
neaktivan
Ante73 kaže...

Ovako, imam nove komponente, kupljene prije mjesec dana i od tad do sad je komp radio normalno. Prije neku večer blokira sam od sebe i prisilno ga izgasim i upalim i kad idem otvorit skype sve mi blokira. deintaliram skype, restartam komp i sad moram cekat nekih pola sata da on dode sebi i da mi sve normalno radi..a prije sam nakon 20 sekundi moga palit chrome i sve bez ikakvih problema, komp je letio.

Neznam sta napravit, nemogu nakon paljenja i cekanja recimo par minuta niti My Computer upalit da sve ne blokira.

Konfiguracija je: 

Kingstone 8gb 1866M DDR3

OS je WIN 7 ili 8 ? Šta znači pola sata da dođe sebi? bude neka poruka tipa Windows repairing your computer? Inače nije baš uputno raditi hard gašenje/reset računala na Win 7,8, naročito ne za vrijeme ažuriranja.

Napravi check diska, ne vjeroujem da je uzrok problema tih 0.1% oštećenja na disku..

Vidi kako radi u safe modu ;)

11 godina
neaktivan
buggie kaže...
Ante73 kaže...

Konfiguracija je: 

Kingstone 8gb 1866M DDR3

OS je WIN 7 ili 8 ? Šta znači pola sata da dođe sebi? bude neka poruka tipa Windows repairing your computer? Inače nije baš uputno raditi hard gašenje/reset računala na Win 7,8, naročito ne za vrijeme ažuriranja.

Napravi check diska, ne vjeroujem da je uzrok problema tih 0.1% oštećenja na disku..

Vidi kako radi u safe modu ;)

Dosta mu je tih 0.1% ostecenja na 1TB hardu da se nađe to ostecenje nalazi na nekom fajlu u windows mapi i da on "koci" racunalo. Ako je novi sa garancijom fino odes u ducan zatrazis novi i kad oni utvrde da je stvarno na njemu bad sector oni ti daju drugi i to je to.

...My life, My game, My rules...
14 godina
neaktivan

Ma moguće je ..ako mu se baš tako poklopilo..

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.3.2015 14:33 (buggie).
10 godina
neaktivan

Prvo se upali i nakon 2min probam pokrenut chrome npr. I nece ucita stranice sve dok ne "dode sebi" nekad to bude 5 min nekad 30 min sta je iritantno vise. A HDD mi sam jede memoriju ko blesav samo na C particiji..od 500gb sada imam 280gb a nemam nista skidano haha..svaki dan po 20ak gb mi uzme skoro..smanjio sam disk space usage sa 50% na 3% i dalje jede..neznan vise sta napravit. Na proslom kompu mi isto jeo ka blesav hard disk i kupim novi ponadam se nece ovaj sad sigurno kad ono jos gore..onaj se bar palija normalno haha..

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ili disk crkava - ako možeš idi ga zamjeni

ili imaš nekog po mojoj pretpostavci keyloggera ili pak neku sličnu vrstu virusčine - full format diska i nova "čista" instalacija windowsa

11 godina
neaktivan
Ante73 kaže...

Prvo se upali i nakon 2min probam pokrenut chrome npr. I nece ucita stranice sve dok ne "dode sebi" nekad to bude 5 min nekad 30 min sta je iritantno vise. A HDD mi sam jede memoriju ko blesav samo na C particiji..od 500gb sada imam 280gb a nemam nista skidano haha..svaki dan po 20ak gb mi uzme skoro..smanjio sam disk space usage sa 50% na 3% i dalje jede..neznan vise sta napravit. Na proslom kompu mi isto jeo ka blesav hard disk i kupim novi ponadam se nece ovaj sad sigurno kad ono jos gore..onaj se bar palija normalno haha..

Pa jesmo ti vec fino rekli nosi taj hard u ducan gdje si uzeo kao neispravnog tj. sa bad sectorom i oni ti za to moraju dati drugi. To sto ti se puni hard ocito je isti virus koji si imao i na starom HDD-u. 

...My life, My game, My rules...
10 godina
neaktivan

Znan da ga triban promjenit ali sam ja u dalmaciji a uzeo sam preko futureit online..:/ malo sjebano al ok..i da, sa masu antivirusa mi nista ne prepoznaju..probat cu jos par stvari ako ne zamjenit cu ga vec nekako..fala na pomoci :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice