Ja imam problem sa računalom.
Kada igram neke igre poput NFS Most Wanteda, stalno mi se iskljući.
Posjedujem konfiguraciju:
AMD Athlon 64 X2 4200+
1 GB ram A-Data
256 Mb ATI Radeon X1650 XT
AMD Athlon 64 X2 4200+
1 GB ram A-Data
Mozda je problem u napajanju?
Ali ne vjerujem..
Mozda ti se gasi od vrucine?
otvori stranicu od kucista pa instaliraj program za gledanje temperature. pa pocni igrat igru pa vidi temp. nesmije prec 65 proc mislim ali nisam siguran.
ja isto mislim da je do pregrijavanja i meni se tak nesto slicno desavalo, pasta na cpu-u mi dotrajala. Obriso sam staru posve, kupio novu, namazo i radi opet posve normalno
skini sa neta prime95 i pokreni torture test, a ti za to vrijeme prati temparature cpu-a. vjerojatno je pregrijavanje.
Meni se slična stvar događala sa most wantedom ali nije imala veze sa hardverom.
Igra je bila piratska i zbrkala mi je komp.
Probaj skinut novi crack (ako je pirat) i pogledaj da nisi pokupio kakav virus.
Imam isti problem sa pregrijavanjem procesora barem mi tako pokazuje HWMonitor, ali primijetio sam da mi čipovi na matičnoj ploči koji su poredani pokraj procesora (ima ih 10ak) budu jako vruci a tako i jedan pasivni hladnjak za hlađenje "nVIDIA nForce 590SLI Northbridge" čipa... Pa ako je netko imao sličan problema i naravno ako ga je uspio riješiti molio bi da odgovori?
Ubacio sam 2 slike, na prvoj sam označio gdje mi se čini da se previše grije, a na drugoj su temp. crvenom sam označi jezgre procesora koje su nenormalno visoke, ljubičasto i zeleno nemam pojma od čega je pa bi i to molio ako netko zna da mi napiše... ovo u zelenom okviru kako može biti -51 i primijetio sam da se ta temp. ne mijenja!
________________________________________________________________________________________________________________________________
Moje računalo:
AMD Athlon 64 X2 Dual-core 4200+ (2200MHz)
GIGABYTE S series AMD Socket AM2 GA-M59SLI-S4 (http://www.gigabyte.com.tw/FileList/Image/motherboard_productimage_ga-m59sli-s4_big.jpg)
ATI Radeon X1600 PRO 512MB GDDR memory 128-bit
2x1GB RAM
Unaprijed zahvaljujem!
da li to piše da ti je prva jezgra 83c a druga 101c ili sam krivo vidio?
student4.....jel ti uopće imaš hladnjak na procesoru
Instaliraj speedfan pa probaj s njim mjeriti temperature , možda ti ovaj program ne radi dobro.
+12v ti je na 8v , možda se zbog toga ventilator presporo vrti
AMD Athlon 64 X2 4200+
1 GB ram A-Data
skini sa neta prime95 i pokreni torture test...
Stose tice temp procesora, probao sam i sa SpeedFan isto pokazuje naravno ta temperatura je kad je opterečenje procesora 98%. Što se tice hladnjaka pastu sam promijeni a u računalu nema ni trunke prašine...
Evo slike dolje izmjerene sa SpeedFan-om!
Meni je to bio uzrokovao CARNet
Dali si i kako to riješio?
Unaprijed hvala!