Nestalo struje - PC mrtav?

poruka: 42
|
čitano: 10.041
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Sličnih tema ima, ali ne baš potpuno istih, pa bi molio za savjet. 

Jučer ujutro nakon što komp nije radio 10tak dana ga upalim i sve super radi. U cijeloj kući nestane struje, iskočio osigurač. Vratim ga, sve se upali, ali komp nikako. I to je to. Stvarno nemam ideje što se moglo dogoditi, pogotovo jer se radi o kvalitetnijim komponentama koje nebi trebale odapet kod običnog nestanka struje. Što je moglo riknuti? Sumnjam na napajanje koje sam namjerno uzeo kvalitetnije da se to nebi dogodilo (!!), ili na matičnu. 

Kada je nestalo struje uštekavao sam činč kablove iza u kućište, jel moguće da sam tim napravio nekakav kratki spoj? Stvarno mi ne ide u glavu kako se može tako jednostavno nešto pokvariti, a novo je, a bome nije ni najjeftiniji šrot... 

Ukratko - računalo više ne reagira na ništa, nit se pali pa ugasi, nit matična pišti, kao da nije uštekan u struju. Probao sam drugu utičnicu, drugi kabel - ništa. Cijelo napajnje nisam probao zamjeniti jer nisam još uspio posuditi od nikog tako da ne mogu isključiti kvar toga ni matične. Neki savjeti? Hvala! 

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Nestalo struje - PC mrtav?
SebaOS kaže...

Ukratko - računalo više ne reagira na ništa, nit se pali pa ugasi, nit matična pišti, kao da nije uštekan u struju.a! 

Napajanje vjerojatno.

17 godina

Probaj neko slabo napajanje nabavit samo da vidis dali maticna radi ako cujes beep za start onda je napajanje samo...

Pridruzi se 255 privatnom serveru: www.scorncraft.info
16 godina
neaktivan

A i meni je to jasno, ali nisam uspio nabavit još nikakvo zamjensko da provjerim... Ali ovako usput, jel to normalno da samo tako rikne od nestanka struje? Neka prenaponska zaštita na napajanju, nešto? Pokriva li garancija ovaj slučaj? 

0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Nije prvi a ni posljednji slučaj da tako "crkne" napajanje.. Mislim da garancija to ne pokriva. {#}

16 godina
neaktivan

No krasno. Da šaljem na garanciju pa možda prođe? I jel se to popravlja ili odmah ide novo?

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
SebaOS kaže...

No krasno. Da šaljem na garanciju pa možda prođe? I jel se to popravlja ili odmah ide novo?

Odnesi pa nek pogledaju, možda se može popraviti pa ti se u servisu smiluju i poprav ili izađu u susret i dadu drugo. 

Nemaš baš ništa za izgubiti.

16 godina

Nije ti bez razloga izbacio osigurač u kući....

http://www.sibenik-meteo.com
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

I jel se to popravlja ili odmah ide novo?

'Ako' ti priznaju garanciju, vjerojatno ćeš dobiti drugo. (ali najbolje da probaš nabaviti drugo i budeš siguran 100% da je napajanje)

16 godina
neaktivan

A moram slat u Zagreb, pa mi nije toliko jednostavno. Ali dobro, nemam šta drugo ionako za radit, ako se ispostavi da je napajanje. Hvala svima na pomoći :)

0 0 hvala 0
17 godina
SebaOS kaže...

A moram slat u Zagreb, pa mi nije toliko jednostavno. Ali dobro, nemam šta drugo ionako za radit, ako se ispostavi da je napajanje. Hvala svima na pomoći :)

ukoliko ti odbiju garu, ja bih pisao direktno xfx-u, pa možda  ti se smiluju {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran

ma zasto mu nebi priznali garanciju? ko da oni mogu dokazat zasto je tocno riknulo, nema takve opreme

dobices novo, tj mroas dobit, to se nepopravlja

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Da si kupio UPS ne bi ti se to dogodilo...

Moj PC  
1 7 hvala 0
14 godina
neaktivan

Reci im samo da je krepalo, da se komp nece upali i dobit ces vjerojatno novo. Nece ti XFX povuci nikakvu komponentu za sobom.

Mom frendu je na neki slican nacin krepao XFX 550, i u ADM ga je slao i dobio novi novcati.

EDIT- vidi vidi, i njemu je isto izbacio osigurac. Izgleda da ta napajanja imaju neku gresku.

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 14:57 (mate960).

0 0 hvala 0
18 godina

kakav ti je to odgovor , ocito covjek nikad nije imao prije problema sa strujom pa mu ni netreba UPS tj. zato ga ni nema...

13 godina
protjeran

Nije bit u problemima s strujom...Nego naprimjer udari grom,povisi se napon i nestane struje...Ups ima prenaponsku zaštitu i drži ti pc upaljen,tako da ga možeš normalno ugasiti...Ili ga čak možeš koristiti 30-60 minuta...

Moj PC  
2 2 hvala 0
13 godina
protjeran
kuny1234 kaže...

Nije bit u problemima s strujom...Nego naprimjer udari grom,povisi se napon i nestane struje...Ups ima prenaponsku zaštitu i drži ti pc upaljen,tako da ga možeš normalno ugasiti...Ili ga čak možeš koristiti 30-60 minuta...

e to s drzanjem ovisi kakav je, to se nesiplati kupiti osim ako radis nesto na racunalu, nesto bitno, pa da mozes sevati itd, a sad bezveze dat novce ako ti netreba

15 godina

odnesi na servis...nemas kaj izgubit osim goriva koje si potrosio do tam...cista lutrija...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za početak hvala svima na pomoći.... Sa UPSom mi se neda zezati, još se ovo prvi put dogodilo pa ajd, vidit ćemo kasnije. Uglavnom, odnio sam ga kod poznanika da provjeri instrumentima di je zakazalo pa me je dočekao sa vijesti da je napajanje rika i grafička s njim. Isprobao sam grafičku u drugom kompu i hvala bogu radi tako da je samo napajanje. Ide sutra u ZG, pa ćemo vidit. Nadam se da neće bit popravak od 30 dana :/

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SebaOS kaže...

Uglavnom, odnio sam ga kod poznanika da provjeri instrumentima di je zakazalo...

Samo da ga NE otvara, inace ode garancija..

clock2much
14 godina
neaktivan
mate960 kaže...

i njemu je isto izbacio osigurac. Izgleda da ta napajanja imaju neku gresku.

Kakve to veze ima? Znaš li šta je osigurač, kada i kako on prekida kolo?

14 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Kakve to veze ima? Znaš li šta je osigurač, kada i kako on prekida kolo?

Ne. Uopce ne znam cemu sluzi hebeni osigurac.

{#}

Samo kazem da sam vidio gotovo istu situaciju.

clock2much
14 godina
neaktivan

Šta se odmah pjeniš? Samo hoću da kažem da to što si rekao nema veze, ako je došlo do kratkog spoja na nekom potrošaču, naravno da će "izbaciti" osigurač.

13 godina
protjeran
SebaOS kaže...

Za početak hvala svima na pomoći.... Sa UPSom mi se neda zezati, još se ovo prvi put dogodilo pa ajd, vidit ćemo kasnije. Uglavnom, odnio sam ga kod poznanika da provjeri instrumentima di je zakazalo pa me je dočekao sa vijesti da je napajanje rika i grafička s njim. Isprobao sam grafičku u drugom kompu i hvala bogu radi tako da je samo napajanje. Ide sutra u ZG, pa ćemo vidit. Nadam se da neće bit popravak od 30 dana :/

sto neposaljes to, dode te puno jeftinije

e zato ja nikad nebi kupovo iz web shopova, links ftw

14 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Šta se odmah pjeniš? Samo hoću da kažem da to što si rekao nema veze, ako je došlo do kratkog spoja na nekom potrošaču, naravno da će "izbaciti" osigurač.

Zasto bi u napajanju uopce trebalo doci do kratkog spoja?

clock2much
14 godina
neaktivan

Primar transformatora. Pri većoj jačini el. struje količina toplote je veća i topi se izoloacija na namotu što dovodi do kratkog spoja. Nisam rekao da mora biti kratak spoj, bilo kakav kvar koji ima posljedicu kao kratak spoj.

15 godina
Megatr0n98 kaže...
SebaOS kaže...

kakva glupost...ak ti je links ili tak nes daleko normalno da ces ic narucit iz web shopa...a ak se pokvari nosis njima....cemu ic 2 puta daleko negdje ? ovo ti uopce nema smisla sta si napiso...web shop je idealna stvar za ljude poput mene koji zive u p.m.

13 godina
protjeran
domac5 kaže...
Megatr0n98 kaže...
SebaOS kaže...

kakva glupost...ak ti je links ili tak nes daleko normalno da ces ic narucit iz web shopa...a ak se pokvari nosis njima....cemu ic 2 puta daleko negdje ? ovo ti uopce nema smisla sta si napiso...web shop je idealna stvar za ljude poput mene koji zive u p.m.

sta nisi u rijeci? zajeb onda, cini mi se da sam procito da si iz rijeke

ali ako si iz pm, sigurno imas blize links nego webshop jer su oni svi iz zg

ali opet ti dode jeftinije poslat nego gorivo trosit, jos ako auto vise trosi

13 godina
protjeran

Ja odkad sam kupio UPS imao sam samo 1 kvar--grafičku...Nisam mijenjao termal nit sam čistio...Prije UPS-a mi riknulo napajanje i cijeli PC (nestalo struje) drugi put mi riknuli ram grafička,matična i procesor (udar groma),treći put ram,optika,napajanje i još par mjeseci kasnije 4 grafičke...Sad (već 4 godine ) imam UPS,udarali su gromovi nestajalo je struje padao napon,povisivao se naglo....I ništa nije bilo...

EDIT:Ups je CyberPower-ov i plaćen 500kuna a može te zaštititi od kupnje novog napajanja i od cijelog komp-a kojeg napajanje povuče ''za sobom''

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 10:22 (kuny1234).
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
kuny1234 kaže...

Ja odkad sam kupio UPS imao sam samo 1 kvar--grafičku...Nisam mijenjao termal nit sam čistio...Prije UPS-a mi riknulo napajanje i cijeli PC (nestalo struje) drugi put mi riknuli ram grafička,matična i procesor (udar groma),treći put ram,optika,napajanje i još par mjeseci kasnije 4 grafičke...Sad (već 4 godine ) imam UPS,udarali su gromovi nestajalo je struje padao napon,povisivao se naglo....I ništa nije bilo...

EDIT:Ups je CyberPower-ov i plaćen 500kuna a može te zaštititi od kupnje novog napajanja i od cijelog komp-a kojeg napajanje povuče ''za sobom''

di ti zivis? ocito struja nije bas najbolja

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice