Nemogu formatirat hdd

poruka: 52
|
čitano: 5.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

Ovako htio bi kupit jedan hdd 1 tb tip mi ga nudi za 200 kn ali fora u tome da ga nemoze formatirat ali spojio ga je kao prijenosni a ja mislim da kad bi ga spojio direkt kao unutarnji da bi ga formatiro dok bi na njega stavljo windows.. e sad pitanje dali je moguce da je nekako ono zakljucan i da ga se moze odkljucat? windows i bios ga raspoznaju znaci on radi samo je kako bi reko zakljucan? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemogu formatirat hdd

Ako je ispravan može se formatirati. Pokušaj dići Linux Ubuntu ili Mint live  pa formatiraj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nemogu formatirat hdd
Probaj skinit program low level format i probaj...iz widowsa direkt formatirat bas i neda nekad....i ja sam imo problema i rijesio ovime
17 godina

-nema 'prijenosnog' ima izmjenjivog diska ili removable.

Ovisno o AHCI ili preko USBa, to nebi bio razlog (nešto drugo, npr kvar, virus, korištenje kao RAM-ReadyBoost i sl.).

Ako je kvar=hardware uzrok.

Ako je soft uzrok, sve ostalo može biti..

Predpostavka, 1TB za 200kn, vjerojatno običan 3.5" HDD, moguće neispravan. Ako je externi (USB) tad može biti više razloga, pa i da je sve OK, ali je npr zaključan-zaštićen (soft).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

Tip mi je reko " ja sam ga spojio na usb i windows i bios ga prepoznaju jer je prijenosni i kad udem u njega trazi da formatira ali mi neda i to je to sve sto sam pokusavo" sumljam da je problem hardwerski ako neda format ? 

http://www.njuskalo.hr/hdd-diskovi/hdd-wd-1tb-oglas-5819185 evo to je taj oglas 

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 19:25 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Tip mi je reko " ja sam ga spojio na usb i windows i bios ga prepoznaju jer je prijenosni i kad udem u njega trazi da formatira ali mi neda i to je to sve sto sam pokusavo" sumljam da je problem hardwerski ako neda format ? 

http://www.njuskalo.hr/hdd-diskovi/hdd-wd-1tb-oglas-5819185 evo to je taj oglas 

Na slici je green ,a on ti veli da je prijenosni?! U svakom slučaju sumnjivo niska cijena - neka ti ga donese na probu ,pa da probaš format sa Linux LiveCD-a (ili prvo iz Windowsa).

Ako ne želi ,zaboravi i traži dalje.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 15.9.2012 19:34 (kizo2703).
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

kupio sam ga nesto cu valjda isfurat 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...

Isfuraj Hiren's boot CD!! Tamo imas hrpu programa za formatiranje i particioniranje diskova, a osobno bih preporucio Ranish Partition Manager. U njemu (sa "Delete" tipkom) pobrisi sve vidljive particije, cak i one prazne(unallocated space), te sa F2 snimi na hard i resetiraj.Onda vidi jel moze format ;)

16 godina
protjeran

Nema sreće s tim diskom..

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Neznam baš jel se išta može napraviti.

15 godina
Nemogu formatirat hdd

ajde javi kako je proslo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

ok javit cu u ponedeljak ce valjda tek poslat..hvala na nadama stvarno ste mi pokazali da sam 99,9% bacio 200 kn u vjetar tj jos i postarina nzm kolko ce mi doc 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

e drugovi sad sam pito tipa reko je da ga je kupio prije godinu dana u petrinji a inace wd ima 2 il tri godine garanciju jelda ? btw reko je da niije nikad pao ni nis nego odjednom presto radit ...je moguce ako ga je koristio za backup da ga je sistem ili nesto zakljucalo npr imo sam usb 2 gb i sad iso sam stavit u auto na radijo i nakon toga nisam nikako mogo formatirat usb ono totalno zakljucan a na njemu svi filevoi rade wtf ? 

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.9.2012 15:18 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...

e drugovi sad sam pito tipa reko je da ga je kupio prije godinu dana u petrinji a inace wd ima 2 il tri godine garanciju jelda ? btw reko je da niije nikad pao ni nis nego odjednom presto radit ...je moguce ako ga je koristio za backup da ga je sistem ili nesto zakljucalo npr imo sam usb 2 gb i sad iso sam stavit u auto na radijo i nakon toga nisam nikako mogo formatirat usb ono totalno zakljucan a na njemu svi filevoi rade wtf ? 

Takve USB stickove je dosta zahvalno formatirati u DVB-T uređajima jer je tamo u principu neka linux distra koja moze takve stickove formatirat (u velikoj vecini slucaja). Probaj, nista te ne kosta.

13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

to sam napiso tek onako da vidite da sam samo takav slucaj imo da se nesto "neda" formatirat i ako je hdd zeznut mogu po sn dobit garanciju sta ne? negdje sam to cito 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Damir1908 kaže...

to sam napiso tek onako da vidite da sam samo takav slucaj imo da se nesto "neda" formatirat i ako je hdd zeznut mogu po sn dobit garanciju sta ne? negdje sam to cito 

Bez racuna ne vjerujem da mozes iskamcit garanciju. A svaki HDD koji je fizicki ispravan se mora moci formatirati! Prvo isprobaj nekoliko alata/programa za formatiranje pa onda postaj ovdje jeli sto uspjelo.

13 godina
neaktivan
Realist

Bez racuna ne vjerujem da mozes iskamcit garanciju. A svaki HDD koji je fizicki ispravan se mora moci formatirati! Prvo isprobaj nekoliko alata/programa za formatiranje pa onda postaj ovdje jeli sto uspjelo.

Da ali cito sam negdje kao npr microline i wd su partneri i sad ja predam u microline hdd i oni posalju u wd servis ili ga ja sam posaljem i oni po sn njegovom vide dal imam garanciju i tjt .. to sam negdje cito a sad ispravljajte me ako grijesim

16 godina
protjeran

Neće ga nitko prihvatiti ako ga nema u bazi, tj. ne mora ga prihvatiti bez računa (po njemu se dobije limited jamstvo od datuma kupnje),

te bi bilo dobro da imaš nalijepnicu od uvoznika.

A zanimljivo je od kud disk sve može biti:

ASBIS

EZY INFOTECH

MICROLINE

MSAN

LOST

LINKS

Eto ti popis uvoznika, pa sretno.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

sad sam pito tipa dal ima ugl wd daje tri godine sta ne ? sta nebi on trebo prihvatit po tom sn ? ima neko iskustva s time ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemogu formatirat hdd

po sn-u je samo dobra volja uvoznika dal ce ti prihvatit il ne, ali na tvome mjestu nebih se previse nadao

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

a okej .. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemogu formatirat hdd

Do sada si ga mogao formatirati Linux-om!{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

a ti si dosad mogo citat prvi post i skuzit da ja jos nemam taj hdd u ruci {#}

EDIT: kad stigne hdd (valjda sutra il prekosutra) javit cu vam dal sam uspio ga formatirat 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.9.2012 19:52 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Damir1908 kaže...

a ti si dosad mogo citat prvi post i skuzit da ja jos nemam taj hdd u ruci {#}

EDIT: kad stigne hdd (valjda sutra il prekosutra) javit cu vam dal sam uspio ga formatirat 

E, jedino to....{#}

13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

hdd stigo..ovako stvoje stvari..wd green je nije prijenosni akda stavim u komp da radim na njemu os cijelo vrijeme ide ono starting windows tj boota ali neide a cujem u njemu ono da cita tj ko da preskace... e sad on ga prepozna u biosu ii probo sam svoj hdd sadasnji stavit i taj wd green i dignut windows ali neda ..sta da radim sada? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

hdd stigo..ovako stvoje stvari..wd green je nije prijenosni akda stavim u komp da radim na njemu os cijelo vrijeme ide ono starting windows tj boota ali neide a cujem u njemu ono da cita tj ko da preskace... e sad on ga prepozna u biosu ii probo sam svoj hdd sadasnji stavit i taj wd green i dignut windows ali neda ..sta da radim sada? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nemogu formatirat hdd

nabavi ili hirens boot cd ili neku verziju linuxa na live cdu, te u biosu postavi da ti dize s cd-a (taj svoj hdd imaj normalno ustekan), i probaj format preko tih alata... ak ti zapne opet u post-u onda mislim da mozes komotno igrat frizbi s njim

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

a garancija? kupljne prije godinu dana ? sta nebi trebo u wdu imat garanciju ?  nije hdd ozljeden ni nis nema nikakvo tragove  defekta skroz okej ..imo sam jednom problem takav da mi hdd cito ali brzina su bile 10 kbp/s i da jednostavno nemozes nista s njim i ja budala iso sacuvat podatke i zviznuo ga i jbg da sam ga formatiro dan danas bi predpostavljam radio 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nemogu formatirat hdd

EVo sad sam se zezo sa njim i ucito je bad sectore 127 i sad idem da repairam i dode na 120 i nes komp beepne i tako opet ispocetka ?

EDIT: evo sada sam upisao SN na wd stranicu i pise da je taj hdd pod garancijom do 2014 ..cu dobit drugi ili ? ..btw da vas podjestim hdd je ko nov nema nikakvih znakova ostecenja ili necega

EDIT  2: hdd je kupljen ovdje sta sada? 

Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 17:23 (Damir1908).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...
EDIT: evo sada sam upisao SN na wd stranicu i pise da je taj hdd pod garancijom do 2014 ..cu dobit drugi ili ? ..btw da vas podjestim hdd je ko nov nema nikakvih znakova ostecenja ili necega

EDIT  2: hdd je kupljen ovdje sta sada? 

Imaš garanciju ,ali bez računa samo direktno od prizvođača - znači moraš ga slati u WD.

Pročitaj ovo i ovo ,nadam se da znaš engleski.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.9.2012 17:41 (kizo2703).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice