Nepovratna šteta na HP Compaq 6820s??

poruka: 7
|
čitano: 4.022
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Računalo je došlo s Vistom Home Premium.

Jučer sam instalirala Windows 7. Nije bilo moguće naći driver za grafičku jer proizvođač više ne daje podršku za taj tip kartica.

Odlučila sam vratiti Vistu preko recovery particije.

Nestala je poruka "Press F11 for Recovery" pa sam pomoć potražila na internetu. Pisalo je da se Recovery može pokrenuti ako se ta particija označi kao Active u Disk Managmentu.

Od tada ništa ne radi.

U očaju sam izbrisala Recovery Particiju kako bih natjerala računalo da podiže sustav s particije na kojoj je ponovo trebala biti instalirana Vista.

Od tada sam pokušala sa instalacijom windowsa 7 ponovno, nekoliko puta instalaciju xp-a preko usb-a. Imam i hirens, isto na usb-u.

Računalo često puta ne prepoznaje usb. Sada je windows xp instaliran, ali se pojavljuju poruke kako nije moguće podići sustav.

Preko hirensa sam opet c disk označila aktivnim.

Čini se da je to dodatno poremetilo što se još moglo jer sada ne mogu pokrenuti ni instalaciju xp-a, a time ni recovery console.

Što ću sada?

Razmišljam sada o tome kako ću spržiti xp na cd (s drugog računala na kojem mi pržilica katkad radi, a češće ne).

Htjela bih vratiti particiju na kojoj se nalazi Vista Recovery. To neće biti moguće ako spojim sve particije i formatiram.

Ovo je trebao biti mačji kašalj, a pretvorilo se u noćnu moru.

Procesor je Intel Pentium dual core. Ostalo ne znam jer mi nije dostupno, a nisam ranije zapisala.

Molim vašu pomoć.

Gojee - recepti, slike, mmmm fino
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 10:44 (oblak24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Točno taj model laptopa sam ja imao prije 5 godina i ostao mi je u sječanju kao žešće smeće.

Procesor i grafička su se redovito abnormalno grijali i kurili mi ruke.

Treba li ti backup podataka? Ako da za backup koristi Ubuntu Live CD i prbaci podatke na USB stick/externi HDD.

Pokreni setup Windowsa 7 i obriši sve particije i ponovo particioniraj disk te instaliraj Windows.

Za grafičku se ne brini pošto postoji mobility modder koji normalne drivere "pretvara" u mobility verziju (grafička je X1300).

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 11:08 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Re: Nepovratna šteta na HP Compaq 6820s??

Pokušat ću, ali mislim da i sa tim zafrkava. Instaliram windowse preko usb-a. Instalacija se prekine iako je ranije uredno instalirala win7.

Spašavati podatke ne moram. To je obavljeno ranije prije petljanja s ovim.

Radi li s modderom računalo jednako kao da ima svoj driver za grafičku?

Ovo je dečkov laptop i uglavnom ga koristi za igru Civilizacija. Instalirala sam ju jučer na sedmici.

Računalo nije pokrenulo igru i tu mi je pukao film pa sam napravila ovaj za***.

16 godina
neaktivan

Meni je 2008. na Visti driver radio OK, pa pretpostavljam da bi trebao i danas na Windowsu 7.

Koju grešku izbaci setup? Probaj pokrenuti instalaciju sa DVD-a.

Što se Civilizacije tiče ne znam, trebalo bi prošvrljati po internetu za kakav patch ako ne radi kako spada.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 13:37 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Radi grafička na win7, ali ta slika je razvučena i blijeda/meka. Baš se vidi da je potreban driver. Kada sam stavila Civilizaciju komp je javio da nedostaje 3D nešto. Koliko se sjećam, uvijek se taj 3D ("ubrzivač" ili nešto sl.) instalira skupa s driverom.

Ne znam sada jer nisam zapisala. Ma, ni ne pokaže grešku, čini mi se. Monitor se samo zacrni.

Greške iskaču stalno i za svaku glupost. Restartam računalo i pokaže mi dvije - tri različite greške, a nisam ništa promijenila u međuvremenu.

Iskočio je i BSOD par puta. Potpuno nelogično je to što se događa.

Mislim da ću pokušati sada staviti xp jer nemam windows 7 dvd. Imam win 7 samo na usb-u, ali sam na taj usb morala staviti hirens.

Idem pokušati spržiti xp na cd i probati. Nadam se da mi pržilica neće opet podbaciti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.6.2012 14:16 (oblak24).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kada instaliras win sedam, on prepozna sam drivere, ali oni nemaju 3D akceleraciju, driver koji win 7 prepozna sluzi samo za koristenje racunala otvaranje prozora i gledanje videa., za igranje 3D igrica potrebna je instalacija drivera koja ide uz model graficke. Naravno ukoliko nema drivera za win 7 , skines za XP ili vistu pa desni klik na setup ikonicu pa ides na kompaktibilnost i stavis da ti otvori kompaktibilno za vistu ili XP i trebalo bi normalno da ide.

Tko hoce nade nacin, tko nece nade opravdanje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Nepovratna šteta na HP Compaq 6820s??
boki92 kaže...

Kada instaliras win sedam, on prepozna sam drivere, ali oni nemaju 3D akceleraciju, driver koji win 7 prepozna sluzi samo za koristenje racunala otvaranje prozora i gledanje videa., za igranje 3D igrica potrebna je instalacija drivera...

Odgovaraš na post star preko 3 mjeseca, što su Microsoftovi generički driveri?{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice